keberabla olmak çok zor işmiş
iki yıldır fark ediyorum bunu:(
bizim zamanımızda bazı yanlış yetiştirme tarzlarıyla karşılaştık belki
ama hamdolsun böyle olmasına rağmen Rabbim bizi sevdi ve sevgisini bize verdi
Eğer tek başınızaysa mücadeleniz,yıpranmanız ve sonunda yardım etmeye çalışırken yardım edilesi hale gelmeniz bi süre sonra malesef başınıza gelme ihtimali yüksek olanlar
Şimdi her şeyden önce yapmanız gereken ailenizle kardeşinizin haberi olmadan olağın üstü toplantı yapmanızdır.
Bu toplantıda anne ve babanıza sözü geçebilecek bilinçli bir aile dostunuzu bulundurmanız çok iyi olur.
Toplantıdan önce eğer birlik içinde davranmazsanız olabilecek sonuçlara özellikle vurgu yapın
Eğer onlarda olayın ciddiyetinin farkına varırlarsa yükünüz hafifleyecek ve insAllah daha güzel sonuçlara ulaşacaksınız kardeşinizle ilgili.
Eğer zaten aileniz belli konuların farkındaysalar, o zaman icraata geçmelerine vesile olacaksınız insAllah.
Sizin bireysel olarak yapmanız gerekenlerse herşeyden önce sakin olmanız.
Rabbisi kardeşinize sizin gibi bir abla nasib etmiş.Onun sırtı alimAllah yere gelmez.:evet
Ama biraz zaman istiyor bazı şeyler
Kendimden biliyorum bunu en çok: )
Saçları diken diken etrafta gezen serseri ruhlu bir ergenlik yaşadım=)
Ailem bile şaşırıyor o zamanları hatırladıkça,
bense biliyorum ki herşşey Rabbimin dilemesiyle oluyor.
Allah ccnin eğdiğini kimse doğrultamıyor,yine Occnin düzelttiğini kimse eğemiyor.
Eğemez de hiç bir zaman!
Konuyu çok uzattım ama uzatılası bir konu
Çünkü hepimizin kardeşleri,yiğenleri,hatta belki çocuklarıyla aralarındaki ilişkilerinde yakın yangınlar yaşıyorlar.
Tecrübelerimizi paylaşalım ki doğudan batıya mümin evlatların yetiştirilmesinde çorbada tuzumuz olsun,Rabbimizin nazarında sevimli ecirlerimiz olsun...
Son olarak;
Kardeşinize sürekli uyarıcı olursanız söz geçirmeyi beklemeyin
Yeri geldimi bilgisayar oyunu oynayın,yeri geldimi (uygun ortamlarda)maç yapın.
Yani özel olun onun için bir yöntemini bulup
Ailende kimdir senin için esas dendiğinde hiç düşünmeden ablam diyebilsin
Diyoloğunuz böyle olduktan sonra gerisi süper olacaktır insAllah
Ve bide yaz yaklaşıyor
Onu hem enerjisini atabileceği hemde hayırlılarla beraber olabileceği ortamlar bulun ve asla zorla göndermeyin bir şekilde ona sevimli kılın mekanı
Arkadaş seçimlerine böylelikle o farkında olmadan bir nevi müdahil olmuş olursunuz
Rabbim ümmetin evlatlarını hayırlılardan eylesin
Dularımız tüm minik yüreklerle
Vesselam..
RABBİM razı olsun senden kardeşim öyle güzel anlatmışsınki...okumaya doyamadım..
en güzeli bu durumu yaşayanlar bilir belliki...ve sende o dönemden geçmişsin bu kadar güzel ve inandırıcı anlatmandan belli..
dediklerini uygulamaya gayret edicem..bende inan korku içindeyim..sonuçta erkek ve bu deli çağında herşey ona delice ve kendine göre haklı gelecektir...oyüzden dikkatli adım atmak isteyorum..sabır önemli inşaALLAH o sabrı RABBİM bana verir...
selam ve dua ile...katkın için teşekkürler..RABBİME EMANETSİN...