Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..?

24.175 görüntülenme · 255 yanıt

Paylaş:
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Hz.Sevde annemiz mi_?
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Ahmet kardeşim ben söyleyeyim doğrudur ben bir ara bilgisayarın başından kalkmıştım.
sen yazmışsın kardeşim ben şimdi çıkıyorum siz devam edin inşaallah.
sss abla buralardaysa davet et onu da...
ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Kardeşm Allah c.c. emanet ol buraya sadece s.s.s abla değil tüm ummetimuhammed davetlidir gorusmek uzere k.i.b bende sorumu yazayim

.: DURSUN ALİ ERZİNCANLI / Tevbe :.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Dünyada iken Cennetle müjdelenen eshab-ı kiramdan. Eshab-ı kiramın büyüklerindendir. Hazret-i Hetice’nin erkek kardeşinin ve Resulullahın halası olan hazret-i Safiyye’nin oğludur. Dördüncü olarak imana geldi. Hazret-i Ebu Bekr’in damadı idi. Bütün gazalarda bulundu. Zengin olup, bütün malını Allah için dağıttı. Namaz kılarken, İbni Cermuz tarafından 36 (m. 656) yılında, altmışyedi yaşında şehid edildi. Namazını hazret-i Ali kıldırdı

? ? ?
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM.CEVAP ZÜBEYR B. el-AVVAM (r.a) MI?

Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Vealeykumselam tbrk ederim Allah c.c. sefaatlerine nail eylesin A.e.olunuz sıra sizde sorunuz kolay olsun .
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

Kureyşliler içinde yurdunu yuvasını bırakıp Medine’ye tek başına hicret eden bir hanım sahâbî!.. Allah’ ve Resûlüne hicret için evinden kaçan bir muhâcir hanım!.. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize Mekke’de biat eden kahraman hanımlardan!.. Medine-i Münevvere’ye hicret ettiğinde; “Beni müşriklere geri çevirmeyin” diye Efendimize sığınan, imanlı, yiğit bir hanım!..Resûl-i Ekrem (s.a)’in hala kızı, Hz. Osman (r.a)’ın da annesi olur. Erva hatunun annesi Beyzâ hanım Efendimizin halası olmaktadır.
Bu sahabe efendimiz (r.a.) kimdir? Kolay gelsin..B)

Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Ümmü Gülsüm binti Ukbe radıyallahu anha doğrumudur aceba_?
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

Çoban UveysÜmmü Gülsüm binti Ukbe radıyallahu anha doğrumudur aceba_?

DOĞRUDUR,TEBRİK EDERİM.:evet SORUNUZU BEKLİYORUZ...B)

Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

tşkler birazdan sorumuz gelecek inşallah
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Tebrikler....

Tebrikler....

Çoban Uveys, post: 654325, member: 78199Hz.Sevde annemiz mi_?

Öğle arasındaydım...Hakkınızı helal ediniz...

Selam ve DUA ile..
:G:H
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

Çoban Uveystşkler birazdan sorumuz gelecek inşallah

BEKLİYORUZ İNŞAALLAH.BİZLERİ BİLGİLENDİRMEYE VE ARAŞTIRMAYA SEVK EDİP,BİLMEDİKLERİMİZİ PAYLAŞARAK ÖĞRENMEYE VESİLE OLAN BU HAYIRLI PAYLAŞIMINIZ İÇİN ALLAH C.C. KAT KAT RAZI OLSUN,BİZLERİ O DEĞERLİ GÜZEL İNSANLARIN ŞEFAATLERİNE KAVUŞTURSUN İNŞAALLAH.ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SELAMETLE...B)

Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum burada hepimiz birbirimize birer vesileyiz oğrenim acisindan Allah c.c. hepimizden razı olsun a.e.olunuz hayrlı günler sorum hemen geliyor inşallah eğer cevap veremezsem işte yim fırsatım olmaya bilir bu yizden kusuruma bakmayin hakkinizi helal edin her fırsatta yazmaya calisiyorum
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve İran’ı zapteden ordunun kumandanı. Dünyada iken Cennetle müjdelenen on sahabiden biri, ilk müslüman olanların yedincisidir. Fil vak’asından 23, hicretten 30 yıl önce, Mekke’de doğdu. 17 yaşında müslüman oldu. Nesebi, hem baba, hem de anne tarafından Peygamber Efendimizle birleşir. Babası, Malik bin Üheyb bin abdi Menaf, annesi, Zühre oğullarından Hamne binti Ebu Süfyan’dır.

? ? ?
mavci

mavci 🛡

Cevap Veriyorummm

Cevap Veriyorummm

Çoban Uveys, post: 654394, member: 77751
Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve İran’ı zapteden ordunun kumandanı. Dünyada iken Cennetle müjdelenen on sahabiden biri, ilk müslüman olanların yedincisidir. Fil vak’asından 23, hicretten 30 yıl önce, Mekke’de doğdu. 17 yaşında müslüman oldu. Nesebi, hem baba, hem de anne tarafından Peygamber Efendimizle birleşir. Babası, Malik bin Üheyb bin abdi Menaf, annesi, Zühre oğullarından Hamne binti Ebu Süfyan’dır.

? ? ?

SA'D B. EBI VAKKAS (r.a.) mı?
.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

mavci, post: 654399, member: 78199SA'D B. EBI VAKKAS (r.a.) mı?

Tbrkler sıra sizde buyurun
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

Sa’d bin Ebî Vakkas (r.a) doğrumudur ?

Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

GEÇ KALMIŞIM :A HAKKINIZI HELAL EDİN İNŞAALLAH...B)

mavci

mavci 🛡

Allah Razı Olsun...

Allah Razı Olsun...

Amr b. Kureyza (veya Benî Nâdir) oğullarından yahudi asıllı bir câriyedir. Benî Kureyza hâdisesinde esîr alınmıştır.

Rasûlullâh’ın, esir düştükten sonra kendisine İslâm’ı tebliği ile Müslüman olduğunu, Rasûlullâh’ın da onu âzâd edip nikahladığını ifâde edenler yanında; Annemizin önce müslüman olmak istemediğini, daha sonra ise kendi tercihi ile Müslüman olup Hz. Peygamber ile nikâhlandığını, ancak hür olmanın sorumluluklarını taşımaktan çekinmesi sebebiyle câriye olarak kalmak istediğini ifâde edenler de vardır.

Hz. Peygamber’in Vedâ Haccı dönüşünde vefât etmiştir. Cenâze namazını Rasûlullah kıldırmıştır, Bâki mezarlığına defnedilmiştir.

Bu annemiz kimdir?:evet
.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Hz. Reyhâne (r.a.) DOĞRUMUDUR
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.