Eş seçimi ve hayir ve huzur kaynaği aile

5.142 görüntülenme · 36 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

............
vaktileyl

vaktileyl

Mübarek Üye · 2.887 mesaj

rabbim razı olsun tüm bekarlara dünya ahiret saadeti yaşatacak hayırlı eşler versin:a26:
beyzasultan

beyzasultan

Yeni Üye · 2 mesaj

Allah razı olsun,güzel paylaşımınız için
ferahhfeza

ferahhfeza

vaktileylrabbim razı olsun tüm bekarlara dünya ahiret saadeti yaşatacak hayırlı eşler versin:a26:

teşekkür ederim vaktileyl rabbim sizdende razı olsun kardeşim
amin inşaALLAH güzel dua ;)
selam ve dua ile :):)
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Eşler birbirlerine sevgi, saygı ve anlayış göstererek bu kutsal müesseseye hakkını vermeli, iyi ve kötü günde dayanışma içerisinde bulunmalıdır.
Eş seçiminde, bu hakları yerine getirebilecek eşlerin seçilmesi gereklidir. Allah-u Zülcelâl evlilik müessesinin önemini idrak etmeyi ve evlenmeyenler için iyi bir aile kurmaya dönük iyi bir eş seçmeyi, evlenenler için ise eşlerin birbirlerine karşı hak ve hukuklarına riayet etmeyi hepimize nasip etsin inşallah. (Âmin.)

Esselamunaleykün nurum Allah(c.c)
ebeden razı olsun...çok faydalı bilgiler okuduk...
vesilenle ...açıkçası evlilik konusu beni korkutuyor...:a45:
Rabbbişm inşaallah hakkımızda en hayırlısını nasip etsin...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum aminenurcuğum.Emeğine sağlık.Yazı çok güzel.O şekilde bir eş olabilmek,bulabilmek duasıyla.Allaha emanet olB)
ferahhfeza

ferahhfeza

beyzasultanAllah razı olsun,güzel paylaşımınız için

teşekkür ederim rabbim sizdende razı olsun inşaALLAH
selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

meltem, post: 773615, member: 62852
Eşler birbirlerine sevgi, saygı ve anlayış göstererek bu kutsal müesseseye hakkını vermeli, iyi ve kötü günde dayanışma içerisinde bulunmalıdır.

Eş seçiminde, bu hakları yerine getirebilecek eşlerin seçilmesi gereklidir. Allah-u Zülcelâl evlilik müessesinin önemini idrak etmeyi ve evlenmeyenler için iyi bir aile kurmaya dönük iyi bir eş seçmeyi, evlenenler için ise eşlerin birbirlerine karşı hak ve hukuklarına riayet etmeyi hepimize nasip etsin inşallah. (Âmin.)

Esselamunaleykün nurum Allah(c.c)
ebeden razı olsun...çok faydalı bilgiler okuduk...
vesilenle ...açıkçası evlilik konusu beni korkutuyor...:a45:
Rabbbişm inşaallah hakkımızda en hayırlısını nasip etsin...

aleykum selam nurum teşekkür ederim
rabbim sendende razı olsun kardeşim benim.... korma neden korkuyorsun .. rabbim hayırlı hicretler nasip etsin inşaALLAH..
amin inşaALLAH
selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

Hz. Peygamber (sav) hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: "Sizin en hayırlınız hanımına karşı en iyi olandır
ferahhfeza

ferahhfeza

Nevin_1982Selamun aleykum aminenurcuğum.Emeğine sağlık.Yazı çok güzel.O şekilde bir eş olabilmek,bulabilmek duasıyla.Allaha emanet olB)

aleykum selam kardeşcagızım ..teşekkür ederim

amin ecmain inşaALLAH rabbim gönlüne göre versin ;)

muhabbetle cannnn selam ve dua ile
gökkusagı

gökkusagı

Yeni Üye · 2 mesaj

Ödevimde bu konu bana çok yardımcı oldu.Rabbim razı olsun emeğinize sağlık
ferahhfeza

ferahhfeza

gökkusagıÖdevimde bu konu bana çok yardımcı oldu.Rabbim razı olsun emeğinize sağlık

,,

teşekkür ederim rabbim cümlemizden razı olsun inşaALLAH
faydalı olabilmişserm ne mutlu ..
selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

Evlilik müessesesi kutsal olduğu kadar, sevgi, güven, fedakârlık ve hoşgörüye dayalı bir kurumdur. Bu temel taşlar üzerine kurulacak evlilik ile hem dünya, hem de ahiret saadeti bir arada sağlanabilir. Bu nedenle; eşlerin birbirlerine, Allah (cc) rızası için ve O'nun rızasını kazanma ümidi ile severek, itimat, sabır, sevgi ve şefkatle yaklaşması gerekir.

ferahhfeza

ferahhfeza

Eşimiz malımızı, canımızı, namusumuzu korumalı, bizleri haramdan alıkoymalıdır. Mutlu günlerde olduğu gibi zor ve sıkıntılı zamanlarda da birbirine destek olurken, Allah (cc) rızasını kazandırıcı amelleri yapma hususunda, birbirini teşvik edici davranışlar tercih edilmelidir.
nurayy

nurayy

Üye · 12 mesaj

Böyle bir konuda bizleri aydınlattığınız için sizden Allah razı olsun Rabbim bende dahil olmak üzere tüm bekarlarımız için hayırlı eş nasip etsin inş.dualarınızı bekliyorum
ferahhfeza

ferahhfeza

nurayyBöyle bir konuda bizleri aydınlattığınız için sizden Allah razı olsun Rabbim bende dahil olmak üzere tüm bekarlarımız için hayırlı eş nasip etsin inş.dualarınızı bekliyorum

amin kardeşim ..
rabbim hakkınızda Her şeyin hayırlısın nasip etsin inşaALLAH ..
SELAM VE DUA İLE
ferahhfeza

ferahhfeza

Eşlerin Aileleri

Eşlerin ailelerinin de birbirlerini tanımaları, temel prensiplerde anlaşmaları ve evliliğe onay vermeleri de gerekli bir unsurdur. Çünkü evliliği yürütme çabasındaki eşlerin, aileleri tarafından herhangi bir konuda baskı altında bulunmamaları gerekmektedir.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.