En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

6.451 görüntülenme · 67 yanıt

Paylaş:
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Namık Kemal-İNTİBAH .....

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Risale-i Kudsiyye...
asos1907

asos1907

Kıdemli Üye · 496 mesaj

şuanda elim boş önereceğiniz bir kitap varsa memnun olurumm..
Herşeyi ALLAH için yap....!
Alemlerin rabbi olan ALLAH 'a teslim ol...!
akif eymen oğlumm...
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

asos1907, post: 937289, member: 54443şuanda elim boş önereceğiniz bir kitap varsa memnun olurumm..

N F KISAKÜREK..DOĞRU YOLUN SAPIK KOLLARI kitabını tavsiye ederim..ESSELAM...
Luvi

Luvi

Mübarek Üye · 1.209 mesaj

Mehmet Hakan ALŞAN - Hamzavi Melamiler (İkinci Kuşak Horosan Erenleri); Melamet Hırkası

Melamiler'i gerçekten güzel bir dil ve üslubla anlatmış. Melamiler hakkında bilgi almak isteyenlere tavsiye ederim.

Selam ve dua ile...
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

Esselamu aleykum,

Birkaç kitab birden okumaya çalışıyorum,bunlar;
1- Sohbetler Kitabı (Mahmud Ustaosmanoğlu (ks)) konusu;Efendi babamın sohbetlerinde anlattığı (tefsir ettiği) ayeti kerimeler ve hayatımıza nasıl yansıtılacağı hakkında.
2- Mektubat-ı Rabbaniye (İmamı Rabbani Hazretleri (ks) konusu;Zamanında tanıdıklarına yazdığı mektublar olup,tasavvuf,dini emirler,bidatlar vs. hakkında açıklamalardır.
3- Tuhfe Avamili ( Bu Arapça ders kitabım olur) konusu;Avamilin 100 kaidesinin terkib edilmiş halidir (Arapçadır).
4 - Nurul İzah (Arapça Fıkıh kitabı ) Hanefi mezhebine göre fıkıh.
5 - Taç Hadis kitabı ( Arapça ders kitabı) 5 cilt Beyrut baskı .
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

ERZURUMLİEsselamu aleykum,

1- Sohbetler Kitabı (Mahmud Ustaosmanoğlu (ks)) konusu;Efendi babamın sohbetlerinde anlattığı (tefsir ettiği) ayeti kerimeler ve hayatımıza nasıl yansıtılacağı hakkında.
2- Mektubat-ı Rabbaniye (İmamı Rabbani Hazretleri (ks) konusu;Zamanında tanıdıklarına yazdığı mektublar olup,tasavvuf,dini emirler,bidatlar vs. hakkında açıklamalardır.
3- Tuhfe Avamili ( Bu Arapça ders kitabım olur) konusu;Avamilin 100 kaidesinin terkib edilmiş halidir (Arapçadır).
ESSELAM..Ne güzel kitaplar..ALLAHCC YAKİNE ERDİRSİN..
asos1907

asos1907

Kıdemli Üye · 496 mesaj

kimkimdirN F KISAKÜREK..DOĞRU YOLUN SAPIK KOLLARI kitabını tavsiye ederim..ESSELAM...

ALLAH RAZI OLSUNN..
LuviMehmet Hakan ALŞAN - Hamzavi Melamiler (İkinci Kuşak Horosan Erenleri); Melamet Hırkası

Melamiler'i gerçekten güzel bir dil ve üslubla anlatmış. Melamiler hakkında bilgi almak isteyenlere tavsiye ederim.

Selam ve dua ile...

HİÇ DUYMAMIŞTIM.teşekkürler..
ERZURUMLİEsselamu aleykum,

maaşallahhh kardeşim.. negüzell ilim yapıyorsunuz.. RAAbbim öğrendiklerimizle amel etmeyide nasip etsinn..
Herşeyi ALLAH için yap....!
Alemlerin rabbi olan ALLAH 'a teslim ol...!
akif eymen oğlumm...
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

kimkimdirESSELAM..Ne güzel kitaplar..ALLAHCC YAKİNE ERDİRSİN..

Ve aleykum selam küçükken kimse bizi okutmadı kardeşim,33 yaşından sonra Rabbim rıza gösterdi,şimdi ufak ufak okuyoruz,halime gülüyorum okadar çok okuma isteği doğduki Rabbim tamamına erdirsin ve herkeslere nasip etsin,tam bir yıllık okunacak kitap aldım evde duruyorlar,okudukça değişeceğim inşaallah... :a12:
ERZURUMLİ

ERZURUMLİ

maaşallahhh kardeşim.. negüzell ilim yapıyorsunuz.. RAAbbim öğrendiklerimizle amel etmeyide nasip etsinn..

Teşekkür ederim kardeşim Allah Teala cümlemize ehli sünnet itikatı ile amel etme ve ehli sünnet alimlerinin kitaplarını okuyup ilim sahibi olmayı nasip etsin,insan Rabbinden herşey olmayı diler,ancak O insanın ahiretini kurtaracak İlim ve amel isterse işde o zaman,kurtuluşa erer,Allah Teala bizleri tam manası ile kurtuluşa eren kullarından etsin.AMİN
CORE

CORE

Kıdemli Üye · 273 mesaj

Ben en son Emine Özkan Şenlikoğlu'nun Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar kitabını okudum.
ze8284

ze8284

Yeni Üye · 4 mesaj

Semerkant-Amin Maalouf

güzel bi kitaptı :)
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

ze8284Semerkant-Amin Maalouf

güzel bi kitaptı :)

Amin Maalouf un -Doğunun Limanları- nı okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.O da güzeldir.
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

kadın oradaydı- vahiy sürecinde kadın rolleri- elest
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
ze8284

ze8284

Yeni Üye · 4 mesaj

stepheine meyer-twilight ve stepheine meyer-new moon
Hasıl ı Kelam

Hasıl ı Kelam

Mübarek Üye · 2.034 mesaj

İkram-Mehmet Akar;

Bedüzzaman Hazretleri, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden birisinde gelmiştir. İnsanlık çapında bir ıslah ve tamirle vazifedardır. O kadar yokluklar içerisinde, bazen hizmete muvaffak olsun, bazen ihtiyacı görülsün, bazen ise izzetine gölge düşmesin diye özel ikramlara mazhar olmuştur. Rahman olan Cenab-ı Allah, merhameti gereği onun ve talebelerinin başlarını okşamış, hizmetlerini tebrik etmiştir. “Yolunuz doğru” denir gibi o ikramlarla teyit gelmiştir. Kuvvet muvazenesinin olmadığı yerlerde hususî bir surette korunmuşlardır. Vâkıa bunun böyle olması da fevkalade normaldir. Zira, gaiplerden hediye gayba inananlara gelir.
ze8284

ze8284

Yeni Üye · 4 mesaj

amin maalouf-doğunun limanları ve stepheine meyer-eclipse
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Kitabın Adı:Yüce sahabi Halid Bin Zeyd Ebu Eyyub El Ensari
Yazar: Dr.Muhammed Tahir Abdurrahman Nur Veli
Tercüme:Ahmet Mahmut Ünlü

Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bir kitap,inşallah değerlendirirsiniz tavsiyemi..
Selametle...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

63 yıla adanmış 63 mektup-Ayşe Nur Menekşe
kalemgenç

kalemgenç

Kıdemli Üye · 499 mesaj

s.a. şuan elimde SENAİ DEMİRCİ beyefendinin KIL BENİ EY NAMAZ kitabı ve D.R FATİH KALKINÇ beyefendinin OKUL EVDE BAŞLAR adlı kitaplar var.,
selam ve dua ile.......
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.