Allah'in isimlerini yazalim mi?

729 görüntülenme · 1 yanıt

Paylaş:
zeynomis

zeynomis

Kıdemli Üye · 379 mesaj

Sevgili arkadaşlar Allah(c.c)mübarek 99 ismini ve yanına anlamalarını yazıp yazdığımız ismiyle dua edelim mi.İnanıyorum ki çok katılım olur.

''EN GÜZEL İSİMLER ALLAH'INDIR.O HALDE ONA O GÜZEL İSİMLERLE DUA EDİN.ONUN İSİMLERİ HAKKINDA EĞRİ YOLA GİDENLERİ BIRAKIN.ONLAR YAPMAKTA OLDUKLARININ CEZASINA ÇARPTIRILACAKLARDIR.''

Resulallah buyurdular ki;''Allah'ın 99 ismi vardır.Kim ezberlese cennete girer.Allah tektir,teki sever.''

Esmaû'l Hüsna hakkında:

• Esma'ul Hüsna Allah hakkında yücelik ve aşkınlık ifade eder ve kullarına
    saygınlık hissi uyandırır

• Zikir ve duada kullanılmaları halinde kabule vesile olur ve sevap kazandırır.

• Kalplere huzur ve sûkun verir,lûtüf ve rahmet umidi telkin eder.

• Bilginin değeri bilenen değere bağlı bulunduğu ve bilinenlerin en şereflisi
    Allah olduğu için de Esma'ul Hüsna bilgisine sahip olanlara bu bilgi meziyet ve şeref kazandırır.

• Esmau'l Hûsna Allah için vacip(olması gereken),caiz(olması uygun)ve mümteni (olması imkansız)olan sıfatları içermesi sebebiyle O'nun hakkında yeterli ve doğru bilgi edinmemize imkan verir.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHMANİRRAHİM

YA ALLAH:
    ''Varlığı zorunlu olan ve bütün övgülere lâyık bulunan,yapıp eden,ezeli ebedi olan, eşsiz ortaksız kudret''

Allah'tanbaşka sığınacak kimimiz var ki!öyleki

sevindigimizde,üzüldüğümüzde,korktuğumuzda,endişelendiğimizde,hep:''Allah'ım

yardım et''diyoruz.Bizi hep karanlıktan çekip alıyor,aydınlığa taşıyor.Allah'ım

sahip olduğum güzellikler için, sağlığım için sana şükürler olsun.....
    [/COLOR]
  • zeynomis

zeynomis

Kıdemli Üye · 379 mesaj

Arkadaşlar niye kimse yazmıyo.HAdi bekliyorum sizleri.HErkes alfabetik sıraya göre yassın karışmasın olur mu?
    Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.