BİR HADİS

23.665 görüntülenme · 281 yanıt

Paylaş:
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Size, uyduğunuz takdirde benden sonra asla sapıtmayacağınız iki şey bırakıyorum. Bunlardan biri diğerinden daha büyüktür. Bu, Allah`ın Kitabı`dır. Semadan arza uzatılmış bir ip durumundadır. (Diğeri de) kendi neslim, Ehl-i Beytim`dir. Bu iki şey, cennette Kevser havuzunun basında bana gelip (hakkınızda bilgi verinceye kadar) birbirlerinden ayrılmayacaklardır. Öyleyse bunlar hakkında, ardımdan bana nasıl bir halef olacağınızı siz düşünün."
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

never82

never82

Yeni Üye · 2 mesaj

canım arkadaşım ben siteye yeni üye oldum.salavatıterficiye okunması gerekiyor bana ben ne yapmalıyım yardımcı olursan sevinirim
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

ümmetimin en hayırlıları onlardır ki , görüldükleri vakit Allah hatırlanır,zikrolunur.

kenzül ummal
lütfi

lütfi

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

Resulullah (sav)`ın şöyle dediğim işittim: "İpek ve ibrişim elbise giymeyin. Altın ve gümüş kaplardan su içmeyin, onlarda yemek yemeyin. Zira bu iki şey dünyada onlar (kafirler), ahirette de sizin içindir."
aliye_aliye

aliye_aliye

lütfi

lütfi

Arzusu ve hedefi Allah'dan baska sey olarak sabahlayan Allah(in kullain) dan degildir. Muslumanlarin dertleriyle dertlenmeyen de onlardan degildir.
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

eminkms

eminkms

985. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Her kul öldüğü hâl üzere dirilecektir."
Câbir radıyallahu anh. Müslim.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

lütfi

lütfi

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Hased (çekememezlik) hayırları yer bitirir, tıpkı ateşin odunu yeyip tükettiği gibi. Sadaka hataları söndürür, tıpkı suyun ateşi söndürmesi gibi. Namaz, mü'minin nürudur. Oruç ateşe karşı perdedir."
eminkms

eminkms

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

aliye_aliye

aliye_aliye

eminkms

eminkms

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.