Sinirlendiğinizde bu öyküyü hatırlayın

2.024 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında, üç yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle kamyonunun kaportasını mahvettiğini görmüş.

Hemen oğlunun yanına koşmuş ve çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış. Biraz sakinleşince oğlunu hemen hastaneye götürmüş. Doktor, çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp gözlerini açtığında, bandajlı ellerini fark etmiş ve gayet masum bir ifadeyle, “Babacığım, kamyonuna zarar verdiğim için çok üzgünüm.” demiş ve sonra babasına şu soruyu sormuş: “Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?” Babası eve dönmüş ve hayatına son vermiş...

Birisi masaya süt döktüğünde ya da bir bebeğin ağladığını işittiğinizde bu öyküyü hatırlayın. Çok sevdiğiniz birine karşı sabrınızı yitirdiğinizi anladığınızda, önce biraz düşünün. Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz; genellikle kişiyle performansı arasındaki farkı göremeyiz. İnsan hata yapar. Hepimiz hata yaparız. Fakat öfkeyle ve düşünmeden yapılan şeyler, insanı sonsuza kadar rahatsız eder. Harekete geçmeden önce durun ve düşünün. Sabırlı olun. Anlayış gösterin ve sevin.

ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

selamun aleykum kardeşim..

Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz;

bu hikayeden sonra şu saate benim haleti ruhiyemde pek onarılacak gibi degil...:(
abı_hayat

abı_hayat

aminenur, post: 862686, member: 90746selamun aleykum kardeşim..

Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz;

bu hikayeden sonra şu saate benim haleti ruhiyemde pek onarılacak gibi degil...:(

Vealeykümselam kardeşim.
Evet, ilk okuduğumda bende toparlanamamıştım.:a33:
abı_hayat

abı_hayat

..............:a12::a12::a12:..............
küçük kul

küçük kul

Üye · 30 mesaj

gerçekten çok güzel ellerinize gözlerinize sağlık Allaha emanet olun
Maviadamm

Maviadamm

Üye · 22 mesaj

çok güzel ve manidar bir öykü,
Keşke yürürken karıncalarada basmasak... Hesapa çekilecegimiz çok konu varda farkında degiliz.
Umut Kilic

Umut Kilic

Aktif Üye · 68 mesaj

Harika bir hikaye sağolasın...

abı_hayat

abı_hayat

küçük kulgerçekten çok güzel ellerinize gözlerinize sağlık Allaha emanet olun

Rice ederim kardeşim.
selam ve dua ile.....
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

RABBİME emanetsin eyvallah selametle kalın.
abı_hayat

abı_hayat

hayri07RABBİME emanetsin eyvallah selametle kalın.

Sende sağol kardeşim.
Selam ve dua ile....
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

ben daha önce bunu okumuştum
ve yine aynı duyguları yaşadım çok acı malesef:(
emeğine sağlık...
abı_hayat

abı_hayat

deniz yıldızı, post: 1056958, member: 93111ben daha önce bunu okumuştum