Ülkü87, post: 1469325, member: 95935Icimden gelen baska bir seyi daha paylasmak istiyorum sizlerle..
Ben almanyadada olsa ufak bir köyde yetistim nereye gitsem hep bir tanidik vardi, selamlasir sokak ortasi sohbet ederdik. Bazen böylesine herkesi tanimaktan sikayetci bile olurdum her hareketini görür en kisa zamanda herkese duyurulurdu cünkü.
Mart ayinda evlenerek ailemden 20 dk kadar uzaklikta bir sehire yerlestim. Burada sokaklar daha dolu daha civil civildi ama sanki görünmüyordum. Kimse yüzüme bakmiyor, bana selam verip iki kelam etmiyordu. Sokakta keyfimin istedigi gibi dolasiyor fakat bunun kimsenin dikkatini cekmedigini görüyordum. Artik yalnizdim..
Gecen cumanin vede Ramazanin bereketine siginarak kapandim ve öyle bir sey oldu ki anlatmasi zor yasanmasi lazim.
Sokakta artik her ikinci adimimda bir kardesimi görüyorum, tranvayda "selamun aleykum.." diyip ablalarin, kardeslerin yanina oturuyorum ve bazende sanki yeni kapandigimi bilircesine birileri bana gülümsüyor. Artik sokak ortasi isteyip istemeden konusmuyorum kimseyle fakat simdilerde bas örtüm konusuyor digerleriyle.. Hosgeldin ey güzel örtüm, hosgeldin..:)[/
QUOTE]
Maşallah sevgili kardeşim...
Rabbim yolunuzu açık ve daim eylesin...
yazdıklarınızı beğenerek okuyoruz. çok güzel tespitleriniz oluyor, nasipleniyoruz...
Rabbim devamnı nasip eylesin inşallah...
Ben dün çok susamıştım...
Sümeyye kardeşimizin paylaştığı bir yazı vardı. Budistlerin Burma da katlettiği yaktığı müslümanların cesedleri...
onların işkenceleri beni benden utandırdı.. ben iftar sofrasında bile aklımdan çıkarmadım...
....sahurda da Allah 4. 3 şiddetinde bir depremle bizi sofradan kaldırdı.. yani O dilemezse Nefes bile alamayız...
Ve Hamd olsun ki.. Akşama gideceğimiz bir evimiz.. yiyeceğimiz bir yemek ve içecek bir bardak suyumuz var...
inan akşama bunları nasıl bir araya getireceğim diye çırpınalar var...
dua dua Allahım çocuklarım oruçlu ne olur onlara iftara ekmek yetiştirecek bir rızk bir iş nasip eyle diyen.. gözyaşlarını silen birine denk geldik..
Rabbim sen ne kadar büyüksün...
O kadar büyüksünki Aklımın sınırlarını aşıp geçiyor büyüklüğün...
selam ve dua ile