^^ibretlik bir hikaye^^

2.325 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

forumu fazla takip edemediinden ötürü eğer aynı konuyu açmişsan şimdiden o kardeşimden özür diliyorum...

hikaye...
Bir çocuğun namaz kılma Öyküsü

Türkan Hanım dindar bir ailede büyümüştü. Annesi her fırsatta ona ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı. Türkan Hanım namazın kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu. Bazen başlar, sonra terk ederdi.

Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde aynı şekilde namaz kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. Çok istemesine rağmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi. İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti. Teyze çok mübarekti. Öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyenler saatlerce usanmazdı. Teyze bir ara namaz konusuna değindi. O anlatırken, Türkan Hanım annesini hatırlamış ve annesinin eski günlerdeki namaz ikazlarını düşünüyordu. Misafirler de teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan Hanımın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı. Oynadığı oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti. O da onların yanına oturup sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı.

"Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım"

Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasından da oğlunun çığlığı duyuldu. Telâşla mutfağa koştu Türkan Hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlu bir sandalye koyarak lavaboya çıkmıştı. Bir ayağı lavabonun içinde, diğeri ise dışarıdaydı. Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek:

"İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin" diye çıkıştı.

Türkan Hanım oğlunun verdiği cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hâlâ unutamaz; çünkü şöyle demişti çocuğu:

"Anne, ben abdest alacaktım. Teyzem dedi ya, namaz kılmayanlara Allah ceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza almayasın diye senin yerine namaza başlayacaktım."

O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. Allah, yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanıma oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti. Yavrusuna sarılıp dakikalarca ağladı.

ALINTI(Genç Düşünürler groups)
[medya]
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

gerçekten ibretlik bi hikaye ALLAH bizi doğru yoldan ayırmasın.....
yun_us25

yun_us25

policdemogerçekten ibretlik bi hikaye ALLAH bizi doğru yoldan ayırmasın.....

Amin inşaALLAH güzel kardeşim ..selam ve dua ile
[medya]
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

emeyine yüreyine sağlık kardeşim ALLAH CC razı olsun
yun_us25

yun_us25

dinciemeyine yüreyine sağlık kardeşim ALLAH CC razı olsun

ALLAH razı olsun cümlemizden inşaALLAH..
SELAM VE DUA İLE
[medya]
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

ESSELAMUN ALEYKÜM Yunus Kardesim

Cok güzel Ibret Alinacak Bir Hikaye_ ALLAH Razi Olsun Paylasimin Emegin Icin

ALLAH´a.e.o
anka kuşu

anka kuşu

Üye · 26 mesaj

Gerçekten çok ibretlik bir hikaye Allah razı olsun kardeşim. Hisse alabilmeyi namaz kılmayan tüm kardeşlerimize nasip eylesin. selametle.
yun_us25

yun_us25

Bahar_58
ESSELAMUN ALEYKÜM Yunus Kardesim

Cok güzel Ibret Alinacak Bir Hikaye_ ALLAH Razi Olsun Paylasimin Emegin Icin

ALLAH´a.e.o

ALEYNA VE ALEYKUM SELAM ustam RAHMAN cümlemizden razı olsun ..selam ve du ile ..B)
[medya]
yun_us25

yun_us25

anka kuşuGerçekten çok ibretlik bir hikaye Allah razı olsun kardeşim. Hisse alabilmeyi namaz kılmayan tüm kardeşlerimize nasip eylesin. selametle.

amin amin amin inşaALLAH GÜZEL KARDEŞİM...
selametle inşaALLAH..B)
[medya]
islam gülü

islam gülü

Kıdemli Üye · 108 mesaj

islam gülü

islam gülü

Hayırlı akşamlar kardeşim ALLAH razı olsun paylaşımın için:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

yun_us25
forumu fazla takip edemediinden ötürü eğer aynı konuyu açmişsan şimdiden o kardeşimden özür diliyorum...

hikaye...
Bir çocuğun namaz kılma Öyküsü

Türkan Hanım dindar bir ailede büyümüştü. Annesi her fırsatta ona ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı. Türkan Hanım namazın kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu. Bazen başlar, sonra terk ederdi.

Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde aynı şekilde namaz kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. Çok istemesine rağmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi. İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti. Teyze çok mübarekti. Öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyenler saatlerce usanmazdı. Teyze bir ara namaz konusuna değindi. O anlatırken, Türkan Hanım annesini hatırlamış ve annesinin eski günlerdeki namaz ikazlarını düşünüyordu. Misafirler de teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan Hanımın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı. Oynadığı oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti. O da onların yanına oturup sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı.

"Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım"

Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasından da oğlunun çığlığı duyuldu. Telâşla mutfağa koştu Türkan Hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlu bir sandalye koyarak lavaboya çıkmıştı. Bir ayağı lavabonun içinde, diğeri ise dışarıdaydı. Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek:

"İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin" diye çıkıştı.

Türkan Hanım oğlunun verdiği cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hâlâ unutamaz; çünkü şöyle demişti çocuğu:

"Anne, ben abdest alacaktım. Teyzem dedi ya, namaz kılmayanlara Allah ceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza almayasın diye senin yerine namaza başlayacaktım."

O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. Allah, yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanıma oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti. Yavrusuna sarılıp dakikalarca ağladı.

ALINTI(Genç Düşünürler groups)

canım kardeşim ben açmıştım bu konuyu:Dolsun emeğine sağlık.hakikaten ibretlik bir hikaye.Allah çocuğunun halinden annesine ders veriyor.!!!selametle kalın
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insanı Allahü teâlâya en çok yaklaştıran ibadet, namazdır. Namaz kılmak, huzur-u ilahiye çıkmak demektir. Allahü teâlânın huzurunda olduğumuzu ve namazı ne olduğunu bilerek kılmalıyız. Zira kıyamet günü hesap, evvela imandan, sonra namazdan olacaktır. Tek vakit namazı kaçırmaktansa, bin kere ölmeyi tercih etmelidir. Nerede ve ne şart altında olursa olsun mutlaka namazı vaktinde kılmalıdır.

Allah razı olsun kardeşim.
Rabbimiz bizleri islam yolundan ayırmasın.
Selam ve baki dua ile kalın.
arzuersan

arzuersan

Kıdemli Üye · 140 mesaj

Allah razı olsun çok etkileyici bir hikaye ellerine sağlık...
yun_us25

yun_us25

islam gülü, post: 673402, member: 66181Hayırlı akşamlar kardeşim ALLAH razı olsun paylaşımın için:gulegule:gulegule:gulegule:gulegule

RAHMAN cümlemizden razı olsun...selametle
[medya]
yun_us25

yun_us25

Delete, post: 673434, member: 80441
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insanı Allahü teâlâya en çok yaklaştıran ibadet, namazdır. Namaz kılmak, huzur-u ilahiye çıkmak demektir. Allahü teâlânın huzurunda olduğumuzu ve namazı ne olduğunu bilerek kılmalıyız. Zira kıyamet günü hesap, evvela imandan, sonra namazdan olacaktır. Tek vakit namazı kaçırmaktansa, bin kere ölmeyi tercih etmelidir. Nerede ve ne şart altında olursa olsun mutlaka namazı vaktinde kılmalıdır.

Allah razı olsun kardeşim.
Rabbimiz bizleri islam yolundan ayırmasın.

Selam ve baki dua ile kalın.

aleyna ve aleykum selam güzel kardeşim...
RAHMAN bizleri hak yolda daim olanlardan eylesin inşaALLAH ...evet namazz ,namaz,namazz,,HAK TAALA yardım eylesin inşaALAH...SELAMETLE
[medya]
yun_us25

yun_us25

arzuersanAllah razı olsun çok etkileyici bir hikaye ellerine sağlık...

emeği geçenlerden ALLAH razı olsun SELAM VE DUA İLE
[medya]
yun_us25

yun_us25

Nevin_1982canım kardeşim ben açmıştım bu konuyu:Dolsun emeğine sağlık.hakikaten ibretlik bir hikaye.Allah çocuğunun halinden annesine ders veriyor.!!!selametle kalın

ALLAH razı olsun güzel kardeşim hakkınızı helal ediniz ....selam ve dua ile
[medya]
yun_us25

yun_us25

inci_tanemEline sağlık...

ALLAH razı olsun ...selam ve dua il e
[medya]
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.