> Hadis-i Şerifler > İMAN > KENDİSİYLE CENNETE GİRİLECEK OLAN İMAN VE EMREDİLEN ŞEYLERE SIK

2.647 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

> Hadis-i Şerifler > İMAN > KENDİSİYLE CENNETE GİRİLECEK OLAN İMAN VE EMREDİLEN ŞEYLERE SIK

Ebu Eyyûb Ensarî (r.a.) şöyle rivayet etti:
Allah Resulü (a.s.) bir seferde iken karşısına bir bedevi çıktı ve hemen Peygamber'in devesinin yularını, yahut dizginini tuttu. Sonra: "Ey Allah'ın Resulü" yahut "Ey Muhammed! beni Cennete yaklaştıracak ve Cehennemden uzaklaştıracak şeyi bana haber ver" dedi. Allah Resulü (a.s.) hemen durakladı ve ashabı arasında göz gezdirdi, sonra da şöyle buyurdu: "Andolsun ki şüphesiz başarıya ulaştırıldı" yahut "Yemin ederim ki muhakkak doğru yola ulaştırıldı" buyurdu. Sonra o kimseye: "Nasıl demiştin?" diye sordu. (Ravi) Dedi ki: O zat sorusunu tekrar etti. Bunun üzerine Hz. Peygamber (a.s.): "Kendisine hiçbir şeyi ortak koşmayarak Allah'a kulluk edersin, namazı dosdoğru kılarsın, zekâtı (hakkıyla) verirsin, hısımların ile (her türlü) ilişkilerini sürdürürsün. Artık deveyi de bırak" buyurdu.
Abdulbaki

Abdulbaki

Kıdemli Üye · 273 mesaj

RE: > Hadis-i Şerifler > İMAN > KENDİSİYLE CENNETE GİRİLECEK OLAN İMAN VE EMREDİLEN ŞEYLERE

RE: > Hadis-i Şerifler > İMAN > KENDİSİYLE CENNETE GİRİLECEK OLAN İMAN VE EMREDİLEN ŞEYLERE

EBRULİ YAZIN İÇİN TŞK GÜZEL ANLAMI YERİNDE.
yeliz

yeliz

Mübarek Üye · 790 mesaj

allah razıo olsun sağol
hakancet

hakancet

Üye · 48 mesaj

B)ALLAH razı olsun bu güzel paylaşim için.B)
himmet

himmet

Aktif Üye · 81 mesaj

emeğin için Allah razı olsun kardeşim.selametle...
eren emin

eren emin

Mübarek Üye · 831 mesaj

S.A. KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM
''Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir.Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl."
betl_betl

betl_betl

Üye · 16 mesaj

--hak teala hazretleri buyurmuştur ki; ben salih kullarıma gözlerin görmedigi , kulakların duymadıgı ve hiç bir insanın kalbine gelmemiş olan nimetleri hazırladım.

-- uyku halindeki görülen rüyaların en gercegı seher vakitlerinde görülür.

-- sizin akılca en mükemmel olanınız , allahtan en ziyade korkanınızdır.

--abdesti tamamıyla yapınız .ayak ökçeleri için ateşten azab vardır.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.