selam ve dua ile...
mısır el-ezher üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı??
19.972 görüntülenme · 17 yanıt
kardeşlerim ben bu sene lise 4e başlıyıcam... mısırdaki el-ezher üniversitesine gitmeyi istiyorum ama o üniversite hakkında hiç bilgim yok... eğitim olanakları, kayıt zamanı, ve nasıl kayıt yaptırıkacagı hakkında bilgisi olan bir zahmet yazıversin cok makbule gecer....
selam ve dua ile...
selam ve dua ile...
_acı_, post: 749080, member: 3585kardeşlerim ben bu sene lise 4e başlıyıcam... mısırdaki el-ezher üniversitesine gitmeyi istiyorum ama o üniversite hakkında hiç bilgim yok... eğitim olanakları, kayıt zamanı, ve nasıl kayıt yaptırıkacagı hakkında bilgisi olan bir zahmet yazıversin cok makbule gecer....
selam ve dua ile...
selamün aleyküm ben de lise son sınıfta okuyorum ağustos ayında bende yolcuyum rehber hocalarımın destegiyle gidicem öss de kendi bölündeki baraji asman lazım gidiceğn üniv. in yıllık ücretlerin gidicegn bölüme bagli hangi bölümü okuycaksin orda ben ilahiyat istiyorm mesela haberlesebiliriz A.E.O
bende gitmek istiyorum ins. aguststa yolcuyum bölümünü söyle harç üretlerin hakkında yrdmci olmaya çalısaym A.E.O
şeydaaaarkadaşlar el-ezhere gitmeyi bende düşünüyorum birisi ayrıntılarıyla yardımcı olursa sevinirim imam-hatipli olmak dışında ne lazım...
selamün aleyküm
İSTEDİGN BÖLÜMÜ söyle yardimci olmaya calısaym kardesm
Habis90el-ezherle ilgili bende aynı soruyu soracağım. Nasıl başvuru yapabilirim,kayıtlar ne zaman,ücreti ve bölümleri hakkında bilgisi olan kardeşlerimizden cvp beklyorum.VESSELAM...
selamün aleyküm habis bölün ilahiyat mı olacak bilgi vermemissin el ezherde harç ücretleri 2000-4000 dolar arası degisiyo ama ilahiyat cok daha makul suan okuyosan derslerini sıkı tut diploma puanın önemli A.E.O
selamün aleyküm habis bölün ilahiyat mı olacak bilgi vermemissin el ezherde harç ücretleri 2000-4000 dolar arası degisiyo ama ilahiyat cok daha makul suan okuyosan derslerini sıkı tut diploma puanın önemli A.E.O
Israil ve masonlar tarafından desteklendiği biliniyor türkiyedeki ilahiyat fakültelerinin çoğunun dekan rektör ve hocalarını büyük bir kısmı ora mezunu veya orada görev yapmıştır gitmeni tavsiye etmem kardeşim ama allah gönlüne göre versin
el ezher
el ezher
el ezherde harc parası diye bir sey yok,kayıt yaptırırken en fazla işlemlerden dolayı 50 yada 100 liranız gider,kitap parası vereceksiniz oda yıllık en fazla 100 dolar,oradaki kendi masraflarınız en fazla 300 dolar tutar, imam hatib mezunu olmak gerekiyor,ama yeni mezun olmak lazım,lise diploması, okuldan not cizelgesi ve nufus kayıt ornegini arapca tercume ettirip notere onaylatıp, sonra bulundugunuz valiliğe onaylatı,sonra ankarada dış işlerine onaylatıp en sonundada ankaradaki mısır konsolosluguna onaylatıyorsunuz,bu kadar geri kalan kısım mısırda hallediyorsunuz,
arkadasların dediği gibi el elher vahhabi bir yonetim yok,arkadaşlar işkembeden atmasınlar,herkese tavsiye ederim,el ezheri bitirdikten sonra burda ilahiyyatta fark derlerini tamamladıktan sonra denklik alıyorsunuz,ve orada arapçada ogrenmiş olursunuz,faydasını ilerki yıllarda cok iyi anlarsınız,ben şiddetli bir şekilde herkese orayı oneriyorum
el ezher
el ezherde harc parası diye bir sey yok,kayıt yaptırırken en fazla işlemlerden dolayı 50 yada 100 liranız gider,kitap parası vereceksiniz oda yıllık en fazla 100 dolar,oradaki kendi masraflarınız en fazla 300 dolar tutar, imam hatib mezunu olmak gerekiyor,ama yeni mezun olmak lazım,lise diploması, okuldan not cizelgesi ve nufus kayıt ornegini arapca tercume ettirip notere onaylatıp, sonra bulundugunuz valiliğe onaylatı,sonra ankarada dış işlerine onaylatıp en sonundada ankaradaki mısır konsolosluguna onaylatıyorsunuz,bu kadar geri kalan kısım mısırda hallediyorsunuz,
arkadasların dediği gibi el elher vahhabi bir yonetim yok,arkadaşlar işkembeden atmasınlar,herkese tavsiye ederim,el ezheri bitirdikten sonra burda ilahiyyatta fark derlerini tamamladıktan sonra denklik alıyorsunuz,ve orada arapçada ogrenmiş olursunuz,faydasını ilerki yıllarda cok iyi anlarsınız,ben şiddetli bir şekilde herkese orayı oneriyorum
arkadaşlar imam hatip mezunu olmayanlarda başvuru yapabilir . ama "dirase hassa" değğimz böülüm var .ilk okul,orta okul,lise... sınava tabi tutulcaksnz önce! sonrada sviyenize göre sınıfa atcaklar... bunun içinde az da olsa arapca bilmenizde fayda var ... derslere girme zorunlluluğunz yok... kayıtlar8,9,10 aylarda ypılıyor... dirase hassa yı bitirdikten sonra unuversiteye geçiş yapabiliyorsunz... bu okuln sistemi türkiyedeki açık lisye benziyor tabi yüzyüze eğitm veriyorlar burda o avantajımız var ... dediğim gibi derslere girme zorunlluluğu yok... ama rada bir gitmende fayda var kaydınız silinmsin diy.:)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/39303-misir-el-ezher-universitesi-hakkinda-bilgisi-olan-varmi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi`nin haram olduğunu açıkladı. Nasihatler 3 cevap
- Allah rızası için bakın çok önemli: İslam dünyasının ünlü üniversitesi El Ezher'e bağlı Yüksek İ Dini sohbet 3 cevap
- bu yılki umre fiyatları hakkında bilgisi olan varmı? Görüş- Öneri- İstek 6 cevap
- Medine-i münevvere'den gelen bu vasiyetname ( bununla ilgili bilgisi olan varmı) Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- Bilgisi olan varmı? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- visual basic 6.0 bilgisi olan varmı? Php-Asp-Html-Java-Diğer Diller 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.