Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..?

24.175 görüntülenme · 255 yanıt

Paylaş:
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

PUAN DURUMU

1=Çoban Uveys 70

2=Im muslım 50

3=mavci 50

4=sss 30

5=Sefene- i Hayat 20

6=gülesevdalı 10
Konyali-42

Konyali-42

Yeni Üye · 3 mesaj

Çoban Uveys
Alıntı:

Vealeykumselam Allah cc razı olsun kardeşim artık buradan devam ettiriyoruz haberiniz olsun mavci kardesimiz cevap yazmıs ama bende hatırlatayım dedim a.e.olunuz hayırlı günler

Amin ecmain insALLAH.. Ben bu konuya arada bir bakiyorum ama, ya soru sorulmamis oluyor yada sorulmus ama cevaplanmis oluyor.. ve soranin cevabi bekleniliyor, yani buralardayim.:)
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm Ahmet kardeşim ve diğer değerli kardeşlerim ben biraz yarışmadan uzak kaldım. bakıyorum da 2. sıraya düşmüşüm :):)
soru sırası kimde devam edelim inşaallah...

selam ve dua ile
hayırlı geceler...
gülesevdali

gülesevdali

Aktif Üye · 67 mesaj

soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :
Rasûlullah (s.a.s)'in, Kur'ân, fıkıh ve hadis ilimlerinde önde gelen ashâbından biri. Asıl adı Uveymir'dir. Hazrec kabilesine mensuptur. Hicrî ikinci yılda müslüman oldu. Ailesi içinde en son müslüman olandır. Onun örtüyle örttüğü bir putu vardı. Kendisini İslâm'a dâvet eden dostu İbn Revâha bir gün putunu o evde yokken parçaladı ve gitti. .......eve gelince önce çok kızmış, sonra şöyle demiştir: 'Eğer putta bir hüner olsaydı, kendini koruyabilecekti. ' Ve sonra Peygamber efendimize giderek müslüman oldu.

İslâm'a girişinden önce meydana gelen Bedir gazasında bulunmadi, Uhud'da büyük fedakârlık ve şecâat gösterdi. Bu gazadan sonra Rasûlullah (s.a.s.)'in bütün gazalarında bulundu. Din kardeşi Selmân-ı Fârisî idi.
Bütün ömrünü takvâ içinde geçiren ......´nin güzel yüzlü, esmer, sakalını boyayan, başına takke geçirip üzerine sarık saran bir zat olduğu zikredilmiştir.

sorarim size bu sahabe-i kiram kimdir ?
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

gülesevdali, post: 656406, member: 12772soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :
Rasûlullah (s.a.s)'in, Kur'ân, fıkıh ve hadis ilimlerinde önde gelen ashâbından biri. Asıl adı Uveymir'dir. Hazrec kabilesine mensuptur. Hicrî ikinci yılda müslüman oldu. Ailesi içinde en son müslüman olandır. Onun örtüyle örttüğü bir putu vardı. Kendisini İslâm'a dâvet eden dostu İbn Revâha bir gün putunu o evde yokken parçaladı ve gitti. .......eve gelince önce çok kızmış, sonra şöyle demiştir: 'Eğer putta bir hüner olsaydı, kendini koruyabilecekti. ' Ve sonra Peygamber efendimize giderek müslüman oldu.

İslâm'a girişinden önce meydana gelen Bedir gazasında bulunmadi, Uhud'da büyük fedakârlık ve şecâat gösterdi. Bu gazadan sonra Rasûlullah (s.a.s.)'in bütün gazalarında bulundu. Din kardeşi Selmân-ı Fârisî idi.
Bütün ömrünü takvâ içinde geçiren ......´nin güzel yüzlü, esmer, sakalını boyayan, başına takke geçirip üzerine sarık saran bir zat olduğu zikredilmiştir.

s.a EBU'D-DERDA mı...
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum hz.ebu derda demiş s.s.s kardeşimiz doğrumudur aceba_?
fidanras

fidanras

Kıdemli Üye · 126 mesaj

Ben oyuna katilacak kadar bilemiyorum.:(
Ama siz oynayın ben izliyorum bi kenardan...
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

gülesevdali, post: 656406, member: 12772soruyu soruyorum insallah .hakkinizi helal edin abiler ablalar bukadar bekletmek istemezdim .
Soru su :

cewap= EBU DERDA
DOĞRUMU ACABA
son osm@nlı
gülesevdali

gülesevdali

Aktif Üye · 67 mesaj

evet cevap ebu derda tebrikler sira sizde sanirim s.s.s. buyrun sorun insallah :)
gülesevdali

gülesevdali

Aktif Üye · 67 mesaj

s.s.s, post: 656412, member: 53033s.a EBU'D-DERDA mı...

evet cevap ebu derda tebrikler sira sizde sanirim s.s.s. buyrun sorun insallah :)
s.s.s

s.s.s

ilk müslüman olanlardandır.mekke de çok eziyet,işkence görmüş ve gözlerini kaybetmiştir.lat ve uzza denen putları gördüğü onca işkenceye karşı öpmemiştir.daha sonra yüksek imanı sayesinde gözleri görmeye başlayan mümine sahabemiz kimdir.
gülesevdali

gülesevdali

Aktif Üye · 67 mesaj

s.s.silk müslüman olanlardandır.mekke de çok eziyet,işkence görmüş ve gözlerini kaybetmiştir.lat ve uzza denen putları gördüğü onca işkenceye karşı öpmemiştir.daha sonra yüksek imanı sayesinde gözleri görmeye başlayan mümine sahabemiz kimdir.

Zinnire (r.a.) olabilir mi???
s.s.s

s.s.s

gülesevdaliZinnire (r.a.) olabilir mi???

s.a tebrikler doğru.sıra sizde...
gülesevdali

gülesevdali

Aktif Üye · 67 mesaj

a.s. Allah razi olsun

Künyesi Ümmü Ümâre idi .Bilhassa Uhud Gazvesi’nin en fedâkâr kahramanlarındandır. Uhud Savasinda müslümanlara su ihtiyacini gidermistir .kendisi bir hanim sahabi idi.
uhud savaşinda, İbn Kamiyye isminde bir müşrik Peygamber Efendimiz’e saldırmış ve onu mübârek başından yaralamıştı. Bunu gören ..... hanim sahabi İbn Kamiyye’ye saldırmaya başladi yeterki Efendimiz s.a.v e birsey olmasin diye...
s.s.s

s.s.s

gülesevdali, post: 656903, member: 69962a.s. Allah razi olsun

Künyesi Ümmü Ümâre idi .Bilhassa Uhud Gazvesi’nin en fedâkâr kahramanlarındandır. Uhud Savasinda müslümanlara su ihtiyacini gidermistir .kendisi bir hanim sahabi idi.
uhud savaşinda, İbn Kamiyye isminde bir müşrik Peygamber Efendimiz’e saldırmış ve onu mübârek başından yaralamıştı. Bunu gören ..... hanim sahabi İbn Kamiyye’ye saldırmaya başladi yeterki Efendimiz s.a.v e birsey olmasin diye...

s.a NESİBE HATUN sanırım.
gülesevdali

gülesevdali

Aktif Üye · 67 mesaj

s.s.ss.a NESİBE HATUN sanırım.

tebrikler cevap NESIBE HATUN dogru sira sizde..
acaba ben cok mu ipucu veriyorum :)
s.s.s

s.s.s

gülesevdali, post: 657133, member: 76367tebrikler cevap NESIBE HATUN dogru sira sizde..
acaba ben cok mu ipucu veriyorum :)

s.a bence bu sahabemizi hemen bilirsiniz.
Peygamber efendimizin halasının oğludur,EBU ABDİLLAH diye çağrılırdı.cennetle müjdelenen 10 kişden biri olan sahabemiz kimdir.:H
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Ce vap Veriyorummm...

Ce vap Veriyorummm...

s.s.ss.a bence bu sahabemizi hemen bilirsiniz.
Peygamber efendimizin halasının oğludur,EBU ABDİLLAH diye çağrılırdı.cennetle müjdelenen 10 kişden biri olan sahabemiz kimdir.:H

ZÜBEYR B. AVVAM (r.a):G
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

''''''''''''''''''''''''''''' B) ''''''''''' B) '''''''''' B) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

...Doğru mu?

...Doğru mu?

.........b)b)b).......
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.