Her Sabah İlk Ezanın Okunduğu Yer

2.519 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Her sabah dünyada ilk ezanın nerede okunduğunu, ilk kameti kimin getirdiğini ve ilk namazı kimlerin kıldığını biliyor musunuz? İşte cevabı...

Milyonlarca yıldır güneş ilk defa oraya doğuyor her sabah. Japonya'nın doğusuna, Rusya'dan okyanusa bir çengel gibi sarkan Kamçatka'ya... Dünyada güneşi ilk görenler Kamçatkalılar,
Kainatın deveranına eşlik etmeye de ilk olarak onlar davet ediliyor her sabah.
Ne kutlu bir davet...

Kamçatka'da başlayan sabah ezanı, sırayla bütün ülkelere uğruyor, meridyenlerde konaklıyor, şehirlerde minareler arıyor kendine. Buhara, İsfahan, Şam, Mekke, Medine, Urfa, İstanbul gür sesli müezzinlerini ezanla buluşturuyor şerefelerde.

Bütün dünyada her an ezan okunuyor... İnsanlık her an kurtuluşa davet ediliyor...
Arap, Acem, Türk, Bosnalı müezzinler hepsi aynı cümleyi tekrar ediyor; Allahu ekber!

alıntıdır..
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

eyy kul!!!
etme dunya nazı kıl namazını
sonra kılarız(!)diyenın
daha dun kıldık namazını

rabbim ezan sesini her daim duymamızı ve bu guzel davete icabet etmemızı nasip eylesin
takva dogrultusunda huzurla hayatlar
duaiyle.emeginize saglık..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
kezzy

kezzy

Aktif Üye · 58 mesaj

Ezan sesini o kadar özledimki, Yurt disinda oldugum icin duyamiyorum hasretim
Hele sabah ezaninin sesini
Hani ortalik karanlik cok sessiz sadece ezan sesi
Insan o zaman vicdaniyla basbasa kaliyo
O ezani duyupta namaz kilmamak nasil bisi bilimiyorum
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Selam Nevin Ablacım..
Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah bu güzel paylaşımınız için.. Rahman c.c razı olsun.. Ne mutlu küre-i arzını bu kutlu davetle şenlendirene, anlamlı kılana.. Rahman c.c garptan şarka kadar, Kabe'nin birer şubesi olan camilerimizi o tılsımlı ve tesirli çağrıdan mahrum etmesin; kıyamete kadar, sadece sembolik olarak değil, pratikte de ''Allahu Ekber'' düsturunu hayata nakşetmeyi nasip eylesin inşallah.. Amin..
Beğeniyle okudum abla Can:).. Rabbimize emanetimsiniz inşallah..Selam ve Dua ile..B)
Nevin_1982

Nevin_1982

aylin26, post: 787043, member: 87263
eyy kul!!!
etme dunya nazı kıl namazını
sonra kılarız(!)diyenın
daha dun kıldık namazını

rabbim ezan sesini her daim duymamızı ve bu guzel davete icabet etmemızı nasip eylesin
takva dogrultusunda huzurla hayatlar

duaiyle.emeginize saglık..

amin kardeşim selametle kalin
Nevin_1982

Nevin_1982

aliye_aliye, post: 787056, member: 58484
selamün selam nevin ablacım..

emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah bu güzel paylaşımınız için.. Rahman c.c razı olsun.. Ne mutlu küre-i arzını bu kutlu davetle şenlendirene, anlamlı kılana.. Rahman c.c garptan şarka kadar, kabe'nin birer şubesi olan camilerimizi o tılsımlı ve tesirli çağrıdan mahrum etmesin; kıyamete kadar, sadece sembolik olarak değil, pratikte de ''allahu ekber'' düsturunu hayata nakşetmeyi nasip eylesin inşallah.. Amin..
beğeniyle okudum abla can:).. Rabbimize emanetimsiniz inşallah..selam ve dua ile..b)

ve aleykum selam kardeşim benim.sağolasin.dualarina amin diyorum.en kalbi muhabbetlerimle seni selamliyorum:)cuman mübarek ola.allaha emanet olasin
Nevin_1982

Nevin_1982

kezzy, post: 787050, member: 87569Ezan sesini o kadar özledimki, Yurt disinda oldugum icin duyamiyorum hasretim
Hele sabah ezaninin sesini
Hani ortalik karanlik cok sessiz sadece ezan sesi
Insan o zaman vicdaniyla basbasa kaliyo
O ezani duyupta namaz kilmamak nasil bisi bilimiyorum

Ah canım benim yaa.Allah yardımcın olsun.Zordur evet inşallah birgün oralardada ezan sesi duyulur.Burda kilise çanlarının duyulduğu gibi!!!Allaha emanet olunuzB)
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

selamun aleykum kardeşim benim .. :)
yüregine saglık ,sayende ögrendim teşekkürler :)
rabbimize emanetimsin
selam ve dua ile
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

s.a,emeğinize sağlık güzel kardeşim,selametle.
Nevin_1982

Nevin_1982

s.s.s, post: 788035, member: 87071s.a,emeğinize sağlık güzel kardeşim,selametle.

ve aleykum selam kardeşim.Allaha emanet olB)
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm nevin kardeşim...

Emeğine sağlık ALLAH razı olsun.Güzel bir paylaşım olmuş. Evet Dünya ve Semasında her an EZAN sesi hiç dinmiyor değil mi. Ne kadar hoş ne kadar güzel...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...
Nevin_1982

Nevin_1982

Im_muslim, post: 788805, member: 85566Selamünaleyküm nevin kardeşim...

Emeğine sağlık ALLAH razı olsun.Güzel bir paylaşım olmuş. Evet Dünya ve Semasında her an EZAN sesi hiç dinmiyor değil mi. Ne kadar hoş ne kadar güzel...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

ve aleykum selam kardeşim sağolasın.Yeni öğretim yılınız hayırlı ola.Allah yardımcınız olsun.Yorumun için tekrar teşekkürler.selametle kalınB)
egitim44

egitim44

Kıdemli Üye · 209 mesaj

Allah başimizda dalgalanan bayraği gönlümüzde allah aşkini ve kulağimimizda ezan sesini hiç eksiltmasin
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm kardeşim
Alllah razı olsun güzel bir bilgiydi teşekkür ederim.
Selam ve dua ile...
belmurat

belmurat

Kıdemli Üye · 107 mesaj

cok degerli arkadsım böyle bi konu actığın için allah razi olsun, yalnız ezanlar ülkemizde o kadar güzel okunuyoki birazda icabed edilip çağrıya cevap verilse cok daha iyi olur; diye düşünüyorum camiler okunan ezanlar karsısında dolup taşmıyo rabbim bizler hak yolundan ayırmasın amin selam ve dua ile...
Nevin_1982

Nevin_1982

egitim44, post: 788884, member: 70751Allah başimizda dalgalanan bayraği gönlümüzde allah aşkini ve kulağimimizda ezan sesini hiç eksiltmasin

Amin kardeşim aminB)Allaha emanet ol
Nevin_1982

Nevin_1982

zynp_rukiye, post: 788888, member: 58965Esselamun aleyküm kardeşim
Alllah razı olsun güzel bir bilgiydi teşekkür ederim.
Selam ve dua ile...

Ve aleykum selam kardeşim.Rabbim sendende razı olsun.Nerelerdesin gözükmüyosunuz.?:a35:
Nevin_1982

Nevin_1982

belmurat, post: 788909, member: 37970cok degerli arkadsım böyle bi konu actığın için allah razi olsun, yalnız ezanlar ülkemizde o kadar güzel okunuyoki birazda icabed edilip çağrıya cevap verilse cok daha iyi olur; diye düşünüyorum camiler okunan ezanlar karsısında dolup taşmıyo rabbim bizler hak yolundan ayırmasın amin selam ve dua ile...

Çok sağolmurat kardeşim.İnşallah ezan sesi hiç susmaz .Eskiden olduğu gibi türkçe ezan dinlemek zorunda kalmayızB)
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

selamün aleyküm nevin kardeşim emeyine sağlık bilgilendik bende size bir bilgi vereyimi türkiyede ilk sabah namazı burada benim memleketimde kılınır ilk ezanı MUHAMMEDİYİ burada duyarız ve biz ilk iftar açan kasabayız selametle kalın
Nevin_1982

Nevin_1982

dinci, post: 789097, member: 50627selamün aleyküm nevin kardeşim emeyine sağlık bilgilendik bende size bir bilgi vereyimi türkiyede ilk sabah namazı burada benim memleketimde kılınır ilk ezanı MUHAMMEDİYİ burada duyarız ve biz ilk iftar açan kasabayız selametle kalın

ve aleykum selam kardeşim.Iğdırdamı yaşıyorsun yoksa?Allaha emanet ol:a15:
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.