🌙 Mevlid Kandili Bu güne özel içerikler →

GÜNÜN AYETİ

386.049 görüntülenme · 4.511 yanıt

Paylaş:
KRMUS

KRMUS

Mübarek Üye · 1.794 mesaj

GülünSanaAşkı

GülünSanaAşkı

Kıdemli Üye · 435 mesaj

Şüphesiz Allah,adaleti,iyilik yapmayı,yakınlara yardım etmeyi emreder;hayasızlığı,fenalık ve azgınlığı da yasaklar.O,düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.
Nahl Suresi/90
KRMUS

KRMUS

Kur'an'da Allah'ın varlığına inanmak istemeyenlere şu sorular sorulmaktadır :
" Onlar bir yaratan olmaksızın mı yaratılmışlardır? Yoksa kendileri mi yaratmışlardır? Gökleri, yeri yaratan onlar mıdır? " ( Tur,35-36)

Ayrıca Kur'an'da bir yaratıcının varlığının şüphe edilmeyecek kadar açık olduğu bildirilmiştir.
" Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi vardır? " ( İbrahim: 10 )
KRMUS

KRMUS

Yüce Allah’ımız şöyle buyurur:

“Kullarım beni senden sorarlarsa, gerçekten ben onlara çok yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm…”
(Bakara suresi,186.ayet)
Muhtazaf

Muhtazaf

Mübarek Üye · 9.743 mesaj

Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler.
İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.

2:11-12
KRMUS

KRMUS

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.” (İs*râ, 1)
~ Zeynep

~ Zeynep

Kıdemli Üye · 334 mesaj

Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin.
İsrâ / 37
Muhtazaf

Muhtazaf

İnkar edenler, "Keşke müslüman olsaydık" diye çok arzu edeceklerdir. HİCR-2
mehtap58

mehtap58

Mübarek Üye · 864 mesaj

İnsan, kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmedi mi de, şimdi apaçık bir hasım kesildi?
yasin 77
Muhtazaf

Muhtazaf

Onların kalpleri üzerinde (sabrı ve kararlılığı) rabtetmiştik; (Krala karşı) Kıyam ettiklerinde demişlerdi ki:
"Bizim Rabbimiz göklerin ve yerin Rabbi'dir; ilah olarak biz O'ndan başkasına kesinlikle tapmayız (eğer tersini) söyleyecek olursak andolsun gerçeğin dışına çıkarız."
(18/14)
GülünSanaAşkı

GülünSanaAşkı

Kıdemli Üye · 435 mesaj

(Allahım !) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
Fatiha/5
GülünSanaAşkı

GülünSanaAşkı

Kıdemli Üye · 435 mesaj

Allah kuluna yetmez mi? Seni O'ndan (Allah'tan) başkalarıyla korkutmaya çalışıyorlar. Allah kimi saptırırsa artık onun için bir yol gösterici yoktur.
Zümer/36
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için gerçekten açık, ibretli deliller vardır.

Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. Ve «Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, Sen yücesin, bizi ateşin azabından koru.» derler.

Al-i İmran 190 - 191

Muhtazaf

Muhtazaf

smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

...Ve hanımlarınızla güzel bir şekilde geçinin; çünkü onlardan hoşlanmıyor olsanız bile, olabilir ki hoşlanmadığınız bir şeyi Allah büyük bir hayra vesile kılmış olabilir.( Nisa 19.)
Paradiseee

Paradiseee

Kıdemli Üye · 159 mesaj

Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir. Al-i İmran-139
~ Zeynep

~ Zeynep

Kıdemli Üye · 334 mesaj

ParadiseeeGevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir. Al-i İmran-139

Bu ayet umut veriyor insana :) ♥ ♥ ♥

Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. Bakara 186
Paradiseee

Paradiseee

Kıdemli Üye · 159 mesaj

~ ZeynepBu ayet umut veriyor insana :) ♥ ♥ ♥

Evet kardeşim umut veriyor:)
Özellikle başörtülü olduğum için bana kötü kötü baktıklarında hep aklıma bu ayet geliyor nedense:a21:
Muhtazaf

Muhtazaf

İnsanlar, (sadece) “İman ettik” diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?
(Ankebut Suresi, 2)
GülünSanaAşkı

GülünSanaAşkı

Kıdemli Üye · 435 mesaj

Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.
Bakara/2
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.