Namazda çuval arayan adam..

2.358 görüntülenme · 31 yanıt

Paylaş:
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

Bir adamın çuvalı kaybolmuş. Arayıp taradığı halde kime verdiğini bir türlü hatırlayamamış. Aradan iki hafta gibi bir zaman geçtikten sonra bir gün namaz kılarken çuvalı hatırlayan adam, namazdan sonra kölesini çağırmış:
"Evladım! Bak, çuvalı falan gün yakınımızdaki komşuya vermiştim. Git oradan getir."
Köle merakla sormuş:
"Efendim, çuvalı epey zamandır araştırıp durduğunuz halde bir türlü nerede olduğunu bulamamıştınız.Nereden hatırladınız bunu?"
"Şimdi namazda hatırladım evladım!"
Köle safiyane cevap vermiş:
"Hımm. Ben sizi namaz kılıyor sanmıştım. Meğerse siz namazda çuvalın kimde olduğunu düşünüyormuşsunuz." demiş. Kölenin bu sözü üzerine efendi köleye hitaben:
-Seni bu ihlasından ve imanından ötürü Allah için azad ediyorum,demiş ona hürriyetini vermiş.
ebrar_reyyan

ebrar_reyyan

Kıdemli Üye · 373 mesaj

çok anlamlı saol ALLAH razı olsun evet namaz kılarken malesef olmadık şeyler gelıyo aklımıza ...
İslamoğlu

İslamoğlu

Kıdemli Üye · 233 mesaj

:)Bir tanede ben alatammı senin konunun içinde kızmazsın demi :)
Camilerimizin birinde bir vakit namazı kılınıyormuş imam efendi 4 yerine dalgınlıkla 3 rekat kıldırmış ,namaz bitince cemaatten birisi,
-hocam 4 değil 3 rekat kıldık namazı demiş,
-hoca cemaate sormuş herkes 4 kıldık demişler,peki demiş hoca ,nasıl bukadar emin olabiliyorsun 3 rekat kıldığımıza,
adam demiş,
-hocam benim 4 tane dükkanım var her rekatta birinin hesabını yaparım bu sefer sadece üçünün hesabını yapabildim. :) eline sağlık hakkını helal et.
medine21

medine21

Aktif Üye · 51 mesaj

ebrar_reyyan, post: 827669, member: 16903çok anlamlı saol allah razı olsun evet namaz kılarken malesef olmadık şeyler gelıyo aklımıza ...

saolasin kardeşim .rabbim cümlemizden razi olsun inş.
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

ebrar_reyyan, post: 827669, member: 16903çok anlamlı saol ALLAH razı olsun evet namaz kılarken malesef olmadık şeyler gelıyo aklımıza ...

Allah hepimizden razı olsun .Rabbim dost doğru namazlar nasip etsin...
umit_c

umit_c

Kıdemli Üye · 236 mesaj

maşallah çok güzel...emeğinize sağlık
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

İslamoğlu, post: 827671, member: 23787:)Bir tanede ben alatammı senin konunun içinde kızmazsın demi :)
Camilerimizin birinde bir vakit namazı kılınıyormuş imam efendi 4 yerine dalgınlıkla 3 rekat kıldırmış ,namaz bitince cemaatten birisi,
-hocam 4 değil 3 rekat kıldık namazı demiş,
-hoca cemaate sormuş herkes 4 kıldık demişler,peki demiş hoca ,nasıl bukadar emin olabiliyorsun 3 rekat kıldığımıza,
adam demiş,
-hocam benim 4 tane dükkanım var her rekatta birinin hesabını yaparım bu sefer sadece üçünün hesabını yapabildim. :) eline sağlık hakkını helal et.

Niye kızıyım sendende Allah razı olsun kardeşim hakım helal olsun.....
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

umit_c, post: 827743, member: 80887maşallah çok güzel...emeğinize sağlık

Allah razı olsun kardeşim......
yeliz78

yeliz78

Üye · 14 mesaj

güzel bi hikaye allah razı olsun.rabbim namazımızı dost doğru kılmak nasip etsin
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim
Emeğinize sağlık
Selametle kalınız...
odtulu.seyma

odtulu.seyma

Mübarek Üye · 686 mesaj

evet,gayet güzl bir yazı.Rabb'im ibadetlerimizi hakkıyla yapabilmeyi nasip eylesin...
AMİN....
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

odtulu.seyma, post: 828192, member: 73307evet,gayet güzl bir yazı.Rabb'im ibadetlerimizi hakkıyla yapabilmeyi nasip eylesin...
AMİN....

teşekkür ederim kardeşim.
EFECE

EFECE

Mübarek Üye · 515 mesaj

ikinizin kide harika allah cc razı olsun
yeşil.kubbe

yeşil.kubbe

Aktif Üye · 71 mesaj

EFECE, post: 830818, member: 54443ikinizin kide harika allah cc razı olsun[/QUOTE
Rabbim hepimizden razı olsun kardeşim....
&temmuz&

&temmuz&

Üye · 13 mesaj

teşekkürler ikinizede emeklerinize sağlık Allah hepimize dost doğru nanaz kılmak nasip eder işallah AMİN
relvin

relvin

Kıdemli Üye · 182 mesaj

Allah(c.c.) razi olsun
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Allah razı olsun kardeşim. Güzel Allahım nelere mashar oluyorsun... :)

hk8506

hk8506

Kıdemli Üye · 229 mesaj

emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı
İMREN

İMREN

Kıdemli Üye · 212 mesaj

Güzel bir paylaşım Rabbim hepimizin namazlarını kabul etsin
su_sıla

su_sıla

Kıdemli Üye · 291 mesaj

Rabbim dogruluktan ayırmasın ibadetlerimizi hakkiyle yapmayı kısmet etsin .Amin