arkadaşlar.. eş seçimimi yapmak istiyorum ve eşimi seçerken dikkat edeceğim noktalar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.. eğer yardımcı olabilirseniz ne mutlu bana..
eş seçimi
838 görüntülenme · 3 yanıt
rasullulah eş seçiminde dinin bütün olması konusunda müslümanları uyarmıştır.yani evet güzel olsun,asaletlide olsun.fakat en önemlisi saliha bir bayan olsun.edepli,terbiyeli,namazlı adbestli olsun.tabi gönlünüz neyi arzular bilemem.fakat dinine öncelik tanımalısınız bence...
siyah peçe, post: 749196, member: 85033rasullulah eş seçiminde dinin bütün olması konusunda müslümanları uyarmıştır.yani evet güzel olsun,asaletlide olsun.fakat en önemlisi saliha bir bayan olsun.edepli,terbiyeli,namazlı adbestli olsun.tabi gönlünüz neyi arzular bilemem.fakat dinine öncelik tanımalısınız bence...
ben dını oncelıklı tutuyorum ama her ınsan gorundugu gibi değil iste.. mahsun bir yuzun arkasında delıce fıkırlerı olan ınsanlar gunumuzde oldukca fazla.. yorumun ıcın allah razı olsun..
bence aza kanagat edende olmalı elindekiyle yetinmeyi bilmeli ve sabırlı olmalı iman konusundan sonra bi kişide aranacak önceliklerde bunlarda olmalı
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/39301-es-secimi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Eş seçimi ve hayir ve huzur kaynaği aile İslam'da Aile Hayatı 36 cevap
- EŞ SEÇİMİ YAPMAK... Nasihatler 27 cevap
- AÖF Bölüm Seçimi Açık Öğretim Fakültesi / AÖF 6 cevap
- EŞ SEÇİMİ.... Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 10 cevap
- Ümmet Meclisi Üyelerinin Seçimi Fıkıh ve Akaîd 2 cevap
- İYİ ARKADAS SEÇİMİ Dini sohbet 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.