Namazda çuval arayan adam..
2.347 görüntülenme · 31 yanıt
allah (C.c.)cümlemizden razı olsun inş. bu msjı gören yüce peygamberimize salavat getirsin kardeşlerim...
yeşil.kubbe, post: 827654, member: 54443Bir adamın çuvalı kaybolmuş. Arayıp taradığı halde kime verdiğini bir türlü hatırlayamamış. Aradan iki hafta gibi bir zaman geçtikten sonra bir gün namaz kılarken çuvalı hatırlayan adam, namazdan sonra kölesini çağırmış:
"Evladım! Bak, çuvalı falan gün yakınımızdaki komşuya vermiştim. Git oradan getir."
Köle merakla sormuş:
"Efendim, çuvalı epey zamandır araştırıp durduğunuz halde bir türlü nerede olduğunu bulamamıştınız.Nereden hatırladınız bunu?"
"Şimdi namazda hatırladım evladım!"
Köle safiyane cevap vermiş:
"Hımm. Ben sizi namaz kılıyor sanmıştım. Meğerse siz namazda çuvalın kimde olduğunu düşünüyormuşsunuz." demiş. Kölenin bu sözü üzerine efendi köleye hitaben:
-Seni bu ihlasından ve imanından ötürü Allah için azad ediyorum,demiş ona hürriyetini vermiş.
Sağolunuz emeklerinize sağlık ALLAH (c.c.)ya emanet olunuz.
Hayırlı bayramlar.

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

dreamlandemeğine sağlık allah razı olsun ki nefsimiz ve şeytan biz ALLAH cc huzurundayken bile yakamızı bırakmıyor ALLAH bizi dosdoğru kullarından kılsın ve şeytanın kollarına bırakmasın amin...
ALLAH razi olsun kardeşim
Rabbim ikinizdende razı olsun emeğinize sağlık..
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
belki bölüm olarak yanlis ama bende bir fikra anlatayim musadenizle.
Harun resit kardesi behlül danaya bir ramazan günü git caamiye namaz kilanlari iftara davet et demis.
behlül caamiye gider ve namaz cikisinda her cikan müslümana tek tek sorar
imam ne okudu diye
bilenlere sen söyle bekle der
bilmeyenlere gidebilirsin der
topu topu iki-üc kisi yemege götürmüs
-harun resit hani nerde cemaat, behlül
-sen bana namaz kilanlari getir dedin namaz kilanlar bu kadarmis. demis..
Harun resit kardesi behlül danaya bir ramazan günü git caamiye namaz kilanlari iftara davet et demis.
behlül caamiye gider ve namaz cikisinda her cikan müslümana tek tek sorar
imam ne okudu diye
bilenlere sen söyle bekle der
bilmeyenlere gidebilirsin der
topu topu iki-üc kisi yemege götürmüs
-harun resit hani nerde cemaat, behlül
-sen bana namaz kilanlari getir dedin namaz kilanlar bu kadarmis. demis..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/43751-namazda-cuval-arayan-adam · 07.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Adam Vardır Adam Gibi Adam'dır Nasihatler 14 cevap
- Namazda iken, Namazda Olmak Gerekir Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 1 cevap
- BÜYÜK ADAM KİMDİR?KİME BÜYÜK ADAM DENİR? Nasihatler 34 cevap
- adam gibi adam ol...... Kıssadan Hisse 21 cevap
- Adam gibi Adam Olabilmek! Güzel Sözler 1 cevap
- Peygamberimizle Hakkini Arayan Ukkâşe Dini Hikayeler 15 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.