deniz yıldızıselamün aleyküm
çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı
dikkatle okudum
allah razı olsun...
Evet canım bende begenerek, dikkatle okudum...
Inşallah idrak edenlerden oluruz...
Allah c.c cümlemizden razı olsun..
Selam ve dua ile..
10.312 görüntülenme · 79 yanıt
deniz yıldızıselamün aleyküm
çok güzel ve faydalı bir paylaşımdı
dikkatle okudum
allah razı olsun...
mavci[ı]geçenlerde çocuklarımı evimin yakınındaki parkta dolaştırıyordum. Genç bir kız dikkatimi çekti. Altında oldukça dar uzun bir etek, üzerinde uzun kollu dar bir penye ve uçları ensesine sıkıca bağlanmış başörtülü genç bir kızdı bu. Gazetelerden taklit ettiği -güya- tesettürü(!) ile elinde sigarası, yanındaki şımarık gence lâubali ve gevrek kahkahalar atarak bir şeyler anlatıyordu.[/ı]
[ı]allah cc. Razı olsun elmas kardeşim...[/ı]
Maalesef ki...yukarıdaki alıntı yaptığım olay bizleri çok rencide ediyor...:a11:
Günümüz tesettürü hakkında ayet ve hadislerle desteklenmiş güzel ve hayırlı bir paylaşım olmuş...
Hakkıyla yapanlardan olmak duasıyla inşallah...
gülsengül"Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)
Rabbimiz hepimizi emrine itaat eden, üç günlük dünyanın fânî zevklerine aldanmayan, bu âlemdeki fânîlerin iltifatlarına kanmayıp, rızasını kazanan ve ebedî olarak cennet elbiseleri ile mükafatlanan kullarından eylesin.
Âmin…
Selamünaleyküm canım kardeşim..Amin..amin..amin..
Allah razı olsun çok önemli ve faydalı bir konu emeğine sağlık..
Malesef öyle bir zamandayız ki tesettürün gerçek manasını bilerek Allahın emri olduğu için başını örten o kadar az ki...
Rabbim gerçek bir mümin gibi örtünmeyi ve öyle yaşamayı nasip etsin inşaALLAH..
Allaha emanet ol canım
selam ve dua ile ...
gokceayanallah razı olsun.çok güzel bir paylaşım olmuş.ve yazılanlar çok doğru.kapalı olmadığım halde uymaya özen gösteriyorum.allaha emanet ol..
gunes_denizallah razı olsun. çok güzel bir yazıydı. Defalarca okudum. Allaha emanet ol
nur nisaselamun aleyküm kardeşim
çok beyenerek okudum,ben hergün sokaklarda bir dolu böle insanlarla karşılıyorum aslında sayıları okadar fazlaki,islama uygun tesetürlüler bir elin parmaklarını geçmiyor,çok ender buluyoruz,heleki istanbul gibi bir şehirde insanlar artık çeşit çeşit....keşke hakkıyla yerine getirsek tüm hanımlar olarak bu bilinçle yoğunlaşsak yanlış olduğunumu bilmiyorlar mı acaba,farkında değillermi kuran-ı kerimde böle emredilmiyor,diyorum.ama bilinçsiz oldukları ve sadece kapanmak için başlarını örtükleri çok belli bu tür kişilerin,rabbim hidayet versin inşlh,doğru yoldan ayırmasın,kardeşim yazın çok güzek çok doğru bir konuya değinmişsin.allah'a emanet ol....
<DAMLA>selamun aleykum kardeşim güzel bir paylaşım olmuş elhamdulillah biz rabbimizin emrine göre giyiniyoruz gözler hariç ellerimiz dahi kapalı elhamdulillah ayrıca timurtaş hocanın ey müslüman kendini gel adlı bir sohbeti vardı onu dinlemenizi tavsiye ederim kadın ve tesettüründen bir sohbetti 52 dk kadar sürüyor dinlemezi tavsiye ediyorum
selam ve dua ile
<<B)>>
gulum.sealeyküm selam canım ya. evet görüşemiyoruz hiç...
bu tel hattını bi degiştirsen ne güzel olacakda işte..
o zaman sık sık görüşebilirzi canım...
hamdolsun canım ya iyiyim. sen nasılsın bakalım...
begendigine sevindim canım benim....
zeynomisbende iyim canım.Yakında nisan var işte bakalım inşallah hayırlısı olur.Dualrınıza çok ihtiyacım var...
şehadetgülürabbimiz hepimizi emrine itaat eden, üç günlük dünyanın fânî zevklerine aldanmayan, bu âlemdeki fânîlerin iltifatlarına kanmayıp, rızasını kazanan ve ebedî olarak cennet elbiseleri ile mükafatlanan kullarından eylesin.
âmin…
allah razı olsun ablacım
gulum.seEşarp manto içine konulamaz mı?
Bir âyette, (Başörtülerini yakalarına örtsünler) denildiğine göre, eşarbı mantonun içine koymanın, bu âyete aykırı olduğu söyleniyor.
Başörtüsünün mutlaka göğsü ve omuzları kapatacak şekilde olması şart mı?
Mantonun içine konsa mahzuru olur mu?
Şart olan saçları örtmektir. O âyet-i kerimenin meali şöyledir:
([Kadınlar, yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [saç, kulak, boyun, gerdan gibi ziynet takılan yerlerini] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Demek ki, başı örtmekten maksat, saçları, kulakları ve gerdanı örtmektir. Bu örtünmenin şekli değil, önemli olan örtülmüş olmasıdır.
Örtü, dikkati çekecek renk ve şekillerden de, uzak olmalıdır.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3536-tesettur-emrinin-neresindeyiz · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.