yasakçı ve dayatmacı zihniyet her yerde
yasakçı ve dayatmacı zihniyet her yerde
berat05, post: 994513, member: 50627
değerli kardeşimiz..burda msn adresi ve bunun gibi bilgiler vermek yasak rica ederim siliniz
Peki sevgili kardeşim sildik. Aynı zamanda müsaadenizle birkaç soru sormak istiyorum size:
1. Siz yönetici misiniz? Yönetici olsanız bile hangi mantığa göre böyle bir yasak koyulabiliyor? Yasakların kriterlerini neye göre belirliyorsunuz? Kur'an'da mı yazıyor, sünnetullahta mı var, yoksa fıkıh içinde bir konuda mı gizli? İnsanlar müspet işler için sanal ortamlardan ziyade gerçek dünyada bir araya gelmekle mükellef değilller mi? Akılcıl yollarda insanlar taraf olmaları gerekmez mi?
2. İnsanların karşılıklı görüşmeleri ve yardımlaşmaları için nasıl bir yol teklif ediyorsunuz? İş sadece sanal yolla "nasılsın iyimisin, canım cicim" sohbetleri ise bu sitenin veya benzerlerinin kime ne faydası dokunacak? Evimde ciltler dolusu kitap var, onlardan alabileceğim bilgiden daha fazlasını mı verebileceksiniz?
3. Ben muhalif tabiatlı bir insanım. İnsanların kolay beri kırmak istemem, ancak her söyleneni veya isteneni de kolay kabullenmek istemem. Şu zamana kadar ne kadar siteye girdiysem mutlaka 1-2 bana muhalif adam da çıktı.. Acaba ben mi olayları ilmine göre yorumluyorum da insanlar anlamıyor, yoksa insanoğlu "ben farklıyım" moduna girdiğinden gerçekleri görmekten mi uzak duruyor?
4. Sizin amacınız insan kazanmak ve insanlara doğruyu-güzeli göstermek mi, yoksa ona buna sataşmak mı? İyiyi-güzeli göstermek isteğinde iseniz bunu nasıl yaptığınızı düşünüyorsunuz?
Bütün bu yazdıklarımdan sonra beni banlayacaksanız banlayın. Ben kötü birşey yaptığımı veya yaşadığımı zannetmiyorum. Aksi tutumlar gördüğünde insanlar kaçıp gittiğinde onun vebalini kim omuzlayacak, sıkıntılarının kefaretini kim ödeyecek? Müspet insanlar olarak sizleri görüp size yakın olmaya çalışanlar insanlar ehl-i beşere doğru kayınca onların yaşayacaklarını kim kabullenecek?İster iyi olsun, ister kötü; aksi insanlar gördükçe insanın kendi içine kapanası geliyor. "Kötülerle iyileri birbirinden ayıran nedir?" diye o zaman soruyor kendine insan. İşine gelmeyen, nefsine dokunan, hoşuna gitmeyen herhangi birşey olduğunda hemen yüz çevir, dışla, sıkıntı ver ya da boynunu bükmeye çalış.
Biz insanlardan büyük O'lan Allah var. Bunu dille değil kalb ve amel ile nasıl söylediğimizi bileceğiz? Kendinizi biraz tartmanız dileğiyle yazdım. Kusuruma bakmayın.. En güzeli benim bir daha bu siteye gelmemem. Size iyi bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum. Allah'a emanet olun. 3-5 gün hoş zaman geçirdik. Allah razı olsun. Hoşçakalın.