Osmanlı Tuğrası ve Sembollerin Anlamları..

13.043 görüntülenme · 54 yanıt

Paylaş:
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Osmanlı Tuğrası ve Sembollerinin Anlamları.. Hangi sembol ne anlama geliyor?.. Buyrun beraber öğrenelim..

1- Tuğranın etrafındaki güneş motifi, padişahın güneşe benzetilmesinden ileri gelir

2- II. Abdülhamit'in tuğrası

3- Sorguçlu serpuş: Osman gaziyi ve tahtı temsil eder

4- Yeşil Hilafet sancağı

5- Süngülü tüfek: Nizam-ı Ceditle birlikte Osmanlı ordusunun asıl silahı olmuştur

6- Çift taraflı teber

7- Toplu tabanca

8- Terazi: şeşper ve asaya asılıdır, adaleti temsil eder.

9- (Üstte) Kuran-ı Kerim. (Altta) Kanunnameler.

10- Nışan-ı al-i imtiyaz: Devlet adına faydalı işlerde bulunmuş ilim adamları, idareci ve askerlere veriliyordu.

11- Nışan-ı Osmani: Sultan Abdülaziz Han tarafından 1862'de ihdas edilmiş olup, devlet hizmetinde üstün başarı sağlayanlara verilirdi.

12- Asa ve şeşper

13- Çapa, Osmanlı denizciliğini temsil eder.

14- Bereket boynuzu

15- Nışan-ı iftihar

16- Yay

17- Mecidi nişanı

18- Borazan, modern mızıka takımının kullandığı çalgı aletidir

19- Şefkat nışanı, 1878'de II. Abdülhamit Han tarafından ihdas edilmiş olup; savaş zamanında, büyük afetlerde devlete, millete hizmet eden kadınlara verilirdi.

20- Top gülleleri (Bazı armalarda bulunmuyor.)

21- Kılıç

22- Top, topçu ocaklarını temsil eder.

23- El siperlikli tören kılıcı: bu kılıç klasik Türk kılıcı olmayıp, o devirdeki subaylar tarafından kullanılırdı.

24- Mızrak.

25- Çift taraflı teber, orduda üst düzey görevliler tarafından üstünlük sembolü olarak kullanılmıştır.

26- Tek taraflı teber (balta)

27- Bayrak

28- Osmanlı sancağı

29- Mızrak: Son dönem mızraklı süvari alaylarını remzeder

30- Kalkan, Ortasında stilize edilmiş bir güneş motifi var. 12 yıldız: Rivayete göre bu 12 yıldız 12 burcu temsil eder. Güneş bu burçlar üzerinde hareket eder

Guo1903

Guo1903

Guo1903

Guo1903

Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Bu ara Osmanlı Tarihini okuyoruz.Yavuz Bahadıroğlu nun Osmanlı Tarihi adlı eserini ilgilenenlere tavsiye ederim,gerçekten güzel bir eser.

Teşekkür ederiz.Özellikle tuğra için.
Selametle...
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm

Şimdi bu padişahlar Türkiye'nin bu halini görse ne derlerdi acaba?

Paylaşım için teşekkürler....
Guo1903

Guo1903

Hasıl ı Kelam, post: 853570, member: 74557Bu ara Osmanlı Tarihini okuyoruz.Yavuz Bahadıroğlu nun Osmanlı Tarihi adlı eserini ilgilenenlere tavsiye ederim,gerçekten güzel bir eser.

Teşekkür ederiz.Özellikle tuğra için.
Selametle...

Bir ara baya ilgilenmiştim Osmanlı Tarihi ile..Ve gerçekten de tarihimizi bilip geleceğimizi ona göre şekillendirmemiz gerekiyor.. Teşekkürler değerli katkınız için..
Guo1903

Guo1903

rüyam3, post: 853586, member: 74557Selamün Aleyküm

Şimdi bu padişahlar Türkiye'nin bu halini görse ne derlerdi acaba?

Paylaşım için teşekkürler....

Aleyküm Selam..
Kesinlikle burayı ve bizleri tanıyamazlardı.. Dün akşam bu paylaşımı eklerken benim de ayrıca birşey geldi aklıma..Sadece içlerinde bir iki tane sakalsız var onunda biri Genç Osman onunda yaşı küçük olduğundan sakalı çıkmamıştır.. Şuan ülkemizde ben dahil çoğunluğumuz sakalsız ve bu halimizden utandım... O insanlar islamı ön planda tuttukları için dünyaya hüküm sürdüler.. Neyse uzatmanın da bir anlamı yok artık..Selametle inşallah...
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

çok GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN KEŞKE ŞİMDİ OSMANLI OLSAYDIDA HALİMİZİ GÖRSEYDİ TEKRAR HUZUR VE ADALET GELSEYDİ...
Guo1903

Guo1903

T.Nur, post: 854188, member: 80887çok GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN KEŞKE ŞİMDİ OSMANLI OLSAYDIDA HALİMİZİ GÖRSEYDİ TEKRAR HUZUR VE ADALET GELSEYDİ...

Keşkeeee...Düşünsenizie başımızda Fatih Sultan Mehmet Yada Yavuz Sultan Selim'in olduğunu....Sanıyorum artık hayal olarak kalacak..
Allah sizden de razı olsun..
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

Guo1903, post: 854218, member: 65549Keşkeeee...Düşünsenizie başımızda Fatih Sultan Mehmet Yada Yavuz Sultan Selim'in olduğunu....Sanıyorum artık hayal olarak kalacak..
Allah sizden de razı olsun..

dilerim bir gün hayellerimiz gercek olur kardeşim tabi biz ölmeden önce . ölsemde gam yemem ama en azından torunlarınm belki görür ama hiç umudum yok bacımın başından eşarbını alıyorlar allah dediğimizde bizleri fişleriyip terörist ilan ediyorlar ben bunları cook yaşadım raabim işallah bu insanların cezasını dünyda değilllll... dilerim ahirette verir. dünyada herheyin acısı geçer ama ahirette herşer kalıcıdır.
selam ve dua ile
Guo1903

Guo1903

T.Nur, post: 854329, member: 74557dilerim bir gün hayellerimiz gercek olur kardeşim tabi biz ölmeden önce . ölsemde gam yemem ama en azından torunlarınm belki görür ama hiç umudum yok bacımın başından eşarbını alıyorlar allah dediğimizde bizleri fişleriyip terörist ilan ediyorlar ben bunları cook yaşadım raabim işallah bu insanların cezasını dünyda değilllll... dilerim ahirette verir. dünyada herheyin acısı geçer ama ahirette herşer kalıcıdır.
selam ve dua ile

Kesinlikle haklısınız ve birebir katılıyorum düşüncelerinize.. Ahirette çekeceklerinden şüphem yok ama bunu anlamıyorlar..Gerçi onlar da olmasa bizim sınavımız nasıl olacaktı. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah...
gumus_89

gumus_89

Üye · 34 mesaj

Güzeldi, tuğraya karşı zaten özel bi ilgim var ezelden beri, kullandığım şeylerde olması çok hoşuma gidior ama bu kadar detaylı bilmiodum tabi, teşekkrüler,,,
Guo1903

Guo1903

gumus_89, post: 854481, member: 85239Güzeldi, tuğraya karşı zaten özel bi ilgim var ezelden beri, kullandığım şeylerde olması çok hoşuma gidior ama bu kadar detaylı bilmiodum tabi, teşekkrüler,,,

Ben teşekkür ederim...Selametle...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim.. Emeğinize sağlık..
Güzel bir paylaşımdı.. Allah c.c razı olsun.
Hayırlı bayramlar inşallah.. Selam ve Dua ile.

eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

Selamün aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun selametle kalınız.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

Gök Kubbe

Gök Kubbe

Mübarek Üye · 3.422 mesaj

selamun aleyküm
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

selamun aleyküm engin arkadaşım,
mükemmel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık,osmanlıya özelliklede şu tuğraya çok hayranımdır..çok asilce bir duruşu var...çok beğendim ALLAH razı olsun...selam ve dua ile
Guo1903

Guo1903

emanet55, post: 864309, member: 87927selamun aleyküm engin arkadaşım,
mükemmel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık,osmanlıya özelliklede şu tuğraya çok hayranımdır..çok asilce bir duruşu var...çok beğendim ALLAH razı olsun...selam ve dua ile

Aleyküm Selam.
Sizi burda görmek çok güzel..Hoş geldiniz.. Umarım bundan sonra arayı bu kadar soğutmazsınız..
Benim de Osmanlı'ya karşı özel bir ilgim vardı ve paylaşmak istedim.. Beğenmenize sevindim.. Rabbime emanetsiniz..
Guo1903

Guo1903

aliye_aliye, post: 863958, member: 57410
Selamün Aleyküm kardeşim.. Emeğinize sağlık..
Güzel bir paylaşımdı.. Allah c.c razı olsun.
Hayırlı bayramlar inşallah.. Selam ve Dua ile.

Aleyküm Selam..
Ecmain inşallah.. Hayırlı bayramlar.. Selametle..
Guo1903

Guo1903

eminkms, post: 864049, member: 62565Selamün aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun selametle kalınız.

Ecmain.. Selametle inşallah, hayırlı bayramlar..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.