karadenizli olupta hamsilerden bahsetmemek olmaz...

6.762 görüntülenme · 34 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

bu ara etrafı hamdi bastı yaaa...
biraz yemek gösterisi yapalım...da

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Hamsi buğulama : Hamsiler temizlenir, kılçıkları çıkarılır, yıkanıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırılır. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlanır. Karışım 10-15 dakika kadar oda ısısında bekletilip yayvan bir tepsiye konur. Kalan harç üzerine yayılır. Limon ve domatesler ve biberler ince dilimler halinde kesip üstüne dizilir. Zeytinyağı gezdirip kapağı kapatılır. 15 dakika kadar hafif ateşte pişrildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Hamsi Köfte:Hamsiler temizlenip yıkanır kılçıkları çıkarılır. Çok az su ile hafifçe haşlanır, süzdürülür.İçine ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar halinde köfte sekline getirilir. Mısır ununa bulanığ kızgın yağda kızartılır.

Hamsi Kuşu :
Hamsinin kılçıkları çıkarılır. Yeşil soğan pazı maydanoz mısır unu sıcak su kara biber ile birlikte köfte şeklinde yoğrulur. Zeytinyağında kızartılır.

Hamsili Pilav: Hamsi ve iç pilavla yapılır. İç pilav pirinç yağ ve tuzla kavrulmak suretiyle hazırlanır. Pilava soğan fıstık kuş üzümü şeker baharat konur. Maydanoz kullanıldığı da olur. Hamsi kılçıkları çıkarılıp ikiye ayrılır. Yarısı pilavın altına yarısı üstüne dizildikten sonra pişirilir.
Hamsikoli : Hamsili ekmek. Pazı çok az karalahana ince doğranmış taze soğan az yağ ve tuz mısır unu ile yoğrulur. İçersine kılçıkları çıkarılmış hamsi karıştırılır. Çoğunlukla sıcak olarak salata ile yenir.

Hamsi Tavalisi : Hamsi pazı ile karıştırılır tavada yağda kızartılır.

Ormanlı Hamsi : Hamsi pazı nane ve maydanozla yapılan yemek.

GEVHER

GEVHER 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 3.971 mesaj

selamün aleyküm.

üniversitede Rizeli arkadaşım vardı . Hamsiye balık dediğimizde kızardı. HAMSİ farklı BALIK farklı derdi.
:a21:

Onu hatırladım şimdi.Bize çeşit çeşit hamsi yemekleri yapardı...
Ama hamsi de yenmez mi ya ? En sevdiğim balıktır.

( Aman .. Rizeli arkadaşımız varsa balık dedim diye kızmasın ... :a03: )

Ellerinize sağlık verdiğiniz tarifler için.
Yaramaz Boncuk

Yaramaz Boncuk

Yeni Üye · 9 mesaj

s.a ben sonradan karadenizli oldum.eşim ordulu.hamsi tavayı,buğulamasını ve hamsili pilavı severim.hamsi fiyatlarının düştüğü bu günlerde herkese bol hamsili sofralar.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Dualarafukara

Dualarafukara

Kıdemli Üye · 125 mesaj

Bende Trabzon'luyum ama hamsiyle pek anlaşamıyoruz :) Ekmeği dışında tabi şidetle tavsiye ederim :)))
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

ya ben tam bir balık manyağıyım öğlen hamsi yedim dün gene öğlen hamsi yapmıştım hergün yesem asla bıkmam RABBİM CC balıklarımıza bereket versin :a37:
beyaz_gull

beyaz_gull

Aktif Üye · 59 mesaj

Selam

Haklısın balık bol bu ara. İki akşamdır hamsi buğulama ve kızartmasını yiyorum.
Aslında çok sevmem balığı ama davet edilince gidiyorum. Tam balık yemeye başladım evimizin karşısın da balıkçı açıldı pişmiş balık da sattığı için her yer balık kokuyo inşallah bıkmam.

Bu arada hamsi köftesini de merak ettim inşallah bi gün denerim. Tariflerin için saol...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

GEVHERselamün aleyküm.

üniversitede Rizeli arkadaşım vardı . Hamsiye balık dediğimizde kızardı. HAMSİ farklı BALIK farklı derdi. :a21:

Onu hatırladım şimdi.Bize çeşit çeşit hamsi yemekleri yapardı...
Ama hamsi de yenmez mi ya ? En sevdiğim balıktır.
( Aman .. Rizeli arkadaşımız varsa balık dedim diye kızmasın ... :a03: )

Ellerinize sağlık verdiğiniz tarifler için.

ve aleyküm selam ...
Rabbimize emnaet ol kardeşim hayırlı akşamlar...
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun ALeyküm Kardeşim Emeğine sağlık çok güzel görünüyorlar ... 4.resimdeki balıklar (pardon hamsiler:) ) öyle çiğ mi yeniyor ..

Hayırlı Akşamlar ...

KeNaN37

KeNaN37

Aktif Üye · 50 mesaj

Selamun aleyküm ellerinize saglık iştahım açıldı Allah razı olsun biz alışıgız nede olsa karadenizliyiz
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gecekondu Selamun ALeyküm Kardeşim Emeğine sağlık çok güzel görünüyorlar ... 4.resimdeki balıklar (pardon hamsiler:) ) öyle çiğ mi yeniyor ..

Hayırlı Akşamlar ...

ve aleyküm selam...
:a15: aman Allahım kimleri görüyoruz yaaaa
onun adı hamsi kuşuymuş
aslında bende ilk kez gördüm.:K.aram iyi degildir benim hamsiyle
:K
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

Ellerine sağlık Tuğba Kardeş ...

Yiyemesekte özlem gidermiş oldum...

Benim hanım Trabzonlu değil ...

Hamsi kızartma ve buğulama ile yetiniyoruz..

Selametle kalınız..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

DualarafukaraBende Trabzon'luyum ama hamsiyle pek anlaşamıyoruz :) Ekmeği dışında tabi şidetle tavsiye ederim :)))

selamun aleyküm al bendende o kadar kardeşim ..
Rabbimize emnaet ol inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

erdalEllerine sağlık Tuğba Kardeş ...

Yiyemesekte özlem gidermiş oldum...

Benim hanım Trabzonlu değil ...

Hamsi kızartma ve buğulama ile yetiniyoruz..

Selametle kalınız..

selamun aleyküm abi olsun kızartma yaptırıyor ya ... bende yalnızca kızartma severim bizimkilerde onu yaptırmaz :K:K ev kızartma kokuyomuş bide astbiratör var gelde onlara anlat
selamtle kal inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

KeNaN37Selamun aleyküm ellerinize saglık iştahım açıldı Allah razı olsun biz alışıgız nede olsa karadenizliyiz

ve aleykümselam cümlemizden inşaallah...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

selamün aleyküm kardeşim geçen gün çok canım istedi.ama giresunlu bi arkadaş vazgeçirdi.kar yere düşmeden balık alınır mı hiç dedi.hala canım istiyor..şimdi de resimlerini koymuşsun ya dah beter canım istedi...yarın ilk işim balık almak olacak...
ÂNI YAŞA...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

tevbeYA-HAK, post: 837234, member: 85236selamün aleyküm kardeşim geçen gün çok canım istedi.ama giresunlu bi arkadaş vazgeçirdi.kar yere düşmeden balık alınır mı hiç dedi.hala canım istiyor..şimdi de resimlerini koymuşsun ya dah beter canım istedi...yarın ilk işim balık almak olacak...

ve aleyküm selam balık mı istedi hamsi mi???
ahh ahhh bi palamut olsada yesek
:a16: bende onu çok severim
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

-Tuğba-, post: 837240, member: 73307 ve aleyküm selam balık mı istedi hamsi mi???
ahh ahhh bi palamut olsada yesek :a16: bende onu çok severim

balık olsun da ne olursa olsun.....:a16::a16:
ÂNI YAŞA...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

tevbeYA-HAK, post: 837245, member: 80740balık olsun da ne olursa olsun.....:a16::a16:

haklsın beyaz et gibisi yok...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.