GULSEN BOZDEMIRSizin msjlarinizi okuduktan sonra oyle utandimki kendimden kapanmak istiyorum diyorum ama ben namazda kilmiyorum din hakkindada pek bilgim yok icimde istek var ama olmuyor bana yardim edecek arkadas varmi
GULSEN BOZDEMIRAllah hepinizden razi olsun boyle guzel seyler yazdiniz icin insallah sabah kalktimda cok guzel duygularla uyanirim sayenizde kapanmak nasip olur insallah rabbimden tez zamanda kalbimi din aski ile doldurmasini istiyorum
GULSEN BOZDEMIRCanim cok sikkin bugun kapandim ailemin yanina gittim biraz din hakinda guzel seyler soyleyince bana kendini cok kaptirma dediler kafayi yersin dediler birden kapanmaktan vazgecmek istedim neden oyle bir his oldu icimde anlamadim bana yardim edin ne yapmaliyim devammi ediyim kendime biraz dahami zaman veriyim
Esselamu Aleyküm canım...
Maşallah Barekallah Subhanallah..
Değerli ablamız Berat canım ablam okadar güzel ifade etmişki..
Yazılanları okuyunca duygulandım,manevi huzur yolculuğundaydım...
Bugün yüzümde Tebessüm bırakan mutlu eden Rahman c.c. şükür anı oldu yazdıkların tesettürün hayırlı ve daim olsun...yüreğindeki isteği okadar güzel ifade etmişsin ki en son mesajını okuyunca çok mutlu oldum...:a15:
Baş örtünle taçlanmış,tesettürünle nurlanmışsın..
Hayırlı ilk adımı atmışsın Rahman c.c. razı olduğu kullardan olursun inşallah...
Canım hepimiz nefsimizle mücadele halindeyiz...
Sen hayırlı adımını attığında daha çok senle uğraşacak,
ama sen güzel yüreğini hiç sıkmayacaksın Seni Senden çok seven Rahman c.c. sığınacaksın..
Bu dünya sınav dünyası...En sevgili sav Rahman c.c. Habibim demiş..Bütün dünya O'nun sav yüzü hürmetine yaratılmışken ne sıkıntılar çekmiş..Üzülmüş..
En sevgili sav hicretin en zor anlarında en yakın dostuna Hz Ebu Bekir'e(r.a.)
En Sevdiğine c.c. tam bir teslimiyet ve tevekkül ederek;
La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)
Bu söz Hz. Ebu Bekir(ra.) biz yüreklerindeki günahlardan sıkıntılardan Allah c.c. için hicret eden/etmeye çalışan ahir zaman ümmetine yankı olarak kullaklarımızda yüreğimize hitaben ulaştı...
Madden ve manen sıkıntılarımızda bize zorluk gibi gözüken anlarda da Ruhumuza İnşirah Suresinin Sözleri bize en güzel teselli kaynağı olur Rahman c.c. dan
İnşirâh Sûresi
Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
Meali:
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et
canım Allah c.c. bize yeter, O c.c. ne güzel vekildir
Bu geçici dünya hayatımızda Ahiret yolculuğumuzda farklı farklı sıkıntılar yaşacağız ama eğer bu hayatta Allah c.c. rızası için mücadele ediyorsak..
Bizi Bizden çok Seven Rabbimiz c.c. herzaman yanımızda bize en güzel nasihatları tesellileri sunmakta...
Bu nedenle çevrendekilerin ne dediği çok önemli değil...
Kendi şahsıma bu şekilde söylemler duydum çok derin düşünme derinlere giriş yapma gibi..
Ama şöyle bir şey var dinimizde onların söylemlerince
derinlik diye bir kavram yok Takva ehli var..
Çevremizdeki kişilerin bu söylemleri kendi nefslerine/mize göre derinlik gibi geliyor...
Derinlik gibi görünen kavram İslamiyeti yaşabilmekte...
Aslında Fıtratımızda olan şeyler Rahman c.c. bizden istedikleri....
sözün özü.. Huzur ...İslamiyeti yaşabilmek...
Manevi Huzur İslamiyeti Yaşabilmekte..
Namaz kılmak Kuran_ı Kerim Okumak..Rahman c.c. emirlerini yerine getirmek Tesettür ile örtünle taçlanmak..En sevgili sav izinden gitmek Rahman c.c. rızası için yaşamaya çalışmak hepsi Ruhumuzun gıdası...
Aslında söylemlerindeki derin yaşama korkutulacak bir şey değil..
İnsan Rahman c.c. daha yakın olup O'nun c.c. hoşnut olduğu davranışlarda bulunması O'nun sevgisini yüreğinde hisettmesi kadar güzel bir şey yok...
Bu korkunun dışında Huzur ve mutluluktur...
İnsan derinlere gitmekten değil Rahman c.c. bize sunduğu sevgi merhamet karşında O'nun huzurunda olamamaktan bizi bu kadar seven Rabbimiz c.c. bir kul olarak bu geçici dünyanın heveslerine kapılmaktan korkmalıyız/maktayız...
Bu nedenle kendine değil çevrendekilere çok dua ederek sabırla onlarında bu huzuru anlayıp hisetmeleri için çok dua ederek zaman vermelisin...
Sen en güzel adımın içersindesin bu yollar dikenli ama sonunda Güzellikler Gül'e kavuşmak varsa Sabırla kararlılıkla hiç kaygılanmadan mücadeleye devam edilmeli..
Çekilen sıkıntılar bile insana huzur verecek..Her sıkıntıda Yüceler Yücesi Rahman c.c. yanında olduğunu ve O'nun Rızası için verdiğin mücadeleyi düşündüğünde herşey bitiyor yürek dile gelip Şükürler dile geliyor..Tarifsiz Huzur yaşanıyor..
Bütün kardeşlerimiz ve sevdiklerimiz için çok dua edelim canım
Rahman c.c. hepimize hidayet nasib etsin..
Bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin..
Selametle kal
Selam ve duayla...
Rahman c.c. emanetsin..:a07: