aynı şeyleri giyip başımıza bir eşarp bağlayınca tesettürlümü olduk yani.. nerde örtünüzü omuzlarınızdan aşağıya salıverin, ziynetlerinizi örtün diyen ayet...
RABBİM hakkıyla örtümüzü taşımayı nasip et bizlere
843.991 görüntülenme · 10.011 yanıt
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
HÜDAVENDİGARMuhterem hanım kardeşlerim...Biraz tenkitli olacak bu mesajım ama beni hoş görün.Haksızsam beni uyarın..
Son zamanlara sözde tesettür firmalarının ürettikleri elbiselere bakarsak hiçbirisi İslam'a uymamaktadır.Asıl onlaırn maksatları sizlerin cebinizde ki paralara göz dikmek olup, sizin sayenizde kasalarını doldurmaktır.Allah'ın emri ise onlar için ehvendir.Tarz usulü tesettüre bürünen bir hanım kardeşimiz sakın ola ki kendisini İslam'a göre giyindiğini zannetmesin.Bu şekilde namaz kılsalar namazları, kadınların setr-i avret farzı-ı ayn'a ters düşmüyor mu?Böyle elbiselerle namaz kılmış olsanız caiz mi olur?.
Her hanım kardeşlerim giyindiği o tesettür zannettiği elbisesine baksın ve onu İslam'a uygun olup olmadığını sorgulasın.İşte bu sorgulama neticesinde gerçekten tesettüre bürünecektir.Benden acizane olarak uyarım budur.Paranızı o sahte tesettür firmalarına da kaptırmayın ve kendinizi de enayi yerine aldırmayın...Allah'ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun..
SÜRÇ-İ LİSAN ETTİM İSE AF OLA!..
Fî Emanillah...
berat05
Değerli büyüğümüz,
Yazdığınız şekilde giyinenler var..bir de daha da ileri gidip altına kısa etek miniye yakın , kolu uzun başı kapalı , yada eteğinin kenarı dizine kadar yırtmaçlı tarzda giyinenler var..Bunları görmek acı gerçekten...Rabbim kalplere iman ,hidayet nasip eylesin..Açık bir hanımefendiden daha kötü dikkat çekiyorlar...
Bunları neden bu şekilde yapıyorlar bilmiyorum.Tek düşünebildiğim kendilerini tam verememeleri ; hazır hissetmemeleri ,iyi ve güzel! giyinip hoş görünmek istemeleri olabilir...
Duadayız...duacıyız....İnşallah...onlar örnek olmazlar....peşinden başkalarını sürüklemeden akılları başlarına gelir..
Rahman celle celaluhu yar ve yardımcımız olsun..
HÜDAVENDİGARYetkili ve itikadı düzgün hocalar,tesettürle ilgili Türkiye'nin dört tarafında paneller konferanslar verseler bunun eğitimini yatırsalar kısa zamanda yeniden gerçek tesettürlü bir nesilin geleceğini umut ederiz..En kısa çözüm yolu bu değil mi?
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
✦ Mübarek Üye
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44633-kapanmak-isteyipte-kapanamayan-arkadaslar-haydi-buyrun · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.