Hasıl ı Kelam, post: 794279, member: 86862bence bulgur pilavı daha güzel..hem onun tane tane olma derdide yok..
damlacım maşAllah yaw yaş 18 ama işi biliyoruz...
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
20.805 görüntülenme · 59 yanıt
Hasıl ı Kelam, post: 794279, member: 86862bence bulgur pilavı daha güzel..hem onun tane tane olma derdide yok..
damlacım maşAllah yaw yaş 18 ama işi biliyoruz...
aminenurevet güzel kardeşim..yeniden detaylı anlatayım...
pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..
tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin.. yeterli bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..
sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri
kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..
sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)
afiyet olsun güzel kardeşim ..hayırlı iftarlar
selam ve dua ile
<DAMLA>, post: 794287, member: 59734:Hevet aslında babamda bulgur pilavını çok sever bende severim ben yemek konusu pek bilmiyorum ablacımda hamur işini çok yapıyorum öğrenmeye çalışıyorum diyim:) hatta yemek yapamam ama baklava açarım :)
selam ve dua ile
<<B)>>
aminenurevet güzel kardeşim..yeniden detaylı anlatayım...
pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..
tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin yeterli ..((evet kemilleri kalabilir kalsın .ben ayırmıyorum kemiklerini ))bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..
sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri
kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..
sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)
afiyet olsun güzel kardeşim ..hayırlı iftarlar
selam ve dua ile
sıla1amine nur kardeşim dediğin gibi çok güzel oldu soğan ve patatesi çiğ koydum. mis gibi kokuyordu. yarım saatte oldu benimkisi. teşekkürler tarif için:)
sıla1, post: 795887, member: 85566yok kısıktı en küçük ocaktı ben bir su bardağı pirinçten yaptım tenceremde küçüktü yani. kokudan anlaşılıyor zaten piştiği yanından pek ayrılmadım sık sık kontrol ettim kokusuyla tabi yoksa tencerenin dibini karıştırmak mümkün değil ters çevirdim düz bir tabağa güzel oldu. daha önce maklube yapmıştım bunun tadı ayrı yanlız. tavsiye ederim herkese. hayırlı geceler. :)
Sehide_Konu baya gecmiste kalmis ama yinede yorumumu yapayim..
Bu vesileyle guncellenmis olur..
Damla abla, emegine saglik.
Yorumlarin cogunu okudum ancak belirtmek istedigim bisey var..
Bende Damla ablanin yazdigi sekil yapiyorum, gayet guzel oluyor..
Oyle yapmayanlara tecrubeli biri olarak tavsiyem olsun.. =)
<DAMLA>:)teşekkür ederim kardeşim sagol ben tecrübeli sayılmam ama sen tecrübeli biri olarak beni destekleyirsan yeter:) gözlerine saglık kardeşim
selam ve dua ile
<<B)>>
nuri sezervalla kardeşler en kolay ve en pratik yollara temessük ederek yapılacak bir pilav tarifi yazın .tabi ki pilav da güzel olmalı.yoksa amerika hapishanesindeekiler gibi pilavı şimdi de pişiriyorum zaten ama tane tane yapmayı çok istiyorum ve bir türlü beceremedim ama sınavlarımm bitince buna yoğunlaşacam inş..

Nevin_1982selamun aleykum kardeşim.Kavurmak pirinçleri mideye zararlı.Bizim işyerindeki abla kavurmadığı halde tane tane beyaz ve çok lezzetli yapıyor.Tuzlu suda bekleteceksin orası doğru.Ama kavurmadan yapmak hem sağlıklı hepde leziz.Tecrübeyle sabittir:D
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/40768-tane-tane-pilav-yapmanin-puf-noktalari · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.