Tesettür kimliğimizdir..
Rabbimizin bizim için istediği en güzel,
en harika korunma şeklidir, edeptir..
Gerçek özgürlüğümüzün sembolü..
Rabbimize kulluğumuzun bir göstergesidir..
Rabbimizin açık emri, başımızın üstündedir..

844.708 görüntülenme · 10.011 yanıt

berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.770 mesaj
eskizEvet çok haklısınız ne yaparım nasıl olur ne derler birsürü düşünce aklımda
Yeneceğim inşallah bunları da...
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.770 mesaj
berat05
Tevekkül kardeşim....
Tevekkül edin...
Kapatın gözünüzü....kalbinizin atışını dinleyin....A L L A H c.c. diyor...Her atışının bir manası var..... duyuyor musunuz ?
Dinlemek lazım....Şu dünyanın düzenini görmek.:Rabbin YÜCELİĞİNİ bilmek lazım...
Bırakın kendinizi RAHMAN' a Celle Celaluhu....
Alemlerin Rabbi.....herşeyden size yakın ken..... sizin tek yardımcınız "O" dur...
Herkese susması gerektiği zamanı bildirecek , izin vermeyecek tek "O" dur...
Sadece Biraz Cesaret.... Tevekkül edin... GÖNLÜNÜZDEKİ RAHMAN' la Celle Celaluhu buluşun..
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (s.a.v.)
"ALLAH' ım Sen Herşeye kadirsin...Görensin ,duyansın,bilensin.... DİNİ YAŞAMAK İSTEYEN TÜM ÜMMETİ Müslümana yardım et...Tüm hanımlarımıza tesettürü ÖĞRET....Dini ÖĞRET...SEVDİR...Bizleri ve diğer tüm kardeşlerimizi vesile kıl.... Bu kardeşlerimiz öyle kalpleri imanla dolsun ki...SEN' in rızan dahilindeki kullardan olsun....Rabbim SEN dilersen olur.... Kün fe yekün ! Rabbim...kardeşlerimize cesaret nasip eyle..imanın güzelliğini tattır ve önlerindeki her bir engeli ayır..
Herşeyin doğrusu bilen, kalpleri gören...dualara kat kat karşılığını veren MERHAMET ve Rahmet sahibi Güzel ALLAH'ım...Celle Celaluhu...
Bizlere merhamet eyle....amin..
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed (s.a.v.)"
KüBra__eskiz, hosgeldin kardesim. Kapların mevsimlik olanları var herhalde, ama onlar yaz icin uygun gibi geliyor bana. Mevsimlik diye alıyorsun ama kısın donuyorsun yani :) Bu yüzden kardesim alacagın pardesü veya kapı dikkatle sec, özenle sec.. Cünkü mevsimlik cok tehlikeli bir alan gibi geliyor bana.. Yani kısın sogugunda ise yarayacagını pek düsünmüyorum.. Ama alacagın dükkanda bayan calısanlara sor, insaAllah yardımcı olurlar. Eger bu konuda yardımcı olacak baska insanlar varsa insaAllah bu konuda sana yardımcı olurlar, cünkü bosa harcama yapmanı istemem.
Allah'a CC emanet olun.. :)
su-eda[ımg]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552691_10150905029898247_882289343_n.jpg[/ımg]
buket_zeynep, post: 1491985, member: 107058canlar ya bişey soracam türban nedir ya bugün şefim bana sizin örttüğünüz türban dedi benim hanımım başörtülü sizinki siyasi simge dedi nasıl anlamadım aradaki fark ne nasıl yani ben yanlış bişeymi yapıyorum acaba dedim
buket_zeynep, post: 1491985, member: 107058canlar ya bişey soracam türban nedir ya bugün şefim bana sizin örttüğünüz türban dedi benim hanımım başörtülü sizinki siyasi simge dedi nasıl anlamadım aradaki fark ne nasıl yani ben yanlış bişeymi yapıyorum acaba dedim
hira06çok biliyo onlar!! aynı konuşma damadımızın ailesınden bırıyle benim aramda da geçmişti. tülbenti arkadan bağlıyorlarya o başörtü bizimkisi türbanmış! bende tamam işte bizimki doğru, yani takılış şeklinden dolayı türban diyorsunuz dolayısıyla farz olan türbandır! dedim.
nûr suresi ayet 31:
inanan kadınlara da söyle: bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. süslerini (ziynetlerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. örtülerini (hımar) göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar…
bu tür konuşmayalarda tek 1-2 cümleyle konuyu kapat uzatma tatlım (bnm tavsiyem)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44633-kapanmak-isteyipte-kapanamayan-arkadaslar-haydi-buyrun · 28.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.