Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Said der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40).
Herkes Bir Hadis Yazsin
1.319 görüntülenme · 4 yanıt
SELAMUN ALEYKÜM HERKESTEN BİR HADİS BEKLİYORUM İLK BEN YAZIYORUM
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Said der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40).
Eğar İbni Yesâr el-Müzenî radıyallahu anh’den rivayet
edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Ey insanlar! Allah’a tövbe edip ondan af dileyiniz. Zira ben
ona günde yüz defa tövbe ederim.”
Müslim, Zikir 42.
edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Ey insanlar! Allah’a tövbe edip ondan af dileyiniz. Zira ben
ona günde yüz defa tövbe ederim.”
Müslim, Zikir 42.
Ebû Mûsâ Abdullah İbni Kays el-Eş’arî radıyallahu anh’den
rivayet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:
“Allah Teâlâ gündüz günah işleyenin tövbesini kabul etmek için
geceleyin elini açar. Geceleyin günah işleyenin tövbesini kabul
etmek için de gündüz boyu elini açar. Güneş battığı yerden
doğuncaya kadar bu böyle devam edip gider.”
Müslim, Tevbe 31
rivayet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:
“Allah Teâlâ gündüz günah işleyenin tövbesini kabul etmek için
geceleyin elini açar. Geceleyin günah işleyenin tövbesini kabul
etmek için de gündüz boyu elini açar. Güneş battığı yerden
doğuncaya kadar bu böyle devam edip gider.”
Müslim, Tevbe 31
Abdullah ibni Ömer'den rivâyet edilen bir hadîs-i kudsîde Rabbimiz meâlen şöyle buyurur:
"Kaza ve hükmüme inanan, Kitâbın (Kur'an'ın) hüküm ve tavsiyelerine boyun eğen, verdiğim rızıkla kanaat eden, şehevânî arzularını Benim rızâm için terk eden genç bir mü'min, katımda bir kısım meleklerimin derecesindedir." (Deylemî)
"Kaza ve hükmüme inanan, Kitâbın (Kur'an'ın) hüküm ve tavsiyelerine boyun eğen, verdiğim rızıkla kanaat eden, şehevânî arzularını Benim rızâm için terk eden genç bir mü'min, katımda bir kısım meleklerimin derecesindedir." (Deylemî)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/35407-herkes-bir-hadis-yazsin · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Herkes hangi ilde dogdugunu ve nereli oldugunu yazsin :D Bilmece-Bulmaca ve Oyun 39 cevap
- Herkes bildiği hadisleri yazsin. Yazsinki hep birlikte bilmediklerimizi örenelim Hadis-i Şerif 84 cevap
- Insilak süresini bilen varsa yazsin lütfen cok Acil... İslami Bilgi ve Kaynaklar 5 cevap
- Siz konuşun bilgisayariniz yazsin!!! Bilim ve Teknoloji Haberleri 7 cevap
- Beduuzzaman Said Nursi Kimdir Bilgisahipleri Yazsin Lutfen Tanışma Köşesi 17 cevap
- Herkes ölür ama herkes senin gibi ölemez Reis Kendi Şiirleriniz 15 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.