Çoban UveysŞifâ binti Abdullah (r. anhâ diyorum size katılıyorum doğru galiba Allah c.c. şefaatlerine nail eylesin
ES SELAMU ALEYKÜM.AMİN .. İNŞAALLAH.MAVCİ ABİMİZ YOK AMA SORU YAZSAM MI,BEKLESEM Mİ BİLEMEDİM..:]
24.175 görüntülenme · 255 yanıt
Çoban UveysŞifâ binti Abdullah (r. anhâ diyorum size katılıyorum doğru galiba Allah c.c. şefaatlerine nail eylesin
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
Sefine-i HayatES SELAMU ALEYKÜM.AMİN .. İNŞAALLAH.MAVCİ ABİMİZ YOK AMA SORU YAZSAM MI,BEKLESEM Mİ BİLEMEDİM..:]
mavciKardeşim Hakkınızı Helal Edin...
DOĞRUDUR...Verdiğiniz cevap...
:evet
Sıra sizde...
Selam ve DUA ile...:H
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
Sefine-i HayatNeccâr kabilesindendir. Babası, Medine'de İslâm'ın tebliği başladığında müslüman olmuş,müslüman bir ailede dünyaya gelmiştir.Medine'de Mescid'i Nebevî'nin inşasına katılmış, Bedir gazasında küçük olduğundan bulunamamış, onüç yaşında Uhud gazasına babası ile katılmış ve bu savaşta babası Mâlik şehid olmuştur. Babasının ölümünden sonra ailesinin geçimi ona kalmış ve önceleri açlık çekmiş, karnına taş bâğlamıştır.Hudeybiye, Hayber, Mekke'nin fethi, Huneyn, Tebük gazalarında bulunmuştur. Rasûlullah'ın on iki gazasında yer almıştır....B)
BU SAHABE EFENDİMİZ (r.a.) KİMDİR ?
Sefine-i HayatNeccâr kabilesindendir. Babası, Medine'de İslâm'ın tebliği başladığında müslüman olmuş,müslüman bir ailede dünyaya gelmiştir.Medine'de Mescid'i Nebevî'nin inşasına katılmış, Bedir gazasında küçük olduğundan bulunamamış, onüç yaşında Uhud gazasına babası ile katılmış ve bu savaşta babası Mâlik şehid olmuştur. Babasının ölümünden sonra ailesinin geçimi ona kalmış ve önceleri açlık çekmiş, karnına taş bâğlamıştır.Hudeybiye, Hayber, Mekke'nin fethi, Huneyn, Tebük gazalarında bulunmuştur. Rasûlullah'ın on iki gazasında yer almıştır....B)
BU SAHABE EFENDİMİZ (r.a.) KİMDİR ?
mavciHZ. EBU SAİD EL-HUDRİ (r.anh):G
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
Sefine-i HayatTEBRİKLER DOĞRUDUR CEVABINIZ.HAKKINIZI HELAL EDİN İNŞAALLAH.BAĞLANTI SORUNUNDAN DOLAYI SİTEYE GİREMEDİM.RAB'BİM C.C. ŞEFAATLERİNE NAİL KILSIN BİZLERİ.SELAM VE DUA İLE.RAB'BİM E C.C. EMANET OLUNUZ.SELAMETLE...B)
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
mavciÜsâme'nin babası. Ashâbın ileri gelenlerinden olup, Resûlullah (s.a.s)'ın en çok sevdiği arkadaşlarındandır. Bu yüzden sahâbe arasında "el-hubb" diye anılırdı.
Muhammed (s.a.s.)'e risalet gelinceye kadar yanında kaldı ve Resûlullah, peygamber olur olmaz O'nun risâletini tasdik edip müslüman oldu, O'nunla birlikte namaz kıldı ve: "Onları babalarının isimleriyle çağırın..." (el-Ahzab, 33/5) meâlindeki ayet nazil oluncaya kadar "Muhammed'in oğlu" diye anıldı.
Resûlullah (s.a.s.), sancağı ilk önce ona vermiş ve: "Şayet ..... şehid olursa, sancağı Câfer alsın, O da şehid düşerse, Abdullah b. Ravâha alsın" buyurmuştur.
Bu üç sahâbî de Mute günü, kahramanca savaşarak Hakk'ın rahmetine kavuşmuşlardır. Şehid olduğu zaman 50-55 yaşları arasındaydı.
Bu sahabe Ra. kimdir?:evet
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
gülesevdaliselamunaleyküm
ZEYD BIN HARISE r.a. olabilir mi??
mavciTebrikler Kardeşim...
Doğrudur...
Sıra sizde...:evet:G
Selam ve DUA ile...:H
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
gülesevdalisoruyorum...
Ömer b. Hattab’ın [R.A.] kızıdır. İlk eşi, ilk müslümanlardan Abdullah b. Huzafe [R.A.] ’nin kardeşi Huneys [R.A.)’dir. Huneys Habeşistan’a ilk hicret edenler arasındaydı. Orada çok kalmadı ve bir müddet sonra geri döndü. ....., Rasulullah [A.S.] Medine’ye hicret ettiğinde Huneys’le evliydi.
Bu hanim sahabi r.anha kimdir acaba ??:)
Selam ve dua ile..
mavciHz.Hafsa Ra...mı?:evet
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
gülesevdalievet dogru bu hanim sahabi hz.Hafza r.anha
sira sizde ...
selam ve dua ile.
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/33795-bu-sahabe-efendimiz-r-a-kimdir · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.