"Din İman Hizmetleri ve Para"

5.473 görüntülenme · 17 yanıt

Paylaş:
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

Pazartesi, 03 Kasım 2008 09:56
Mehmet Şevket Eygi

İLMİYLE ‘âmil gerçek ulemâ, gerçek şeyhler, gerçek mürşidler, gerçek evliyaullah, muhlis ve has hizmetkârlar kutsal hizmetlerini, irşadlarını ücret mukabilinde yapmamışlardır.

Tebası (uyruğu) oldukları devletlerden veya başka devletlerden para almamışlar, yardım kabul etmemişlerdir.

Bırakın para ve yardım almak, zaruret ve mecburiyet olmadıkça sultanların, onların valilerinin ve vekillerinin huzurlarına çıkmamışlar, davetlerini kabul etmemişlerdir.

Bazı büyük veliler istisnaî olarak sultanların veya valilerin nezdlerine gittilerse, bunu, Müslümanları onların zulümlerinden kurtarmak veya zulümlerini azaltmak için yapmışlardır. Bazen de tesirli nasihatlar etmek için...

Hüccetülislâm İmamı Gazalî hazretleri, Halilülrahman şehrinde Hazret-i İbrahim aleyhisselamın kabrinde Allah’a üç söz vermişti. Bu sözlerden biri, sultanların huzuruna çıkmamaktı.

Bediüzzaman hazretleri İman,Kur’ân,İslâm, Sünnet ve Şeriat hizmetleri için kimseden para talep etmemiş, kendisi istemeden teklif edilse bile kabul etmemiştir.

İslâmî hizmetler, iktisat, ticaret, finans, endüstri (sanayi) işleri gibi görülmez.

Parayla, maddeyle yapılması gereken dinî hizmetler sırf ticaret kafası ve zihniyetiyle yürütülmemelidir.

İman, İslâm, Kur’ân, Şeriat, Sünnet hizmetleri parayla yapılmamalıdır.

Yanlış anlaşılmasın okul açılacaksa, yurt yapılacaksa, fakirlere yardım edilecekse elbette para lazımdır ve bu para bulunup o hizmetler görülecektir ama İman, İslâm, Kur’ân, Sünnet ve Şeriat hizmetleri parasal hale getirilmemelidir.

Böyle bir şey ihlâsa aykırı olur.

Bir işin, bir hizmetin içine para girerse şeytan da girer, kir ve pislik oluşur.

İman, İslâm, Kur’ân, Sünnet,Şeriat hizmetleri Allah için yapılır ve ücreti Allah’tan istenir ve beklenir. Haliq için yapılan hizmetin ücreti mahluqattan istenmez.

Zamanımızda bozuk bir mezhebe bağlı bir Arap ülkesinden bazıları para ve yardım alarak sözde din ve iman hizmetleri yapıyorlar. Yabancı bir devletten para alarak ehl-i sünnete hizmet yapmak bile caiz değilken, bozuk bir mezhebin propagandasını yapmak nasıl caiz olabilir?

Dışarıdan para alanlar birtakım yanlış, bid’at inançları yayıyor:

1. Allah göktedir...

2. Allah’ın eli ve ayağı vardır...

3. İslâm’da kabir ziyareti yoktur.

4. İslâm’da kabir yapmak yoktur.

5. Kabirleri ziyaret edip Fatiha okumak şirktir.

6. Tarikat büyükleri Allah’ın velisi değil, şeytanın velisidir.

7. İslâm’da tasavvuf tarikatı yoktur.

İşte bu gibi batıl inançları yaymak için para alanlar hizmet mi ediyor, yoksa hezimete mi sebep oluyor?

Sevgili din kardeşlerimin, dışarıdan para alarak bozuk mezheplerin ve fırkaların batıl inançlarını yaymaya çalışanlara karşı uyanık olmalarını tavsiye ederim.
Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü
Çevirdim yüzümü...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

ALLAH celle celaluh razı olsun kardeşim çok hayırlı bir paylaşım olmuş.Selametle kalınız.
_gezegen_

_gezegen_

Üye · 11 mesaj

Allah razı olsun kardeşim. Merak edilen bir konuya değinmişsiniz.
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Allah razı ola ishak kardeşim.Bu yazarın dobracılığına hayranım.Bende pek sözümü esirgemen.Ondan olsa gerek.Selametle kalın
dünyaa

dünyaa

Kıdemli Üye · 155 mesaj

:g:g:g:b:h
ruyet

ruyet

Kıdemli Üye · 343 mesaj

Allah, razı olsun ,çok değerli bir paylaşım.
Selametle.
osman gazi

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 716 mesaj

Allahcc razı olsun...
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

_KAAN_, post: 830326, member: 84228ALLAH celle celaluh razı olsun kardeşim çok hayırlı bir paylaşım olmuş.Selametle kalınız.

Mevla teala cümlemizden razı olsun...hayırda kalınız kardeşim..

Aşkâ Mecnun, post: 834698, member: 86179İman, İslâm, Kur’ân, Sünnet,Şeriat hizmetleri Allah için yapılır ve ücreti Allah’tan istenir ve beklenir. Haliq için yapılan hizmetin ücreti mahluqattan istenmez.

Allah razı olsun ...Maşallah çok güzel yorumlanmış özetlenmiş bir konu...
Paylaşım için çok teşekkür ederim hizmeti yaptık, yaptığımız hizmet kul gönlünü hoşnut etmek değil hizmetin hikmetinide kuldan beklemek değil... Fakir bir köleyiz Rabbe...Umud edilir ki hizmetimizin karşılığını verecektir. Merhamet ve adalet sahibi mevla...

Hayırlı geceler olsun selam ve dua ile

selamün aleyküm..
ALLAH'u teala ve tekaddes hz.leri sizden de razı olsun..
eygi hocayı takip etmeye çalışıyoruz... istifade ediyoruz kendisinden..

_gezegen_, post: 835446, member: 87667Allah razı olsun kardeşim. Merak edilen bir konuya değinmişsiniz.

sağolun mevla teala cümlemizden razı olsun...

Nevin_1982Allah razı ola ishak kardeşim.Bu yazarın dobracılığına hayranım.Bende pek sözümü esirgemen.Ondan olsa gerek.Selametle kalın

mevla teala sizden de razı olsun.. bende severim eygi'yi. isim vermeden nalınada vuruyor mıhınada... sizde öylesiniz.. şahidiz..

ruyetAllah, razı olsun ,çok değerli bir paylaşım.
Selametle.
sağolun sizden de rabbim razı olsun...

osman gaziAllahcc razı olsun...

osmangazi kareşim sizdende rabbim razı olsun..biraz geç kalmışım cevap vermek için banlanmışsın...
hakkını helal et..
Çevirdim yüzümü...
HÜZÜNLE DOLUYUM

HÜZÜNLE DOLUYUM

Kıdemli Üye · 343 mesaj

osman gazi´isimli üyeden Alıntı
Allahcc razı olsun...

osmangazi kareşim sizdende rabbim razı olsun..biraz geç kalmışım cevap vermek için banlanmışsın...
hakkını helal et.. helal olsun kardeşim...NE HAKKIM OLABİLİRKİ..ALLAHCCE EMANET OL...
ishakyakup

ishakyakup

Mübarek Üye · 550 mesaj

HÜZÜNLE DOLUYUMosman gazi´isimli üyeden Alıntı
Allahcc razı olsun...

hakkını helal et.. helal olsun kardeşim...NE HAKKIM OLABİLİRKİ..ALLAHCCE EMANET OL...

bende yeni ismini merak ettiğim için zarf atmıştım... banlanan herkes başka isimle giriyor da ..:evet

neyse...

hoşgeldin...
Çevirdim yüzümü...
HÜZÜNLE DOLUYUM

HÜZÜNLE DOLUYUM

Kıdemli Üye · 343 mesaj

ishakyakupbende yeni ismini merak ettiğim için zarf atmıştım... banlanan herkes başka isimle giriyor da ..:evet

neyse...

hoşgeldin...

Allahcc razı olsun..HOŞBULDUK...SENİNLE TARTIŞAN MESHEPSİZLE ATIŞTIK...BANLADILAR..ONUDA...
islamcı2

islamcı2

Kıdemli Üye · 195 mesaj

Allah razı olsun kardeş
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim
Allah'u teala razı olsun
Güzel bir paylaşımdı
Selametle kalın
TRHACKER

TRHACKER

Mübarek Üye · 2.454 mesaj

mevlam razı olsun inşaallah emeğine sağlık kardeşim
abdullah80

abdullah80

Aktif Üye · 56 mesaj

Allah razı olsun yazı ıcın.Bır sey sorabılırmıyım.Camılerde hocalar maas alıyor bızde onların arkasında namaz kılıyoruz.Maas almaları dogru bırseymıdır ?
M:Mustafa

M:Mustafa

Yeni Üye · 5 mesaj

Allah Razı Olsun..
adem1981

adem1981

Üye · 21 mesaj

ALLAH Razı Olsun.RABBİM Doğru Yolldan Ayırmasın
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Bir işin, bir hizmetin içine para girerse şeytan da girer, kir ve pislik oluşur.
ALLAH razı olsun kardeşim...
Önemli bir konu gerçekten...
ALLAHım bizleri Dini üzre yanlışlardan muhafaza buyursun ve yaptığımız yablışlarıda bizden uzaklaştırsın inşaAllah...

Selam ve Dua ile kalınız...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.