Her sinirlendiğinizde bunu okuyun!

1.922 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çIktIgInda, uç yasIndaki oglunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle kamyonunun kaportasInI mahvettigini gormus Hemen oglunun yanIna kosmus ve çocugun eline çekiçle vurmaya baslamIs Biraz sakinlesince oglunu hemen hastaneye goturmus Doktor, çocugun kIrIlan kemiklerini kurtarmaya çalIstIysa da elinden bir sey gelmemis ve çocugun iki elinin parmaklarInI kesmek zorunda kalmIs çocuk ameliyattan çIkIp gozlerini açtIgInda, bandajlI ellerini fark etmis ve gayet masum bir ifadeyle, “BabacIgIm, kamyonuna zarar verdigim için çok uzgunum” demis ve sonra babasIna su soruyu sormus: “ParmaklarIm ne zaman yeniden çIkacak?” BabasI eve donmus ve hayatIna son vermis

Birisi masaya sut doktugunde ya da bir bebegin agladIgInI isittiginizde bu oykuyu hatIrlayIn çok sevdiginiz birine karsI sabrInIzI yitirdiginizi anladIgInIzda, once biraz dusunun Kamyonlar onarIlabilir, ama kIrIlan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarIlamaz; genellikle kisiyle performansI arasIndaki farkI goremeyiz insan hata yapar Hepimiz hata yaparIz Fakat ofkeyle ve dusunmeden yapIlan seyler, insanI sonsuza kadar rahatsIz eder Harekete geçmeden once durun ve dusunun SabIrlI olun AnlayIs gosterin ve sevin..
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

içim acıdı ya çok güzel bir paylaşım
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

cerennurum, post: 793819, member: 74557içim acıdı ya çok güzel bir paylaşım

evet öfkeyle oturan zararla kalkar diye boşa denmemiş...allah öfkemize yendirmesin...geri dönüşü olmaycaklr sonuçlar ortaya çıkabilliyor...:(
relvin

relvin

Kıdemli Üye · 182 mesaj

Allah(c.c.) razi olsun Insallah ofkelndigimde bunu hatirlarim
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

relvin, post: 795663, member: 50627Allah(c.c.) razi olsun Insallah ofkelndigimde bunu hatirlarim

sendende allah razı olsun kardeşim..allah öfkemize yedirmesin ..
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

kıyamaaaaaamm. çocuğa çok üzüldüm. RABBİM öfkemizi yenmeyi nasib etsin...
Garipailesi

Garipailesi

Yeni Üye · 2 mesaj

boşuna dememişler 9 düşün bir konuş harekete geçerkende 9 dan bir hisse almalıyız
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Garipailesi, post: 796462, member: 20924boşuna dememişler 9 düşün bir konuş harekete geçerkende 9 dan bir hisse almalıyız

çok haklısın kardeşim...ama maalesef okadar kötü olmuşki çevre...güven denilen şey kalmamış...9 düşünüp 1 konuşan çok az:(
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

selamun aleykum
hayatta herkese yok diyebilirim ama bi cocugun o masıum bakısına o kısık sesıne aglayan gözune dayanamam asla dayanamam
cok fena oldum okurken dusundumde bu durumu
sinirde bi yere kadar ne diyelim ki :(cok uzuldum yaaa
hikaye ama sanmıyorum bi babanın evladına boyle bişey yapabilecegını sanmıyorum ama.
bu durumlarla kimse karsılasmasın kimse kimsenın kalbini kırmasın saolasın bunu hatrlattıgın için.
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

bu durumlarla kimse karsılasmasın kimse kimsenın kalbini kırmasın saolasın bunu hatrlattıgın için.

sende sağolasın..ama var işte böyleleri..dönülmez hatalar adüşürmesin rabbim:a34:
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

Bilnur, post: 796526, member: 49501bu durumlarla kimse karsılasmasın kimse kimsenın kalbini kırmasın saolasın bunu hatrlattıgın için.

sende sağolasın..ama var işte böyleleri..dönülmez hatalar adüşürmesin rabbim:a34:

amin amin amin akrdeşim varsa ALLAH cc havale hangiş vicdan bu insan mı bunu yapan ya bak sinirlednim şimdi:(
saolasın selametle kal kardeşim.
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

aylin26, post: 796535, member: 74557amin amin amin akrdeşim varsa ALLAH cc havale hangiş vicdan bu insan mı bunu yapan ya bak sinirlednim şimdi:(
saolasın selametle kal kardeşim.

aylin televizyond aetrafımızda insan dışı nekadar kişiler var...çevremizdede öle...allah islah etsinn...göz yumulacak gibi değil:(
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Allahü Teâlâ, iyileri şöyle övüyor:
”Onlar, bollukta da, darlıkta da infak eder, öfkelerini yener, insanları affederler.” [Al-i İmran 134]
”İnsanların mizaçları farklıdır. Kimi geç kızar, öfkesi tez geçer. Kimi çabuk kızar, çabuk yatışır, bu ise kendisini telafi eder. Kimi de tez kızar geç yatışır. En iyisi, geç kızıp öfkesi çabuk geçendir. En kötüsü de, çabuk kızıp geç yatışandır.” [Tirmizi]
Öfkeyi yenmenin fazileti ile ilgili hadis-i şeriflerden birkaçı şöyle:
”Öfkelenen, dilediğini yapmaya gücü yettiği halde, yumuşak davranırsa, Allahü Teâlâ da onun kalbini emniyet ve iman ile doldurur.” [İbni Ebiddünya]
”Kim Allah rızası için öfkesini yenerse, Allahü Teâlâ da ondan azabını def eder.” [Taberani]
”Öfkeli iken karar vermeyin.” [Buhari]
”Öfkeli davranan kimseye, yumuşaklık göstereni Allahü Teâlâ sever.” [İ.Asakir]
”Öfkesini yenen Cennete kavuşur.” [Taberani]
”Öfkesini yeneni, Allahü Teâlâ korur ve düşmanını ona boyun eğdirir.” [Buhari]
”Öfkelenmek, kızmak imanı bozar.” [Beyheki]
”Yiğit, pehlivan hasmını yenen değil, öfkesini yenendir.” [Buhari]
Bir kimse Resulullah efendimizden nasihat istedi, “Kızma, sinirlenme” buyurdu. Birkaç yönden gelip birkaç kere sordu, hepsine de “Kızma, sinirlenme” buyurdu. (Buhari)
Makam hırsı, kibir ve ucbu yok eden öfkesine hâkim olur. Öfkelenen, Peygamber efendimizin bildirdiği, ”Allahümmağfirli-zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan” duasını okumalıdır! (İbni Sünni)
son osm@nlı
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

hafiz kardeşim çok güzel apylaşım olmuş allah razı olsun..
hakaNet

hakaNet

Kıdemli Üye · 301 mesaj

Allah cümlemize sabır versin...gerçekten çok kötü ya...insan yavrusuna kıyabilir mi adam baya sabırsız ve nefret doluymuş demek ki..Allah'a emanet olun
<<< Şefaat Ya Rasululallah >>>>:a09:
daduyankey

daduyankey

Yeni Üye · 9 mesaj

çok güzel bir hikaye ibret verici
ayşe.a

ayşe.a

Mübarek Üye · 3.140 mesaj

emeğine sağlık kardeşim, çok çok güzel bir paylaşım olmuş gerçekten..
çok etkilendim, içim acıdı
var mı böyle insanlar acaba gerçekten diye düşündüm, yapılır mı ya, vicdan yoktur böyle insanlarda kardeşim
Rabbim hepimize sabırlar ihsan eylesin inşaallah, amin
selametle...
canom

canom

Kıdemli Üye · 163 mesaj

emeğine saglık okurken çok duygulandım..
BalArısı

BalArısı

Üye · 22 mesaj

Allah razı olsun .Bir anlık sinire yenik düşmenin bedeli hem dünyasını hem ahiretini kaybetmesine sebep olmuş.Öfkelendiğimizde abdest alalım inş.suyun ateşi söndürdüğü gibi abdestimizde öfkemizi söndürsün....
izmirli65

izmirli65

Yeni Üye · 5 mesaj

şeytanın şerrinden ALLAHIM sana sığınırım
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.