İNCİNUR, post: 838679, member: 16903BİSMİLLAH...
Evet aslında benim kafama çok takılıyor.neysseki buraya yazıyorum rahatlıyorum.benim çok arkadaşım var ama istediğim gibi arkadaş bulamıyorum.ben istiyorum ki ALLAHtan bassedelim DİNDEN bassedelim,kalbimizi kırmayalım. sohbetler yapalım fakirlere yardım edelim ama olmuyor benim kalbimi çok kırıyorlar.hepsi çocuk gibi oyun oynuyorlar .tamam oyunda oynarız ama dindende bassedelim.ilahi dinleyelim kuran okuyalım ama onlar hep şarkı oyun seviyorlar.seslerini yükseltiyorlar.bu günah diyorum aman İNCİ ne alaka diyorlar.onlara doğru olan şeyleri söylüyorum.yok öyle bişey diyorlar.bilmiyorum inşallah allah karşıma DİNDAR bir arkadaş çıkartık.benim hiç DİNDAR arkadaşım yok.o yüzden çok üzülüyorum ve yanlızım.gerçi biliyorum ALLAH hep benimle .ama işte hep yanlızım.arkadaşım tek 1tane ama dindar olsa bile razıyım yeterki olsun istiyorum.ben ona o bana gidip gelelim .ben arkadaşlarıma SELAMÜN ALEYKÜM diyorum tuhaf tuhaf bakıyorlar.yağğ işte benimde derdim varişte.birde arkadaşlarımın anneleri anneme bu çocuğu çok dinle ilgili doldurmuşun diyorlar.yazın annem beni baleye göndermedi diye anneme kızdılar.sank ALLAH onlara cennette bale yaptırcak .töbe töbeeeeeee.
bu arada morelim bozuk.DİN DERSİNDEN 98 ALDIM .İMAM HATİPE gidince orda arkadaşların olur dedi annem.ama orayada gidemicem.neden dersen
ÇÜNKÜ:Papazlar ders vericekmiş.
işte öyle .bismillah görüşürüz.afff ALLAHIM afffffff.:a11::a33:
Selamün Aleyküm GARİP'lerden olan Can Nurum..
Garip'liğin mübarek ola inşallah..
Neden mi böyle bir tabir ile giriş yaptım? Müslümanlar, kıyamet alametlerinden bir alamet olarak, ahir zamanda birer garip gibi karşılanacaklar.. Onların her sözleri, her hal ve tavırları, Hak için mücadeleleri hep ''garip'' karşılanacak.. Ama garip kalabilmek ve bu yolda garip kalmaya çalışmak, halis imanın bir meyvesidir.. O'na kulluk eden, yalnız değildir kocaman yüreklim:)... O dilerse yolunu aydınlatacak çok güzel kardeşler çıkarır karşına..Muhakkak ki bununla da imtihan ediyordur seni Rabbimiz.. Hiçbir şey hikmetsiz değildir, değil mi? Belki o kardeşlerin vesilesiyle, hayatın bir başka yüzünü, insanların türlü türlü olduğunu idrak edeceksin.. Nitekim Efendimiz (s.a.v) de yalnız değil miydi? Onun kanından, dilinden olan öz amcaları tarafından bile anlaşılamamıştı.. Anlıyoruz ki aynı dili konuşmak, aynı kanı taşımak değil, aynı hisleri ve aynı davayı paylaşabilmekle kardeş ve dost olunabilir.. Hayatta karşına çıkan her olaydan ve tanıştığın her kişiden alman gerekenleri al.. Muhakkak ki, insanların her biri kocaman birer dünyadır.. Onlarla ortak olan en küçük paydanı düşün ve insanları ne olursa olsun sevmeye devam et.. Sizleri kardeş kılan o kadar çok şey var ki.. O paydayı bulup o ortaklıkta birleşmelisiniz..Her şeyden önce ''insan'' oldukları için (işte en güzel ve en minik ortak payda) değer ver ve dostluk kur inşallah..Onlar, bizler gibi düşünmüyorlar diye, yalnız olduğumuzu düşünmemeliyiz, onlardan alakamızı kesmemeliyiz.. Bir insanı kazanabilmek, kaybetmekten daha zordur güzel kardeşim.. Sen zor olana talip ol inşallah;).. Rabbimiz c.c de halis niyetine ve güzel kalbine göre verecektir.. Aklında ve yüreğinde hep Gül Nebimiz (s.a.v)'in örneği olsun, örneğin o oldukça, O'nun mücadelelerini anladıkça, ''iman ettim'' demenin yetmediğini görecek ve onların yaşadıklarını yaşamadan selameti beklememek gerektiğini öğreneceksin miniğim..
Rabbimiz c.c karşına her daim, gönlün gibi insanları çıkarsın, razı olduklarıyla seni beraber kılsın inşallah..
Baki Dualarımla can minik..