saat 04:21 ben ve şehir yalnızlığı...

2.189 görüntülenme · 30 yanıt

Paylaş:
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

Saat 04:22 ve ben kaybettiğim uykumun detaylarındayım,
uzaklarda değil başucumda bir şehir sessizliğini duyuyorum,
saat 04:24 mahalleden geçen köpeklerin uğultuları kulaklarımda,
kimbilir neleri kaybettilerde arayış peşindeler,
saat 04:26 arkamı dönüp baktığımda maddenin ötelendiği zaman tramvayının
çoktan durağımı terk edişi geldi aklıma,
hep bu saatlerde gelir aklıma yalnızlığım, çevremde onca sevdiğim olmasına rağmen,
saat 04:29 herşey durağan ve herşey yitirilmişlik ve dünya hayatının sarhoşluğunda ki insanların sarhoşluğunu anımsıyorum.
daha 00:00 dan önceki günde haberlerde izledim açlığın savaşını,
heyhat nedir bizi aç kılan; çaresizliğimiz mi yoksa şükürsüzlüğümüz mü!..
saat 04:32 yaşım 30 ve ben 29 değil 29 milyon kere geçmişin izlerini dimağımda bir plak gibi başa sarıyorum, ders alacağım noktaları işaretlemekteyim.
saat 04:35 düşüncem bile sessizliğime ortak, münker ve nekir meleklerine neleri yazdırdım acaba diye düşüne dururken anlık bir telaş kapladı içimi,
yaradan için neler yaptım diye.
saat 04:37 neden kusurlarımızı kurtaracağımız zamanlarda içimizdeki sabotajcıya yenildiğimizi düşünüyorum, o bizden daha güçlü olamaz,
saat 04:40 şehir sessizliği kat be kat artarken güne ilk merhaba diyenlerin bağırışlarını duyuyorumyani horozların kendilerine ilham edilen görevlerini yerine getirişleri ders alınacak bir durum.
saat 04:42 şuan şu satırı yazdığımda aslında uyku arayışımı sabote edişim geldi aklıma ve küçük bir tebessümle vay be hakan herkes yeni bir güne merhaba derken erken saatlerde sen hala uyku gafletinde olacaksın diyorum.
saat 04:45 ve sabah bu tümceleri okuyacak ilk kardeşime ve ardınca gelecek kardeşlerime hayırlı sabahlar dileyip beni hasretle kucaklayacak yatağıma yöneliyorum.

Allah' ın Rahmeti ve Bereketi üzerinizde olsun.
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Çok güzeldi.Paylaşım için emeğinize sağlık..Allah'a emanet olun...

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
berat05

berat05 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj

selamün aleyküm

bu içten anlatışa teşekkürler,
herkes bir enbze kendini bulacağı detaylar
Lâ ilahe İllallah Muhammedun Resullullah
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

€bru;637059Çok güzeldi.Paylaşım için emeğinize sağlık..Allah'a emanet olun...

Allah razı olsun sağolun varolun.
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

berat05selamün aleyküm

bu içten anlatışa teşekkürler,
herkes bir enbze kendini bulacağı detaylar

Allah sizden de razı olsun selametle
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

selamünaleyküm...emeğinize , yüreğinize sağlık...
güzel bir paylaşım olmuş...(bu arada TÜRKİYE 'desiniz sanırım ....HOŞGELDİNİZ...)
SELAM VE DUA İLE...SELAMETLE...
HAYIRLI HAFTA SONLARI...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Selamunaleyküm çok güzel ve anlamlı bir paylaşım emeklerinize sağlık selametle...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

nihalim
selamünaleyküm...emeğinize , yüreğinize sağlık...
güzel bir paylaşım olmuş...(bu arada TÜRKİYE 'desiniz sanırım ....HOŞGELDİNİZ...)
SELAM VE DUA İLE...SELAMETLE...
HAYIRLI HAFTA SONLARI...

aleyküm selam şuan döndüm kardeşim ve şuan izinde olduğum için bol bol dinlenme fırsatım oluyor tabii ki bu geç saatlere d sarkabiliyor ki dün olduğu gibi. Bir doğaçlama yapayım dedim beğendiğiniz için Allah razı olsun. Sürç-ü lisan ettikse af ola.
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

meltemSelamunaleyküm çok güzel ve anlamlı bir paylaşım emeklerinize sağlık selametle...

Beğendiğinize sevindim kardeşim Allah sizden de razı olsun. Geceleri insanoğlu muhakeme yapabilme gücü artıyor sanırım. Çünkü sessizliktir bunu sağlayan bende bi şeyler yazayım dedim. Hayırlı günler
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

MUDİRBeğendiğinize sevindim kardeşim Allah sizden de razı olsun. Geceleri insanoğlu muhakeme yapabilme gücü artıyor sanırım. Çünkü sessizliktir bunu sağlayan bende bi şeyler yazayım dedim. Hayırlı günler

ama bu muhakemeyi herkez sizin gibi yapamıyor sanırım Rabbim herkeze bunu yapabilme gücü versin selametle...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

meltemSelamunaleyküm çok güzel ve anlamlı bir paylaşım emeklerinize sağlık selametle...

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM BENDE İÇTENLİĞİMLE BEĞENİNİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim. Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun, düşüncelerinizi güzel bir şekilde kaleme almışsınız.. Okudukça bizler de kendimizi muhasebeye aldık.Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz..Bu arada tekrar hoşgeldiniz inşallah.. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile.
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

aliye_aliye
Selamün Aleyküm kardeşim. Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun, düşüncelerinizi güzel bir şekilde kaleme almışsınız.. Okudukça bizler de kendimizi muhasebeye aldık.Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz..Bu arada tekrar hoşgeldiniz inşallah.. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile.

Aleyküm Selam Hoşbulduk!...

eğer bu muhasebeye tercüman olabildimse ne mutlu bana. Ve ne mutlu bana ki sizin gibi dini bütün, sözü bir bir kardeşe sahibim. Allah celal-i zül celal sizden razı olsun.
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

_______selamün aleyküm çok güzel ifade edilmiş .bu satırlar aşina bir yerlerden ..bizede misafir oluyor arasıra...kendimi buldum...sanki bu satırların arkasına şu dizeler yakışır gibi geldi bana
tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum
gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum
selam ve dua ile_______
dolunayhilal

dolunayhilal

Kıdemli Üye · 287 mesaj

Emeğine Sağlik
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

aminenur_______selamün aleyküm çok güzel ifade edilmiş .bu satırlar aşina bir yerlerden ..bizede misafir oluyor arasıra...kendimi buldum...sanki bu satırların arkasına şu dizeler yakışır gibi geldi bana
tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum
gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum
selam ve dua ile_______

Aleyküm selam kardeşim o dörtlükle şimdi tam oldu :) katkınızdan dolayı Allah sizi ve sevdiklerinizi muvaffak eylesin.
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

dolunayhilalEmeğine Sağlik

Emeğe duyduğunuz saygıdan ötürü asıl ben teşekkür ederim dolunayhilal kardeşim. Rabbimiz sizden ve sevdiklerinden rahmetini esirgemesin inşaallah
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
emeğinize yüreğinize sağlık olsun.
selametle...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

nuresmaselamun aleykum.
emeğinize yüreğinize sağlık olsun.
selametle...

Aleyküm Selam Allaha şükürler olsun ki sizin gibi yüreklerle beraberim. Rabbimiz sizi ve sevdiklerinizi kötülüklerden esirgesin.
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

MUDİRaleyküm selam şuan döndüm kardeşim ve şuan izinde olduğum için bol bol dinlenme fırsatım oluyor tabii ki bu geç saatlere d sarkabiliyor ki dün olduğu gibi. Bir doğaçlama yapayım dedim beğendiğiniz için Allah razı olsun. Sürç-ü lisan ettikse af ola.

selamünaleyküm ...tekrar hoşgeldiniz...estağfirullah kardeşim beğeniyle okudum...çok güzeldi emeğinize sağlık ....ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile....selametle İNŞALLAH...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.