Hz.Ömer'e Gelin Olmak !!

4.820 görüntülenme · 64 yanıt

Paylaş:
su_sıla

su_sıla

Kıdemli Üye · 291 mesaj

Allah herkese anlayıp dinleyecegi hayırlı eşler kısmet etsin
Aileler evlatları için en iyisi ve en hayırlısını ister .

Kadını, güzelliği dolayısıyla alma. Güzelliğinin kendisini helâke sürüklemesinden korkulur. (Kadını) mala yüzünden de alma. Çünkü servetinin kendini azdırmasından korkulur. Ancak dindar olan kadını al. (Hadîs-i şerîf meâli)
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

su_sıla, post: 818606, member: 73307Allah herkese anlayıp dinleyecegi hayırlı eşler kısmet etsin
Aileler evlatları için en iyisi ve en hayırlısını ister .

Kadını, güzelliği dolayısıyla alma. Güzelliğinin kendisini helâke sürüklemesinden korkulur. (Kadını) mala yüzünden de alma. Çünkü servetinin kendini azdırmasından korkulur. Ancak dindar olan kadını al. (Hadîs-i şerîf meâli)

Kadını dindarlığı sebebiyle alan kişi güzelliği de bulur malı da..

Katkınızdan dolayı Rabbim Razı olsun..Selametle...
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

Guo1903, post: 818618, member: 86801Kadını dindarlığı sebebiyle alan kişi güzelliği de bulur malı da..

kesinlikle katılıyorum..çok güzel bir düşünce.
ALLAH razı olsun çok güzel bi paylaşımdı..daha öncede okumuştum ama anlam itibari ile her defasında etkiliyor beni....
RABBİM
hz.ömerdeki gibi dindarlık,
o kızdaki gibi sağlam,kuvvetli iman,
ve hz.ömer'in oğlundaki gibi anne ve babaya düşkünlük,bağlılık nasip etsin bizlere...
selam ve dua ile
Guo1903

Guo1903

emanet55, post: 818728, member: 20924kesinlikle katılıyorum..çok güzel bir düşünce.
ALLAH razı olsun çok güzel bi paylaşımdı..daha öncede okumuştum ama anlam itibari ile her defasında etkiliyor beni....
RABBİM
hz.ömerdeki gibi dindarlık,
o kızdaki gibi sağlam,kuvvetli iman,
ve hz.ömer'in oğlundaki gibi anne ve babaya düşkünlük,bağlılık nasip etsin bizlere...
selam ve dua ile

Maşallah duanın güzelliğine bak!..Amin demesi de bizden...
Dua bizden inşallah..Rabbime emanetsiniz..
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm.
Emeğinize sağlık, Rahman c.c razı olsun inşallah..
Güzel bir paylaşımdı.. Allah c.c, bir kulu sevmişse (ki o ezelden kulunu sevdiğini, ona değer verdiğini nimetleriyle, verdiği ihsan ve lütuflarla izhar buyuruyor) O'nun sevdiğini elbette başkaları da sevecektir.. Bizlere buyurduğu, ''Kur'an ahlakı ile ahlaklanmayı'', kendi rızasına bir vesile kılan Rabbimiz c.c, insanı da insana sevdiriyor bu vesileyle..
Sevgiden, sevgi doğuyor inşallah.. Rahman c.c, muhabbetinden ve Kur'an ahlakından ayırmasın inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

selamün aleyküm engin abi.konun için allah razı olsun.hayırlı geceler.
Guo1903

Guo1903

aliye_aliye, post: 818890, member: 86186
Selamün Aleyküm.
Emeğinize sağlık, Rahman c.c razı olsun inşallah..
Güzel bir paylaşımdı.. Allah c.c, bir kulu sevmişse (ki o ezelden kulunu sevdiğini, ona değer verdiğini nimetleriyle, verdiği ihsan ve lütuflarla izhar buyuruyor) O'nun sevdiğini elbette başkaları da sevecektir.. Bizlere buyurduğu, ''Kur'an ahlakı ile ahlaklanmayı'', kendi rızasına bir vesile kılan Rabbimiz c.c, insanı da insana sevdiriyor bu vesileyle..
Sevgiden, sevgi doğuyor inşallah.. Rahman c.c, muhabbetinden ve Kur'an ahlakından ayırmasın inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

Aleyküm Selam..
Ne güzel katkı maşallah...Dualarına amin diyorum..
Akşamınız Hayr olsun inşallah..
Selamün Aleyküm..
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

Guo1903, post: 818618, member: 86801Kadını dindarlığı sebebiyle alan kişi güzelliği de bulur malı da..

hayy maşallahhhh öyle tabi dogru soze ne hacet
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Guo1903

Guo1903

İNCİNUR, post: 818908, member: 72504selamün aleyküm engin abi.konun için allah razı olsun.hayırlı geceler.

Aleyküm Selam Sevgili Kardeşim...
Allah Celle Celalüh senden razı olsun..Sana ve ailenede hayırlı geceler olsun inşallah.. Dualarında bizleride unutma inşallah...
Guo1903

Guo1903

>AYLİN<, post: 818914, member: 58484hayy maşallahhhh öyle tabi dogru soze ne hacet

Peygamberimiz, Hz. Ömer'in "İhtiyacımızı gidermek için ne gibi mal elde edelim?" diye sorması üzerine şu tavsiyede bulunurlar: "Malın en faziletlisi zikreden bir dil, şükreden bir kalb ve âhireti ile ilgili (İslâmî) hizmetlerde ona yardım eden imanlı bir hanım."(Tirmizî, Tefsirü'l-Kur'ân.- 48, IbnİMâce, Nikâh: 5.)

Ayrıca ''Güzele 40 günde doyulur ama güzel huyluya kırk yılda doyulmaz'' diye de boşuna dememişler...
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

Guo1903, post: 818932, member: 87287Peygamberimiz, Hz. Ömer'in "İhtiyacımızı gidermek için ne gibi mal elde edelim?" diye sorması üzerine şu tavsiyede bulunurlar: "Malın en faziletlisi zikreden bir dil, şükreden bir kalb ve âhireti ile ilgili (İslâmî) hizmetlerde ona yardım eden imanlı bir hanım."(Tirmizî, Tefsirü'l-Kur'ân.- 48, IbnİMâce, Nikâh: 5.)

Ayrıca ''Güzele 40 günde doyulur ama güzel huyluya kırk yılda doyulmaz'' diye de boşuna dememişler...

oo maşallah engin kardeş aynen katılıyorum bi ayrıca guzellık tek bi cizgiye bakar yaslılıkta var guuzellık fanı elhamdulıllah rabbım vermiş herkese guzellık ama iman lazım iman ne guzel seyler yazmişsiniz ne dogru seyler bunlar.
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Guo1903

Guo1903

Ömer'e gelin olmak o kadar kolay ki... Allah'ın her şeyi bildiğini ve gördüğünü bilmek, ondan bir şey gizlenemeyeceğini idrak etmek ve o hal ile yaşamak o kadar o kadar kolay ki...
ufuk35

ufuk35

Üye · 26 mesaj

Çok anlamlıydı.Teşekkür ederim.
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Ben bunu okumuştum buraya taşıdığın için sağol.
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

ALLAH razı olsun güzel kardeşim emeğine sağlik selametle inşaALLAH
[medya]
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

Çok çok güzeldi...
Allah celle celalüh razı olsun.Selametle kalınız...
Guo1903

Guo1903

abdullah faruk

Böyle daha iyi oldu sanırım. Katkınız için teşekkürler..
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık....
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.