iki tane ibretlik kısa hikaye

48.260 görüntülenme · 13 yanıt

rebida

rebida

ANNE KALBİ

Delikanlı,katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti.Ancak kız,korkunç bir şart ileri sürerek:
-Senin sevgini ölçmek istiyorum,dedi.Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin.
Delikanlı,tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti.Annesi,belki de durumu farkettiği için oğluna fazla direnmedi.Ve çocuk,annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu.Delikanlı,kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken,ayağı bir taşa takıldı.Kendisi bir tarafa,mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı.Canının acısından,ağzından ister istemez"Ah anacığım!"sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:

-Canım yavrum,bir yerin acıdı mı?

YEŞİL ELBİSE

Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu.
-Gel seni camiye götüreyim,dedim.Bubün Cuma biliyorsun.
-Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,dedi
-Biliyorum ama,sebebini gerçekten merak ediyorum.
-Ne bileyim olmuyor işte,dedi.Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri çıkar diye endişe ediyorum.
Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
-Herhalde şaka yapıyorsun,dedim.Bunun için cami terkedilir mi?
-Ciddi söylüyorum,dedi.Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin.
Gerçekten öyleydi.Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
-Peki,dedim.Hayatında hiç camiye gitmedin mi?
-Çocukken dedmle birkaç kere gitmiştim,dedi.Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum.Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum.
Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti.Daha sonra el sıkışıp ayrıldık.
Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra,kendisinin camide olduğunu söylediler.Hemen gittim.Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı.
Yavaşca yanına yaklaştım ve kısık bir sesle:
-Hani,dedim.Camiye gelmeyecektin?

Hiç sesini çıkarmadı.Çünkü musalla taşının üzerinde,yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu.

seher vakit

seher vakit

Allah razi olsun kardesim emegine saglik
ebuesad

ebuesad

Allah razı olsun saol
hafizkiz

hafizkiz

selamün aleyküm kardeşim çok güzel bi paylaşımdı Mevla bizi onlar gibi olmaktan muhafaza etsin:H:evet
son osm@nlı
Kardelen..

Kardelen..

s.a kardeşim iki yazıda ibret vericiydi ilkini yarım okudum çünkü ne zaman okusam kötü oluyorum bu kez okumak istemedim
ikinciside çok ibret vericiydi garantimiz mi var ki 2 saat sonrasına işte sonu
Allah razı olsun..
ozlem_37

ozlem_37

Selamün aleyküm yeşil elbise çok etkileyiciydi ibret alıp ona göre yaşamak dileğiyle
eminkms

eminkms

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL EMEĞİNE SAĞLIK.
(Hiç sesini çıkarmadı.Çünkü musalla taşının üzerinde,yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu.)
HİKAYENİN SONUNDA BİR AN DONDUM KALDIM RABBİM HEPİMİZİ IMAN İLE MUSALLAYA YATMAYI NASİP ETSİN SAĞOLASIN ALLAH'A EMANET OLUN.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

salih_43

salih_43

ALLAH RAZİ OLSUN iki hikayede cok güzel emegine saglik
Ahmet&Gizem

Ahmet&Gizem

emeğine sağlık ibretlikti.Allah razı olsun kardeşim...
eliff bilgee

eliff bilgee

çok güzel allah razı olsun
nurışığı

nurışığı

Allah razı olsun çok ibretlikti hikayeler ne zamanın ne annemizin değerini hakkıyla yerine getirebiliyormuyuz acaba
mzumrutcu

mzumrutcu

ALLAH razı olsun ::)
cebeli tarik

cebeli tarik

ilk hikaye cok etkiledi beni gercektende annelerimize ne kadarda saygisizlik yapsak bizi karsiliksiz seviyorlar
Sedaa_*

Sedaa_*

İkisi de harika :)

Giriş yap ve cevap yaz.