KatrePareOncelikle baban icin dua..
Herseyin basinda dua..
Hidayeti icin, kalbinin HAKK'A acilmasi icin..
Sonra bol bol yakaris, insirah suresini baban icin ozellikle oku. Sonra ona de ki "Sen Musluman degilsin baba" . Hem de hic beklemedigi bir anda soyle bunu ona. Eminim cok sasiracaktir, sesi titreyecektir, gozlerini senden kaciracaktir ve suregelen tepki : "Ne bicim soz o oyle. Tabi ki Muslumanim" . Iste bu cevap, onun inkar edemeyecegi bir acikmayi getirir beraberinde..
"Babam..
Benim bu sebeple yuregim kaniyor ama sen Musluman falan degilsin. Ya da kalpten inanmiyorsun.
Sen, eger inaniyorsan Allah'in emrini inkar etmemi istiyorsun. Cunku O Kur'an'inda bana tesetturu emretti. Once Peygamber'in kizlari, hanimlari kapandi sonra bizler.. Biz Musluman kadinlar, kizlar, hem de genciyle yaslisiyla.. ALLAH diyor ki : "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar."
Hani diyorsunuz ya Allah icin basini ortmus muminelere : beyni yikanmis diye.. Dogru soyluyorsunuz, onlarin beyni, ruhu ve gonlu yikanmis. Hem de NUR suresiyle gelen nurla yikanmis. Bundan nasiplenemeyenler de, bunu yobazlik olarak goren kor cahillerde bundan mahrum kaldiklarindan yapiyorlar bunlari. Sen de bunlardan olma..
Ben yarin obur gun vefat ettigimde, siz yanimda olamayacaksiniz. Biliyorum, beni cok seviyorsun. Ama benimle birlikte kabrime giremeyeceksin. Sen ahirete de mi, obur dunyaya da mi inanmiyorsun ?
Tamam, kapanmayacagim, ama bir sartla : benimle birlikte, ben senden once veya sonra olsem bile kabrime girecek, hesabi vereceksin. Eger bunu yapmaya bana soz verirsen, gunaha gireyim. Yok "nasil yapayim" diyorsan, Rabbimin emrine karsi gelmemi isteme benden.
DIRI DIRI TOPRAGA GOM..
ISTERSEN INSAN YERINE KOYMA..
ETRAFIMIZDAKILER ISTEDIKLERINI SOYLESINLER..
Ama inandigin ALLAH askina basortume dokunma, beni bundan mahrum birakma. Cunku RABBIM, bana senden daha Sevgilidir. Oyle uzuluyorum ki beni bu kadar cok seven bir insanin bu kadar gonlu kapali olmasina.. Bilemezsin.
Eger bana RABBIMIN emrini inkar et diyeceksen hala..
Sen bilirsin..
Ama ben BASIMI KESSEN , O TESETTURU TAKTIKTAN SONRA CIKARMAM.
Beni anla..
Inanmani cok isterdim ama inanmiyorsan bile beni Rabbimin emriyle basbasa birak.
Yine arkamda ol..
Bak inandigimiz Rabbimizin dedigini yapacagim.
Beni yine sev..
"
Bu sekilde konusabilirsin. Biz babamla (elhamdulillah) boyle konularda tartismayiz cunku kendisi zaten tesetturume en cok sevinenlerdendi. Ama o ufak bir tartisma oldugunda bile dinimizden, imandan, EFENDIMIZDEN (s.a.v) mantikli ve durustce konusurum. Cozeriz ve onu ikna ederim. Malum babalar kizlarina biraz daha duskun oluyor. InsaAllah bir de boyle konusmayi dene.
Kucak dolusu dua..
Evet haklısın hem en doğrusu, hem en güzeli... Hatta müsadenle ben bu yorumun çıktısını almayı düşünüyorum. Üstüne eklemeler de yaparak ne diyeceğimi hazırlamayı... Allah senden razı olsun KatreParem...
Allah cümlenizden razı olsun. Burada gönülleri ile, duaları ile, yorumları ile herşeyiyle yanımda olan insanları görüyorsun Rabbim. Onlardan razı ol, onlar benim gönlümü feraha çıkardılar, sen de onların gönüllerini feraha çıkar... Kübra__ bacım ben hep tesettürle çıkıyorum evden camiye gitmek için, dün de söylediğin gibi en iyisi sen de öyle başla. MEVLADANIM bacım, sen çok tereddütteydin, kafanda soru işaretleri vardı ama çözdün ve gerçek adımı attın... ayca_.1 kardeşim, güzel dualarına AMİN ler gönderiyorum... Kalbun_Kesir, berat05,deniz14...
Burada bütün bacılarım, her biriniz benim için üşenmediniz yazdınız, dualarınıza kattınız, her türlü yardımda bulundunuz. Gerçekten keşke yakın olabilseydik, aynı muhitte yaşasaydık. Hatta keşke bu muhitte yaşasaydık. Her gören cahil deseydi, biz İslam'ın nurunu saçsaydık onları da nura çıkartsaydık zamanla.
Rabbim başka yerlerde, başka zamanlarda, başka şekillerde karşılaşmayı nasip etsin.
İnşallah hepimiz Rabbimin cennet müjdelediği kullarından oluruz ve bir araya geliriz.
Amin, Ecmain...