Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..?

24.174 görüntülenme · 255 yanıt

Paylaş:
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..?

--------------------------------------------------------------------------------

Selamunaleykum değerli islamiyet ailesi yarışma şeklinde bilgi amaçlı Sahabi kiram (r.a) efendilerimizi unutmamak ve daha yakından tanımak amaçlı başka bir sitede degerli bir kardeşimizden alıntı yaparak faydalı olması dileği ile bu forumu açıyorum Allah c.c hepisinden (ra) razı olsun bizleri şefaatlerine nail eylesin AMİN

Konu çok basit soruyu soran kardeşimiz ilk önce isim vermeden Sahabi efendimizi kısaca anlatacak cevabı doğru bilen kişi soruyu sorma hakkını kazanacak herkese başarılar sevabını bol kazanmak dileği ile...İlk soruyu ben soruyum inşallah

Bismillahirrahmanirrahim...
Hicretten once musluman olmus bir ensardir . muhacir kardesi Utbe bin Gazvan (r.a)’dir.Uhud savasinda basina kirmizi sarik takmis ve Rasulallah’in ; > Uzerinde : “korkaklikta utanc,ileri gitmekte seref vardir,kisi korkaklikla kaderden kurtulamaz” yazili klicin hakkini kim verir.. < diye sordugu kilici “ben ya Rasulallah” deyip almis ve savatsa musriklerin icinde o kadar ilerlemisti ki “Ebu Sufyan’in karisi Hind’in yanina kadar gitmisti,fakat Rasulun verdigi bir kilicla yanliz olan bir kadinin basini kesmek bana yakismaz” demis ve geri donmustur. Uhudda elinde birkac kilic kirilmisti,magrurlu bir sekilde meydanda dolanirken ashabdan bazilari Onun bu hareketine itiraz etmis ve sinirlenmislerdi..Bunun uzerine Efendimiz (sav) “Allah yolunda cihad eden birisinin cihadiyla ovunmesine karismayin” demisti..Ridde savasinda sehit dusen bu kahraman sahabi kimdir?
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

bURDAN DEVAM EDELİM
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve Cennetle müjdelenen on kişiden biri. Soyu, yedinci dedesi olan Kilâb bin Mürre’de, Resulullah ile birleşir. Künyesi, Ebu Muhammed’dirHicretten 44 sene önce, (m. 580) yılında doğdu. Hicretten 31 sene sonra, (m. 653) yılında, Medine’de vefat etti. İlk iman edenlerin beşincisidir.

ALLAH C.C. SEFAATLERİNE NAİL EYLESİN
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Hz. OSMAN (ra) mı kardeşim.
Im_muslim

Im_muslim

Tamam biraz düşüneyim, birazda kopya çekeyim :)
kardeşim ben çıkıyorum yoksa geç kalacağım...
ALLAHa emanet ol...
DuaLar

DuaLar

Mübarek Üye · 1.107 mesaj

hz.Zeyd midir?
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

Ebu Dücane Mi?
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum malesef değil inşallah bulacaksiniz a.e.olunuz
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Çoban Uveys
Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve Cennetle müjdelenen on kişiden biri. Soyu, yedinci dedesi olan Kilâb bin Mürre’de, Resulullah ile birleşir. Künyesi, Ebu Muhammed’dirHicretten 44 sene önce, (m. 580) yılında doğdu. Hicretten 31 sene sonra, (m. 653) yılında, Medine’de vefat etti. İlk iman edenlerin beşincisidir.

ALLAH C.C. SEFAATLERİNE NAİL EYLESİN

??????????
B) B) B)
Im_muslim

Im_muslim

Selamünaleyküm Ahmet kardeşim buldum inşaallah...
Hz. Sa'd bin Ebî Vakkas

Doğru mudur kardeşim...
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Vealeykumselam malesef kardeşim değil basarılar inşallah bulacaksınız
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

B) B) B) B)
Im_muslim

Im_muslim

Çoban UveysVealeykumselam malesef kardeşim değil basarılar inşallah bulacaksınız

kardeşim o kadar kopyada çektim.
Ya tamam söyleme sakın şimdi tekrar kopya çekeceğim :):):)
Im_muslim

Im_muslim

Hz. TALHA bin UBEYDULLAH inşaallah doğrudur.
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

OSMAN B. AFFÂN (r.a) değil mi?:evet
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Im_muslim

Im_muslim

Bu sefer inşaallah doğrudur kardeşim.

Hz. Zübeyr bin AVVAM (ra)
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum yine olmadı arkadaslar :) Allah Allah en büyük kopya zaten cennet le müjdelenen 7 kişiden biri neyse bulun bakalım hadi kolay gelsin.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.