"Peygamber Duaları"

467.880 görüntülenme · 2.902 yanıt

Paylaş:
^^elzem^^

^^elzem^^

Üye · 17 mesaj

Ey gözyaşımız! Ey yangın yürekli Medine!

Rabbimiz, Sen avuçlarımıza düşen gözyaşlarından haberdârsın. Sen o elleri ve göz yaşlarını geri çevirmezsin.

Sevgili Rasulün, bizim hakkımızda ne dilediyse, biz de onları diliyoruz. Bizim için nelerden sakındıysa, biz de onlardan sakınıyoruz. Bütün işlerimizi Sana havale edip, her şeyimizle Sana sığınıyoruz. Her bir şerden ve kötülükten Sana sığınıp, her bir güzeli ve hayrı Senden istiyoruz.

Bizi, kendine dost seçinceye kadar yaşat ve aşkınla yandığımız bir anda canımız al!.. Ki ölüm, aşkın adı olsun. Ölüm, vuslatın tadı olsun.

Ey, ateşin yakamayacağı, denizin ıslatamayacağı, ama yanmaya mecbur, ıslanmaya, gözyaşına mahkum aşk!
Ey gecenin ve dahî asaletin, zerafetin, muhabbetin hayran kaldığı kara sevdamız, Kabe!
Ey Ravza! Ey Efendimiz! Ey canımız! Ey yanık, en yanık hüzün!
Ey Peygamberimi seven Uhud! O'nu sevmeyi senden mi öğrenmeliyiz?

Ve her şeyin sahibi! Sevmeye, şükretmeye, kulluğa aciz kaldığımız! En güzide yolculuğumuzun ev sahibi! Gönlümüzün sahibi! Bizlere aşkını ve "ümmeti" diye endişelenen Sevgili Habibinin muhabbetini bahşet! İstiyoruz ki, gönlümüzün inşirâhı hep sürsün!

Allah'ım, şu anda Ravza'da, Kabe'de insanlar yana yana, ağlaya ağlaya Sana dua ve ibadetler ediyorlar. Dualarımızı ve ibadetlerimizi oradakiler gibi makbul eyle!

Bilhassa Türkiye'de ve tüm dünyadaki mümin, mazlum, yardıma muhtaç kardeşlerimiz için de "Amin!" diyoruz. Biliyoruz ki, haberimiz olmayan ve tavır almadığımız her zulümde bizim de payımız vardır. Dualarımızla onların yanında olmak istiyoruz, onlara yardım et, ya Rabbi!

Bizler, bu çatı altında, güzide bir ortam ve büyük nimetler içinde bulunuyoruz. Nimetin büyüklüğü altında ezilsek bile, biliyoruz ki, kadrini idrak edemiyoruz. Kadrini bilemiyoruz diye elimizden alma Rabbim!

Afv et bizi! Senin evlerinden bir ev olan bu mekanı ve bunun gibi mekanları, evlerini, mescitlerini koruyacağın gibi, bizleri de kıyamete kadar koru...

Rabbimiz! Bizleri Sana layık kul, Peygamber Efendimizv -sallallâhu aleyhi ve sellem-'e layık ümmet eyle!

Amin!
salih_43

salih_43

Kıdemli Üye · 366 mesaj

Peygamberimiz'in kızı Hz. Fatıma'ya Fakirliğe Karşı Öğrettiği Dua

Peygamberimiz'in kızı Hz. Fatıma'ya Fakirliğe Karşı Öğrettiği Dua

Ey 7 kat göğün ve büyük arşın sahibi olan Allahım! Bizim Rabbimiz! Her şeyin Rabbı olan Yüce Allah! Ey Tevrat'ı, İncil'i ve Kur'an-ı Kerim'i indiren, taneyi ve çekirdeği yarıp çıkaran Yüce Rabbım! Alnından tutup hesaba çekeceğin her şeyin şerrinden sana sığınırım Ya Rabbi! Sen öyle Evvelsin ki, senden evvel hiç kimse yoktur. Sen öyle Ahirsin ki, senden sonra hiçbir şey yoktur. Sen öylesine açıkta ve görünürsün ki, senin üzerine hiçbir şey yoktur. Sen öylesine sır ve gizlisin ki, senin önünde hiçbir şey yoktur. Ya Rabbi! Benim borcumu ödememi ve fakirliğimi gidermemi nasip eyle!
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN

Allah razı olsun
ikbaal

ikbaal

Üye · 27 mesaj

Allah razı olsun inşallah sağolun paylaşımınız için
mrymylmz

mrymylmz

Aktif Üye · 60 mesaj

amin Allah razı olsun.Rabbim tüm borçlulara helal kazançlarla borçlarını ödemeyi nasip etsin inşallah
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

salih_43

Ey 7 kat göğün ve büyük arşın sahibi olan Allahım! Bizim Rabbimiz! Her şeyin Rabbı olan Yüce Allah! Ey Tevrat'ı, İncil'i ve Kur'an-ı Kerim'i indiren, taneyi ve çekirdeği yarıp çıkaran Yüce Rabbım! Alnından tutup hesaba çekeceğin her şeyin şerrinden sana sığınırım Ya Rabbi! Sen öyle Evvelsin ki, senden evvel hiç kimse yoktur. Sen öyle Ahirsin ki, senden sonra hiçbir şey yoktur. Sen öylesine açıkta ve görünürsün ki, senin üzerine hiçbir şey yoktur. Sen öylesine sır ve gizlisin ki, senin önünde hiçbir şey yoktur. Ya Rabbi! Benim borcumu ödememi ve fakirliğimi gidermemi nasip eyle!

AMİN AMİN AMİN
AMİN AMİN AMİN
AMİN AMİN AMİN
AMİN AMİN AMİN

RAHMAN RAZI OLSUN SİZDE...
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj

Allah (c.c.) RAzı Olsun Kardeşim sizden...

AMİN AMİN AMİN diyorum..CÜmlemizin borcunu ödemeyi nasip eylesin inşallah
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

amin amin inşl allaha emanet olun slm ve dua ile
seda_seda_

seda_seda_

Kıdemli Üye · 305 mesaj

amin amin amin kardesım rabbim tüm borçluların yardımcısı olsun
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

mail adresi vermek yasak kardeşlerim. felak nas cin suresi okuyun bu niyetle Kuran okuyun her derde şifadır kitabımız.
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.057 mesaj

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize sağlık anlamlı bir paylaşımdı Rabbim hepimizin yar ve ayrdımcısı olsun bütün kötülüklerden bizleri gelmeden esirgesin Rabbim. Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

aliye_aliye, post: 610001, member: 50627
Selamün aleyküm ablam..
Allah c.c razı olsun, emeğinize, yüreğinize sağlık..
Duaların en güzeli de, Gönüller Sultanının da diline kâl ettiği dualardır. Rabbimiz c.c bu dualarda devam edenlerden eylesin bizleri inşallah..Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah ablam..En Emin'e emanet olun..Selam ve dua ileB)

Aleykümselam güzel kardesim Allah sendende razi olsun sende Allah c.c emanet:H
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

leyla-1, post: 610376, member: 69715Allah razı olsun kardeşim emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim bizleri affedip ellerimiiz dergahından boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımızı hayırlısıyla kendi rızası için eksiksiz kabul etsin inşallah Rabbim. İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtarıp selametimize çıkarmak yaşamımıza bir düzen bir yön vermek nasip etsin Rabbim. Hayatımızdaki olumsuzlukları çıkmazları engelleri olumluya hayırlıya çevirmek nasip etsin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

Allah cc.sendende razi olsun o güzel Dua ve dileklerin icin Amin diyorum
Allah c.c emanet ol:H
Namaz1

Namaz1

Mübarek Üye · 1.934 mesaj

sanırım bu dua dilekler ve hacetler için okunuyor dimi ?
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Veysel Karani hz.anma haftası(9-15 mayıs)

Veysel Karani hz.anma haftası(9-15 mayıs)

Selamunaleykum din kardeşlerim 9-15 mayıs Hz.Uveys'i anma haftası munasebeti ile mayısın 15 ine kadar isteyen Yasin-i şerif,fatiha,ihlas vb. sure dua okuyalim İnşallah mubarek ruhlarına hediye edelim diye düşündüm,listeleme yapmayı düşünmüyorum herkes istediği kadar okusun kendinizi zora sokmadan okuyacağımız sure veya duayı okumadan once yazalım okunduktan sonrada okunduğunu bildirelim ayın 15 de inşallahuteala duasını yapalım,ALLAH C.C. ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN. AMİN

.: DURSUN ALİ ERZİNCANLI / Veysel Karaninin Duası :.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

BEN İNŞALLAH 1 YASİNİ ŞERİF 11 İHLAS 1 FATİHA OKURUM ALLAH C.C. KABUL ETSİN ŞEFATLERİNE NAİL EYLESİN
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

.......................................... B) B) B) B) .....................................
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Aleyküm Selam Kardeşim Allah(c.c.) Razı olsun ..
KURAN Okumayı yeni Öğreniyorum O yüzden okuyamayacağım ..
şimdilik 3 ihlas 1 fatihada okudum
Rabbim Kabul etsin Şefaatine Nail Eylesin İnşallah
selam ve dua ile.

..B)..B)..B)..

Üveys-el Karânî hazretleri, Yemen’de iken deve güder, geçimini onunla temin ederdi. Geçimi, yaşaması pek sâdeydi. Hasta, âmâ ve ihtiyar annesinden başka kimsesi yoktu. Güttüğü develer için belli bir ücret istemez, ne verirlerse kabul ederdi. Fakir olanlardan hiç ücret almazdı. Aldığının yarısını sadaka olarak fakirlere dağıtır, kalanını da kendi ihtiyaçlarına ve annesine harcardı.

Müslüman olduktan sonra bütün ömrü boyunca sevgili Peygamberimizin aşkı ile yanıp tutuştu. Bir an bile Rabbini unutmadı. Kulluğunda o dereceye yükseldi ki, her hâli, her hareketi ve her sözü insanlara ibret ve nasîhat oldu. Kimseden incinmemiş ve kimseyi incitmemiştir. Onun en önemli vasfı; Peygamber efendimize olan aşkı, ibâdete canla başla devâmı ve annesine saygısıdır. Annesine çok hizmet edip, hayır duâsını aldı. Resûlullah efendimizi görmeği çok arzu ediyordu. Defâlarca Peygamber efendimizi görmek için annesinden izin istedi. Annesi, kendisine bakacak kimsesi olmadığı için izin veremedi ..

Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Allah C.c Razi Olsun Kardeşim
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.