✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
geçmişe ait anılarımız,huzur,mutluluk,açlık,sıkıntı,teravihler,yaramazlıklar,tatlı anılar,ders çıkaracağımız yaşanmışlıklar.
8.992 görüntülenme · 92 yanıt
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
leventbjkcarsi, post: 761202, member: 22491kıştı biz çocukken çok güzeldi;ben pazarcıydım o aralar iftar koşuşturmaları çok hoştu.allah tekrar nasip eder inşallah.fırında sıralar, insanlar saygılı birbirine,yüzlerde bir gülümseme ,kışın verdiği bir sıcaklık.hiç unutmuyorum sahur sofrasına bizim bir muahbbet kuşu vardı o da gelirdi.arefe günleri içimde inanılmaz bi sevinç olurdu hala öyle ama çocukken daha güzeldi.
✦ Mübarek Üye
rüyam3, post: 761209, member: 84480Selamün Aleyküm
Ramazanda nasıl çocuktum inan ki pek hatırlamıyorum hatırladığım şeyler bayram gelicek diye alınacak kıyafetlerin heyacanı, okul tatili, harçlık, şeker, çikolata biraz fazla fırsatçıymışyım...oruç tutmaya kaç yaşında başladım onuda hiç hatırlamıyorum zaten ramazanda oruç tutmanın dışında bişey de yapmadım inşaAllah bundan sonra kaybettiğim yılların acısını çıkartırım... :( Hayırlı Akşamlar
✦ Mübarek Üye

aminenur, post: 761228, member: 85462sahi biz Ramazan'da nasıl bir çocuktuk?
ben ramazanın ve orucun nasıl bir şey oldugunu .. düşündügüm zamanlardan bahsetmek istiyordum.. galiba hayal dünyası geniş bir çocuktum..benim gibi düşünen benim gibi tasvir eden başka çocuk varmıydı onuda bilemiyorum...
elimizdeki metaryallar..
-oruç tutmak
-sahura kalkmak
-iftar etmek
- horoz şekeri...
bunlar= Ramazan
iftar etmegi biliyordum.. sahit oluyordum ve horoz şekerinide biliyordum..(bilmeyenler için tarif edeyim uzun bir çubugun ucunda horoz şekillleri olan renki renkli şekerler vardı ve bunlar sadece ramazanda olurdu.. ben kırmızısını çok severdim:))
bildigim şeylerle bilmedigimi düşünmem kafamda kurgulamam tasarlamam lazımdı..çok soru soran çok meraklı geveze bir çocuktum..
sahurada şahit oluyordum biliyordum gece kalkılıp yemek yeniyor.. ama hepsi tamamda oruç neydi nasıl tuluyordu oruç tut-mak nasıl birşey olabilirdi..
tut-mak bir eylem bir fiil gerçekleşiyordu..
o halde elimizdekilerden biri tutuluyordu ramazana has _özgü .. ramazanda ortaya çıkan birşey ve ..herkes tutmaya bu kadar hevesli olduguna göre tatlı birşeyler olmalıydı belki şekerli .. tamamm buldum !! HOROZ ŞEKERİ!! düşün düşün sonunda neyi nasıl tutduklarına dair fikirler hayal dünyamda canlanmaya başlamıştı..
o halde oruç şöyle tutuluyordu..
saatler kuruluyor sahura kalkılıyor yemek yeniyor ve sonra .. horoz şekerleri havada uçuyor .. evet yanlış okumadınız havada uçuyor .. onu tut-maya çalışıyorlar hemde bir sürü horoz şekeri dönüyor odada havada onu tutan .. ertesi güne kadar saklıyor yemiyor iftarda yiyor.. evet ** oruç tutmak ** böyle birşey olmalıydı..:)
selam ve dua ile kardeşim.. bakalım nasıl anılarımız varmış...:)
-KAAN-, post: 761305, member: 85166
çok değişik bir yaklaşım çocuk işte dedirtecek hayal dünyası.tebessüm ederek okumuş olduk.katılımınız için sağ olasınız kardeşim.selametle kalınız.
✦ Mübarek Üye
dinci, post: 761276, member: 71650selamün aleyküm kaan kardeşin vesile oldun ALLAH CC razı olsun. Benim çocukluğum yaz günlerinin ramazanlarına denk gelirdi bahçemizde iki tane erik ağacı vardı onun altında oynardım ta sahur vaktine kadar bazen teravhe babaannemin arkasına takılır camiye giderdim o zamanlar başka güzeldi ramazan annem her iftara on onbeş dakika kala her yemekten tabağa hazırlardı ben bahçeye götürüp gelen teyzenin kablarına boşaltırdım o adetler hepten kalktı şimdi iftar çadırları kuruluyor herkes oralara gidiyor bide hatim koyardı annem hoca bir gün önce başlardı tam saat onda komşular hep toplanırdı her gün hoca bir cüz okurdu hatim biteceyi arife günü bütün komşular hediye alıp gelirlerdi hocaya işte öye geçti gitti ah keşke o günlerden bir gün geçirseydim RABBİM CC hayırlı ramazanlara eriştirsin
✦ Mübarek Üye
huzunlu_gurbet, post: 761322, member: 85472selamunaleykum kaan abi , ben ramazanlari her zaman icin cok iyi hatirlarim... cocuklugumda... missler gibi kokan ekmek firinindan yeni cikmis guvecler ve pideler hatirlarim hep . annemin tabiri ile kasigin ucundan tutardim kucukken oruclarimi :D gece hep beraber sahura kalkip canim istediginde cips yerdim mesela .... cocuk olmak ne kadar guzel ahh o eski ramazanlar , burda pek tadi olmayan ramazanlar ... neyse birgun iftara cok az kalmisken acliktan ve yaklasan iftar saatinin verdigi heyecanla tirnaklarimi yerken , televizyonda vaaz veren hocanin tirnak yemek orucu bozar demesiyle fal tasi gibi acilan gozlerim , ve ardindan Allah,im ne olur beni affet diye iftara dek yalvarisim vardi mesela ... ne guzeldi o gunler... ramazanlar bence hala cok cok guzel, insanlar aksma kadar ac durduklari halde yuzlerinde hep bir gulumseme vardir.. arefe gunlerinin bi oncesi tatlilar yapilir vede temizlik tabiii... aksami alinan yepyeni bayramliklar utulenir ve erken yatilir cunku ertesi gun bayramdir. babam ve abilerim namaza giderken bizde annemle beraber bayram kahvaltisi icin mutfaktaki yerimizi almisizdir coktann... ne guzeldi o gunler...... selam ve dua ile...
✦ Mübarek Üye
aminenur, post: 761308, member: 20924evet işte bu!! horoz şekeri teşekkürler kardeşim hemde kırmızı :):)
hayırlı vakitleriniz olsun inşaALLAH
selam ve dua ile
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/39903-siz-nasil-bir-cocuktunuz-ramazan-da · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.