Bir gün, bir Müslüman kadın Kaynuka çarşısına inmiş, alışveriş yapmak üzere bir kuyumcuya girmişti
DEVAMI VAR...
844.535 görüntülenme · 10.011 yanıt
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.768 mesaj
✦ Mübarek Üye
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
SerkanMuhammedSAV.......................a Peygamberimiz hiç Kendini Büyük görmezdi Öylesini hiç görmedim :)
KaLBuN_KeSiRÖrtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.
Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.
Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir.
Örtüsüzlük başka bir yoldur, başka yolda seyretmektir.
Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.
u Aleyhi ve Sellem'e vermiş oldukları sözler, yapılan anlaşmalar vardı. Bir gün Yahudilerin içinde savaşmayı bilen ve en cesur grubunu teşkil eden Beni Kaynuka Yahudileri, Peygamber Efendimize gelerek:
u Aleyhi ve Sellem Efendimizin uğruna savaş verdiği tesettür, müminler için her zaman mübarek ve mukaddestir. Tarih boyunca bunu böyle anlayan çok sayıda insan çıkmıştır. Bunlardan biride Sütçü İmam'dır. su_deniz
sevgili arkadaşlarım ne olur banada dua edin.1 ay önce namazlarıma başladım.hatta olanakları oldukça iyi olan bir işte çalışıyorken istifamı verdim ve çıktım.çünkü kapalı çalıştırmıyorlar.bugün evde oluşumun ilk günü ve ben Allah'ın izniyle bayram gelmeden örtünmek istiyorum ama kesinlikle modern kapalılardan olmak istemiyorum.çantası,kemeri,ayakkabısı,eşarbı renk tonlamalarıyla uyumlu ve görsel açıdan dikkat çekici hale gelmiş şekilde örtünmek istemiyorum.geçenlerde bir abla gördüm. o kadar pişmanım ki nereden aldığını sormadığıma. büyük başörtüsü ve koyu renk,bol ve düz inen bir pardesüsü vardı üstünde.hakkıyla kapanmıştı yani.ben istanbul anadolu yakasında oturuyorum pendik'te.ufak mağazalar var ama anlattığım şekilde pardesü hiç görmedim desem yeridir. illa bi fiyongu,bi bele oturma durumu,bi yakalardaki acaip şekilli modelleri olan pardesüler var .. bu ablalar istediğim pardesüleri nereden aldılar acaba :( bilen kardeşlerim varsa lütfen yazsın. Allah'a emanet olun.
su_deniz
ve aleyküm selam..tüm dualarına amin amin amin diyorum kardeşim.pekii o halde benim durumumda uygun iken ben yarın ya da ertesi günü fatihe gideyim.fatihe geldim diyelim.ne tarafa gitmeliyim.çünkü oraları çok iyi bilmiyorum.
sizin alışveriş ettiğiniz hem yazlık hem kışlık ürünler satan bir mağaza var mıdır ? havalar soğudu şimdi kalın şeyler almam lazım gelir ama
birde ayıp olmazsa fiyat ne tutar acaba hani ona göre hazırlıklı olayım gitmeden.Allah razı olsun kardeşim inşallah en kısa zamanda o güzel haberi yazacağım..
su_deniz
Selamun aleyküm kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun..Kalbun-kesir kardeşim özellikle sana çok çok teşekkür ederim.
Bugün Allah ' ın izniyle fatihe gittim ve dönerkende feracem ve başörtüm üstümdeydi :)
müjdemi isterim Allah rızası için çok şükür kapandım :)
bu forumun bana çok faydası oldu.çok okudum yorumları.genelde ''ya kapandıktan sonra açılırsam'' yorumları benım dıkkatı çekti.dedim ki deniz bu şeytanın işi..böyle vesvese veriyor ki yolunda taş olsun..gerçi benım daha 1.günüm ama inşallah ölene kadar örtümü giyeceğim dua edin ne olur :( dükkandan çıktıktan sonra inanın öyle bir özgürlük hissi..Allah'ın memnun olduğunu bilmek..hiçbir şeye değişilmez kurban olduğum ne kadar şükretsem az..O dilemese hiçbirşey olmaz ki. ne büyük devlet ne büyük saadet ..Allah dileyen isteyen tüm kardeşlerimize nasib etsin.hiç düşünmeyin insanları.inanın kimseden fayda yok yok yok..
ve inanın 1 adım attığınızda Allah (c.c) çok yardım ediyor.dükkanda bir ferace sordum 85 tl dedi fakat ben kenarlarındaki süsten ötürü pek beğenmemiştim.bir tane daha gördüm sade dedim ki ben bunu denemek istiyorum 1 numarası var mı ?
satıcı kız 20 dk. sonra depodan getirdi denedim çok hoşuma gitti. içimden ''inşallah 85 değildir'' diyordum ki sordum fiyatını kız 45 tl demez mi :) bir siyahını birde laciveritini aldım :) 2 de başörtüsü.çok çok güzel bir his.inşallah dileyen herkese Rabbim nasib eder.
Selametle kalın.
su_deniz
Allah razı olsun kardeşlerim hepinizden.öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım.güzel hayırlı bir bayram diliyorum herkese.
yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz Allah razı olsun.canlar ben feraceleri fatih çarşambadan aldım.çarşambaya doğru giderken yol ikiye ayrılıyor.bildiğiniz mahalle gibi iki dar sokağa ayrılıyor..bana yardım eden Kübra kardeşimiz dediki solda daha çok dükkanlar var ama sağdada beyzanur giyim var. (birkaç şubesi varmış) e dedim peki o halde zaten bana yazan kardeşte ben beyzanur giyimden alışveriş ediyorum yazmıştı dedim.ilk gösterdiği ferace süslüydü (bana göre). kenarları böyle kıvrıktı.ben daha sade gördüm dedim bunun 1 numarası var mı Allah yardım etti. hem 1 numarası hem siyahı hem laciverti vardı. o süslü olan 85 tl idi bense tanesini445 tl ye aldım.meğer indirimdeymiş :) Rabbim yardım etti.bende hiç bilmiyorum oraları .sadece eminönünden 90 numaralı otobüse binip çarşambada ineceğim dedim gerisi geldi elhamdülillah :)
kardeleleHadi arkaşlar ne bekliyorsunuz...
huzurakavuşmak okadar kolayki yeterki siz isteyin...
Acele edin zaman treni hızla ilerliyor...
Acele edin hergeçen gun kalbinize o gunahın izlerinden bir tanesi daha koyuyorsunuz ya son iz kalbinizin mühürlenmesine sebeb olursa.....
Hadi geç kalmadan sizde kapanın örtünün!!!!!
hayırlı sabahlar diliyorum.
rabbime emanet olun.
selametle kalın.
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
mavci
Erkekte Güzellik; Gözlerini Kapamaktır Haramlara...
Kadında Güzellik; Kapanmaktır Haram Nazarlara...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44633-kapanmak-isteyipte-kapanamayan-arkadaslar-haydi-buyrun · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.