Her Sabah İlk Ezanın Okunduğu Yer

3.064 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Her sabah ilk ezanın okunduğu yer
Her sabah dünyada ilk ezanın nerede okunduğunu, ilk kameti kimin getirdiğini ve ilk namazı kimlerin kıldığını biliyor musunuz? İşte cevabı...

Milyonlarca yıldır güneş ilk defa oraya doğuyor her sabah. Japonya'nın doğusuna, Rusya'dan okyanusa bir çengel gibi sarkan Kamçatka'ya... Dünyada güneşi ilk görenler Kamçatkalılar.

Kainatın deveranına eşlik etmeye de ilk olarak onlar davet ediliyor her sabah.

Ne kutlu bir davet...

Kamçatka'da başlayan sabah ezanı, sırayla bütün ülkelere uğruyor, meridyenlerde konaklıyor, şehirlerde minareler arıyor kendine. Buhara, İsfahan, Şam, Mekke, Medine, Urfa, İstanbul gür sesli müezzinlerini ezanla buluşturuyor şerefelerde.

Bütün dünyada her an ezan okunuyor... İnsanlık her an kurtuluşa davet ediliyor...
Arap, Acem, Türk, Bosnalı müezzinler hepsi aynı cümleyi tekrar ediyor;

Allahu ekber!

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

Sağolunuz ALLAH(C.C.)ya emanet olunuz.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

hafize

hafize

Öyleyse haydin namaza; haydin arınmaya; haydin kurtuluşa..

Allahu ekber…:a35:
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

Mevlana'dan

Bana

mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

s a kardeşim allah razı olsun.emeğinize sağlık....
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
esma cemre

esma cemre

Üye · 32 mesaj

tüm arkadaşların yüreğine sağlık citten çok hoş olmuş
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

selamun aleyküm RABBİM razı olsun tamda düşünüyordum bir yandan forumları geziyordumacaba ilk ezanı duyan güneşin ilk doğduğu yer neresi diye ne güzel oldu bu raslantı..emeğinize sağlık..selam ve dua ile
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum ve rahmetullah ebeden...
Rabbim rahmetinden uzak kılmasın...Allah razı olsun
selam ve dua ile...B)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

selamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim bende türkiyede ilk ezan okunan yerdenim ilk burada gün doğuyor ilk burada ezan okunuyor ya yolculukta sabah ezanı okunurken bir yere girersek o okunan ezan sesleri inanılmaz bir huzur veriyor hiç bir doktor hiç bir pisikolok hiç bir ilaç hiç kimse o huzuru veremez
ALLAHU EKBER
ALLAHU EKBER
ALLAHU EKBER
hafize

hafize

dinci, post: 721395, member: 37970selamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim bende türkiyede ilk ezan okunan yerdenim ilk burada gün doğuyor ilk burada ezan okunuyor ya yolculukta sabah ezanı okunurken bir yere girersek o okunan ezan sesleri inanılmaz bir huzur veriyor hiç bir doktor hiç bir pisikolok hiç bir ilaç hiç kimse o huzuru veremez
ALLAHU EKBER
ALLAHU EKBER
ALLAHU EKBER

Aleykümselam Dinci şimdi yaz olduğu için balkonda yatıyoruz hele hele o sabah ezanı,nın sesi inanılmaz kadar insanın ruhunu okşuyor birde bursada oturanlar bilir ulucamiden okunan sabah ezanının sesine doyulmuyor o kadar ahenkli okunuyorki bitmesede daha dinlesem diyorum Allah c.c ezanlarımızın sesinden bizleri mahrum etmesin A.E.O :a18:

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

mustafa11s a kardeşim allah razı olsun.emeğinize sağlık....

Aleykümselan Mustafa Rabbim sizdende razı olsun A.E.O

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

emanet55selamun aleyküm RABBİM razı olsun tamda düşünüyordum bir yandan forumları geziyordumacaba ilk ezanı duyan güneşin ilk doğduğu yer neresi diye ne güzel oldu bu raslantı..emeğinize sağlık..selam ve dua ile

Aleykümselam Allahtan başka şey isteseymişin verecekmiş insanın fikri neyse zikride oymuş demekki kalpler aynıymış A.E.O :a18:

Mevlana'dan

Bana

dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

hafize, post: 722155, member: 77129Aleykümselam Dinci şimdi yaz olduğu için balkonda yatıyoruz hele hele o sabah ezanı,nın sesi inanılmaz kadar insanın ruhunu okşuyor birde bursada oturanlar bilir ulucamiden okunan sabah ezanının sesine doyulmuyor o kadar ahenkli okunuyorki bitmesede daha dinlesem diyorum Allah c.c ezanlarımızın sesinden bizleri mahrum etmesin A.E.O :a18:

selamün aleyküm annem bu forumu senin açtığını anlamadan cevap yazmışım kardeşim falan demişim :a01: hakkını helal et
annem bizim altınolukta yazlığımız vardı uzun yıllar gidip geldik bursadada baya kaldım bilirim ulu camiyi gezdiyimden deyil hiç görmedim ama anlatılırdı ululuğu dediyin gibi RABBİM CC ezan seslerini dindirmesin bizleri mahrum bırakmasın selametle kal annem
hafize

hafize

nuresmaselamun aleykum ve rahmetullah ebeden...
Rabbim rahmetinden uzak kılmasın...Allah razı olsun
selam ve dua ile...B)

ve Aleykümselam ebeden ve daima Akif'in de dediği gibi

Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.:a21:

Mevlana'dan

Bana

ebralim

ebralim

Üye · 19 mesaj

ezan insana huzur veriyor değilmi gerçekten hele o seherin dinlenen ezan ama arkadaşlar beytullahda ve medinede dinlenen ezanın feyzine hiç ama hiç bir ezan uymuyor..........işallah ALLAH cümleye tekrar tekrar nasip etsin amin.teşekürler paylaşım için.............
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.