Her Gece Bir Namaz,her Gün Bir Sünnet

6.265 görüntülenme · 43 yanıt

Paylaş:
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

Var mısınız ramazan boyunca her gece bir namaz her gün de bir sünnet uygulamaya.kıldığımız her namaz Rabbimize;uyguladığımız her sünnet Efendimize(sav) yaklaştıran birer nur olacak unutmayalım

not:üye olduğumuz forumlara ekleyelim ki dua ve ibadet ağımız genişlesin inş

d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

9.Ramazan gecesi(bu gece):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 12(oniki) rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş(bu namazı kılanın 10 çeşit büyük isteği kabul olur)

9.Ramazan günü: bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;sofraya otururken ve kalkarken elimizi yıkayıp sofrada tuzla başlayıp bitirelim bugünde inş.4 sünnet birden yapmış olacağız
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

10.Ramazandaki teravih namazının fazileti:ALLAH dünya ve ahiret hayr ve sevabıyla sevaplandırır

9.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

10.Ramazan gecesi(yarın gece):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 4 rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş (bu namazı kılanın;ALLAH'ın öfkesinden ve kabir azabından emin olur)

10.Ramazan günü: bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;gece yatmadan iki elimizi birleştirip;ihlas,felak,nas surelerini okuyalım;elimize üfleyip tüm vücuduna sürelim.tekrar bu üç sureyi okuyup yine tüm vucuduna sürelim.bunu üç kere tekrarlayalım inş.
sonra 33 sübhanALLAH
33 elhamdülillah
34 ALLAHu ekber tesbihini çekelim.eğer biliyorsak amenerrasulü okuyalım sağ tarafımıza yatalım.yine 4 sünnet birden uygulamış olacağız inş ALLAHın izniyle
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

11.Ramazandaki teravih namazının fazileti: Dünyadan anasından doğduğu gibi günahsız olarak çıkar

10.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Erhamerrâhimin
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

emegine saglık kardeşim cok guzel olmuş paylaşim inşALLAH dewamlı yaparız ALLAH razı olsun.selametle kal
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

inş kardeşim Rabbim sizden razı olsun inş

11.Ramazan gecesi(perşembe):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 4 rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş (bu namazı kılanın;50 yıllık günahlarına keffaret olur)

11.Ramazan günü:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;Abdest aldıktan sonra kıbleye dönüp üç yudum su içelim ve üzerimize birkaç damla su serpelim elimizle
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

12.Ramazandaki teravih namazının fazileti:kıyamet gününde ALLAH'ın huzuruna yüzü ayın ondördü gibi ak çıkar(teravih namazı birgün önce başladığı için bir gün önden gidiyor)

11.Ramazanda çekilecek tesbih:Yâ Gaffârezzünûb(en az 100 tane çekmeye gayret edelim.belli bir sayı yok çekebildiğimiz kadar)
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

12.Ramazan gecesi(cuma): ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 10 rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş (bu namazı kılanın;Peygamberimiz ona şefaat eder)

12.Ramazan günü:bugün cuma.cuma gününe özel bir sünnet olsun inş.bugün cuma ezanından önce sağdan başlayıp birer atlayarak tırnaklarımızı keselim inş
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

13.Ramazandaki teravih namazının fazileti:kıyamet gününde ALLAH'ın huzuruna günahlardan arınmış olarak çıkar

12.Ramazanda çekilecek tesbih:Yâ Gaffârezzünûb
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
Allah razı olsun kardeşim. emeğinize sağlık.
selam ve dua ile...
B)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
ayşe-rana

ayşe-rana

Mübarek Üye · 1.732 mesaj

s.a. çok güzel bir çalışma.yalnız gün gün eklense daha faydalı olmaz mı hem de her gün güncellenmiş olur.alışkanlık haline gelirse her gün ne yapacagız diye takip edebiliriz.A.E.O.
Mutlu Kul

Mutlu Kul

Mübarek Üye · 1.006 mesaj

d.feneri9.Ramazan gecesi(bu gece):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 12(oniki) rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş(bu namazı kılanın 10 çeşit büyük isteği kabul olur)

9.Ramazan günü: bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan;sofraya otururken ve kalkarken elimizi yıkayıp sofrada tuzla başlayıp bitirelim bugünde inş.4 sünnet birden yapmış olacağız

allah razı olsun sizden ne güzel bişey bu ya bayıldım, inşallah yapmaya çalışacağım çok sağolun bizimle paylaştığınız için...
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

13.Ramazan gecesi(cumartesi): ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 6 rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş (bu namazı kılanın;günahları deniz köpüğü kadar olsa da yok olur)

13.Ramazan günü:bugün öğle ve yatsı namazlarının son sünnetlerini 2 yerine 4 rekat kılalım inş(bilmeyenler için:ikindi namazının sünneti gibi kılınır.ilk oturuşta ettehiyyatü ile salli-barik dualarıda okunur ve 3. rekata sübhaneke ile başlanır)
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

14.Ramazandaki teravih namazının fazileti: melekler gelir onun için şahitlik yaparlar 'şüphesiz bu kimse teravihini kılmıştır' derler de ALLAH'da onu kıyamet gününde hesaba çekmez

13.Ramazanda çekilecek tesbih:Yâ Gaffârezzünûb
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum kardeşim emeğine saglık çok güzel bir konu olmuş çok güzel cıvıl cıvıl bilgiler birbilerinden kıymetli rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşalah
selam ve dua ile
<<B)>>
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

14.Ramazan gecesi(pazar): ALLAH rızası için istediğimiz surelerle 4 rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inş (bu namazı kılanın;rızkı bereketli olup mühim istekleri verilir.yıl içerisinde ölürse şehit mertebesine ulaşır)

14.Ramazan günü:bugün soframızda yeşillik bulunduralım inş.salata olabilir veya maydonoz vs yeşil herhangibirşey(sofra kalkana kadar o yeşillikler ALLAHı zikredermiş,solana kadar)
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

15.Ramazandaki teravih namazının fazileti: bütün arş ve kürs melekleri onun afvolunması için dua ederler

14.Ramazanda çekilecek tesbih:Yâ Gaffârezzünûb
d.feneri

d.feneri

Kıdemli Üye · 166 mesaj

Allah razı olsun kardeşler.inş uygulayanlardan olabiliriz

ayşe-rana, post: 777850, member: 85566s.a. çok güzel bir çalışma.yalnız gün gün eklense daha faydalı olmaz mı hem de her gün güncellenmiş olur.alışkanlık haline gelirse her gün ne yapacagız diye takip edebiliriz.A.E.O.

kardeşim bende başta öyle düşünmüştüm ama ancak iftardan sonra gelebiliyorum ve birçok foruma eklediğim için bazen 2-3 oluyor saat ve geç kalıyor.bende iki gün iki gün eklemeye karar verdim birgün öncesinden.bazı arkadaşlar sadece gündüz bakabiliyor bazıları birkaç günde.herkes faydalansın istedim inş faydalı oluyordur
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.