RE: bey kardeşlerimize bir kaç soru
aska mecnun yazdı:
selamünaleyküm;
öncelikle konu için teşekkür ederim:..
benim için önemli olan evleneceğim kişinin takvası Evlilikler ya kadının parası için, ya güzelliği için yada takvası için yapılır.... Ama ben Allah için seveceğim için tavka olanını seçtim.. eğer bir kadında takva yoksa o kadında itaatde olmaz fikir çatışması görüş ayrılığı ortaya çıkar ne tat kalır nede tuz. Önemli olan Takvanın olması ben davalı zevce seçmeyi tercih ederim Aşka gelincede buna yaşamda yer yoktur... Aşk diye anlandırılan müsibet sadece o kişiye duyulan hayranlık sürekli onu görme tutkusu el üstünde tutma demek uzun vadeli yani iyi günde kötü günde atılan imza mezara kadar olsun diyorsak buda sevginin tarifi sevdiğin kişi zaren sana ayit buna aşkım canım cicim demek ne kadar doğrudur bilemiyorum... bunu ifadelerle dile getirmek gerekirse ona en güzel tabir cancağazım, seni seviyorum olur sanırım abartmaya gerek yok bunun için evlilik saygıdanda nasibini almalı bir kadın evli olduğu halde kocasının görevlerini üstlenmeye evin reisi olmaya kalkışırsa bu eşe en büyük saygızıklık olur ki Allah resulu bu konuda kadın erkek işine karıştığı zamankıyamet kopacaktır diye buyurmuşlar...
bu davranış çok yanlış olur herkes yerini bilmei baba reslik iplerini hanımına veremez annede annalik vazifesini veremez arada tabiki yardımlaşma dayanışma olucak ama bunlar aile içinde kalmak şartıyla....
Hiç bir kadın eşiyle arasında geçenleri 4 kişiye anlatamaz bunu yapan kadınları Allah resulü lanetlemiştir. ne erkek eşinin akasından konuşa bilir nede kadın konuşa bilir eğer konuşmuşsada o evde aile saadeti kalmaz yıkılır biter işte bunlarda bireylerin birbirlerine duyduğu saygıdan geçer....
Aşkım, birtanem sevdiğim, hayatım, gibi kelimeler sevgiyi sadece dilde vede kulakta yaşatır. önemli olan bağlılığını bilmek olmalı kalten gönülden akıldan düşünmek sorumlulukları bilmek olmalı eğerki bunları duyunca ok mutlu olucaksa sonra başa kakmıycaksa hani birzamanlar aşkımdı canımdı cicimdi noldu şimdi olara demiycekse derim sonuçta dilime yapışmaz sadece kalbi öldürür bu sözcükler. Dünyaya bağlılığı artırır. sorumluluğu azaltır. dünya huzurunu kaçırır. onun için takva evliliğini öneririm saygılarımla selametle
Aleyküm selam muhammed kardeşim,yorumunuz için çok teşekkürler,gerçekten yürekten gelerek yazılmış ve çok güzel vede özel bir yorum,Rabbimö hakkınızda hayırlsını nasip eylesin.Değerli kardeşim Rabbim bizleri bu dünyaya bir imtihan için göndermiştir.Evlenip çoğalırız bir ailemiz olur.Bu ailede dolayısıyla toplumda bizleri üzen ve ya sevindiren çeşitli sıkıntılarda olabilir.Önemli olan bu sıkıntılar karşısında sabrımızı sukunetimizi imanımızı ve Yaratanımıza olan güvenimizi sarsmadan çözüm yolları aramaktır.Nasılki zor anımızda Rabbim medet diyorsak mutluu anımzıdada Rabbim dersek her dam onu hatırlarsak,Rabbimin bize vereceği sıkıntılar canımızı yakmaz bilirizki geçicidir.Evlilik hayatı kadar zor bir hayat yoktur.Tamamen size yaratılış oalrakta farklı biri ile hayat kuruyorsunuz ve onunla aynı ortamı paylaşıyorsunuz bir hayat paylaşıyorsunuz.Onu kırmadan sizde kırılmadan bu hayatı sürdürmek zorundasınız hadi olmadı herkes yoluna demektense sabır edeyimde ahiretimi kurtarayım derdinde iseniz,herşey güzel olur.Evlilikte karşılıklı saygı hoşgörü çok önemlidir.Eşlerin aynı inancı paylaşmaları yaşamalarıda ayrı bir güzellik katar bunun neticesinde dünyevi ve uhrevi hayatımız cennete döner inş.Rabbim tüm bekar kardeşlerime haklarında hayırlısını versin.Evli olan kardeşlerimede sabır hoşgörü çerçevesinde mutluluklarına mutluluk katsın sıkıntılarınıda azaltsın inş.Rabbime emanet ol değerli kardeşim SELAM VE DUA İLE