İki Hece;tek yürek atışı..(kesinlikle okumaya değer..)
3.946 görüntülenme · 39 yanıt
Hele şefkat yüklü bir sesle, seslenin bakalım birisine. Adını söyleyin bakalım bir defa. Sevginin yaptıramayacağı ne var ki bu dünyada? Al,llah Al,llah
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...

Mevlana'dan
Mevlana'dan
Bana
ashab_kiramAl_lah Al_lah Al_lah.............
Sen Allah’ı zikretmezden evvel, O’nun seni zikrettiğini bilmen zikir olarak sana yeter.
(Fezkürûnî ezkürküm, veşkürûlî velâ tekfürûn) "Ey kulların, siz beni zikredin, ben de sizi o zaman zikrederim; siz bana şükredin, küfran-ı nimette bulunmayın!" buyruluyor.
"Kul Allah'ı yalnız zikrederse, Allah da kendisi zikreder. Kul Allah'ı toplulukta zikrederse, Allah da daha hayırlı bir toplulukta zikreder. Kul Allah'a bir karış giderse, Allah kula bir arşın gelir. Kul Allah'a yürüyerek giderse, Allah kuluna koşarak gelir." diyor Peygamber Efendimiz. Bunlar nedir?.. Bir şeyi anlatmak için söyleniyor; yâni senden küçücük bir gayret olursa, Allah'tan çok büyük lütuf var demek.
Allah seni zikredecek. Düşünebiliyor musun?..
bu kalp nasıl durur da ALLAH demez
haydi
Al_lah Al_lah Al_lah.............
diyelim
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Bana
böylesine güzel bir konu daha derinliklere kaymış gitmiş
Allah razı olsun hafize kardeşim
bizi bir an bile unutmayan yalnızca o. bizi her saniye koruyan gözeten yalnızca o. Asla yalnız değiliz bizim Rabbimiz var
Al_lah Al_lah Al_lah
Allah razı olsun hafize kardeşim
bizi bir an bile unutmayan yalnızca o. bizi her saniye koruyan gözeten yalnızca o. Asla yalnız değiliz bizim Rabbimiz var
Al_lah Al_lah Al_lah
O aşk başkadır,O sevda, O özlem abdal'ın biri diyor ki öylesine istiyorum ki O'nu secde halinde yerin altına girmek istiyorum kalb yerinden fırlıyor ayaklarımdan önce koşuyor... öylesine bir sevda,özlem ve AŞK ... lakin kafi gelmiyor,hala O kapıdan içeri giremedim!!! ALLAH demek ALLAH'ı sevmek ALLAH'a varmak ALLAH'ı bilmek ALLAH'tan kormak ALLAH'ı G Ö R M E K her kula nasip mi olur ki ? NASİBİ olan okur,NASİBİ olan sever, NASİBİ olan varır, NASİBİ olan aşk'a düşer, NASİBİ OLAN NASİBLENİR...! Samimiyet deryasına giren elbet NASİBLENİR..? Bu acizde nasiblenen kullarından nasiplenir inşallah... girdiğiniz D E R Y A D A N aman ha sakın ha sapma olamasın olmasınki kapıdan giresiniz inşallah
elo.06böylesine güzel bir konu daha derinliklere kaymış gitmiş
allah razı olsun hafize kardeşim
bizi bir an bile unutmayan yalnızca o. Bizi her saniye koruyan gözeten yalnızca o. Asla yalnız değiliz bizim rabbimiz var
al_lah al_lah al_lah
bu dünyada kendinize yapabileceğiniz enbüyük iyiliği yapmak istermisiniz?
nasıl mı?
-allah'a ulaşmayı dileyerek
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Bana
GÖREN GÖZLERO aşk başkadır,O sevda, O özlem abdal'ın biri diyor ki öylesine istiyorum ki O'nu secde halinde yerin altına girmek istiyorum kalb yerinden fırlıyor ayaklarımdan önce koşuyor... öylesine bir sevda,özlem ve AŞK ... lakin kafi gelmiyor,hala O kapıdan içeri giremedim!!! ALLAH demek ALLAH'ı sevmek ALLAH'a varmak ALLAH'ı bilmek ALLAH'tan kormak ALLAH'ı G Ö R M E K her kula nasip mi olur ki ? NASİBİ olan okur,NASİBİ olan sever, NASİBİ olan varır, NASİBİ olan aşk'a düşer, NASİBİ OLAN NASİBLENİR...! Samimiyet deryasına giren elbet NASİBLENİR..? Bu acizde nasiblenen kullarından nasiplenir inşallah... girdiğiniz D E R Y A D A N aman ha sakın ha sapma olamasın olmasınki kapıdan giresiniz inşallah
Gerçek ALLAH aşıklarının Cemâle özlemleri, son günlerini düğün günü gibi beklemelerine ve bu hicran ile yanmalarına sebep olmuştur. Bu yangın ile ölümü gülerek karşılamışlar ve Rabbımıza kavuşmanın zevkinden kahkahalar atanlar, kendinden geçenler olmuştur. Allah bizlere de Cemâline kavuşma zevkinin heyecanından kırıntılar nasip etsin.( Âmin )
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Bana
sarmaşıkRabbim razı olsun,,,çok güzeldi....
amin sizdende inş

Mevlana'dan
Mevlana'dan
Bana
selamun aleyküm ... hayırlı akşamlar ...
allah celle celaluhu razı olsun ... bir kopya aldım ve virüste ilk kurtarılacaklar dosyama ekledim ... hakkınızı helal edin ...
allaha emanet olunuz ...
allah celle celaluhu razı olsun ... bir kopya aldım ve virüste ilk kurtarılacaklar dosyama ekledim ... hakkınızı helal edin ...
allaha emanet olunuz ...
.
Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi
kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur ALLAH ALLAH ALLAH
Mevlana'dan
Mevlana'dan
Bana
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/40162-iki-hece-tek-yurek-atisi-kesinlikle-okumaya-deger · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- İki hece, tek yürek atışı... Allah (c.c) Hazretleri 5 cevap
- >> İKİ HECE,TEK YÜREK ATIŞI>> Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 15 cevap
- YÜREĞİNİ YOKLA EY DOST! PAYLAŞ Kİ YÜREĞİN BÜYÜSÜN!!! (okumaya değer bence) Şiirler 7 cevap
- okumaya değer Edebiyat 29 cevap
- HALİFELERİN BAL TEFSİRİ [okumaya değer bi konu] Ashab-ı Kiram (Sahabeler) 1 cevap
- ...Allah'a Şükrün Lüzumu...okumaya değer.. Dini sohbet 42 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.