BİR HADİS

23.665 görüntülenme · 281 yanıt

Paylaş:
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

aliye_aliye

aliye_aliye

_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

üzerinize öyle bir zaman gelecek ki, o zamanda şu üç şeyden daha kıymetli bir şey bulunmayacak: helal para ,kendisiyle ünsiyet edilecek arkadaş, kendisiyle amel edilecek sünnet.

taberani, el mucemül esvat
sudelet

sudelet

Kıdemli Üye · 236 mesaj

Nerede olursan ol Allah'a karsi gelmekten sakin; yaptigin kötülügün arkasindan bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. Insanlara karsi güzel ahlakin geregine göre davran.

Tirmizî, Birr, 55
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

يَقُولُ ‏"‏ يُجَاءُ بِالرَّجُلِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَيُلْقَى فِي النَّارِ، فَتَنْدَلِقُ أَقْتَابُهُ فِي النَّارِ، فَيَدُورُ كَمَا يَدُورُ الْحِمَارُ بِرَحَاهُ، فَيَجْتَمِعُ أَهْلُ النَّارِ عَلَيْهِ، فَيَقُولُونَ أَىْ فُلاَنُ، مَا شَأْنُكَ أَلَيْسَ كُنْتَ تَأْمُرُنَا بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَى عَنِ الْمُنْكَرِ قَالَ كُنْتُ آمُرُكُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَلاَ آتِيهِ، وَأَنْهَاكُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَآتِيهِ ‏"‏‏.‏ رَوَاهُ غُنْدَرٌ عَنْ شُعْبَةَ عَنِ الأَعْمَشِ‏

Rasulullah (s.a.s.) buyurdu ki:
“Kıyamet gününde adam getirilir, cehenneme atılır. Bağırsakları karnından dışarıya fırlar. Değirmen merkebinin döndüğü gibi bağırsakları etrafında döner. Cehennemlikler onun etrafına toplanır, şöyle derler: ‘Ey filân, sen ma’rûfu emreden, münkerden alıkoyan bir kimse değil miydin?” Şöyle der: ‘Evet, öyle idim. Ma’rûfu emreder, fakat kendim işlemezdim. Münkerden alıkoyar, fakat kendim işlerdim.”[1]

عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ، قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَرَرْتُ لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي عَلَى قَوْمٍ تُقْرَضُ شِفَاهُهُمْ بِمَقَارِيضَ مِنْ نَارٍ قَالَ قُلْتُ مَنْ هَؤُلَاءِ قَالُوا خُطَبَاءُ مِنْ أَهْلِ الدُّنْيَا كَانُوا يَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَيَنْسَوْنَ أَنْفُسَهُمْ وَهُمْ يَتْلُونَ الْكِتَابَ أَفَلَا يَعْقِلُونَ‏.‏
Enes b. Malik, anlatıyor; Hz. Peygamber(as) buyurdular ki:
“İsrâ’ya götürüldüğüm (Mi'râca çıkarıldığım) gece, dudakları ateşten makaslarla kesilen birtakım kimselerin yanından geçtim. ‘Bunlar kimlerdir ey Cebrâil’ dedim. Bana şu cevabı verdi: ‘Bunlar dünya ehlinden olan hatiplerdir. İnsanlara iyiliği emrettikleri ve Kitab’ı okudukları halde bizzat kendilerini unutanlardır. Bunlar hiç akıl etmezler mi?”[2] (Ayrıca bkz.(Süyûtî, ed-Dürru’l-Mensûr, I/158)

[1] Buhari, Sahih, Bed’u’l-Halk, 59/10.(.90); Fiten, 92/17.(.97.); Müslim, Sahih, Zühd, 53/51,(2989),(Ш.2290.); Ahmed b. Hanbel, Müsned, V/205, 206, 207, 209)

[2]Ahmed b. Hanbel, Müsned, III/120, 231, 239)
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlısı
tevbe edenlerdir.
Tirmizi kıyame 49, ibn mace zühd 30
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

aliye_aliye

aliye_aliye

istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

“kişiye yalan olarak her duyduğunu söylemesi yeter” (Müslim, 1/10)
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
lütfi

lütfi

Resulullah (sav) buyurdular ki: "İslam hidayeti nasip edilen ve yeterli miktarda maişeti olup, buna kanaat edene ne mutlu!"
lütfi

lütfi

Dul ve fakirlere yardim eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.

Buhârî, Nafakât, 1; Müslim, Zühd, 41;

Tirmizî, Birr, 44; Nesâî, Zekât, 78.
aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

aliye_aliye

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

aliye_aliye