Bugün Kuran-ı Kerim Okudunuz mu..?
242.832 görüntülenme · 2.468 yanıt
Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder. (İsra, 9)

“Hep birlikte Allah'ın ipine ( KUR'AN a ) sımsıkı yapışın; parçalanmayın.
Allah'ın size olan nimetini hatırlayın:
Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de , O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.
Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103)
“Kim Kur’ân–ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.”
Tirmizî, Fezâilü’l–Kur’ân 16.

"Kitab'a sımsıkı sarılıp namazı dosdoğru kılanlar var ya, işte biz böyle
iyiliğe çalışanların ecrini zayi etmeyiz" (A'râf, 170)

Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir." (İSRA/88)
“Kim Kur’ân–ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.”

Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder.
(İsra Suresi / 9)
'' Bu KUR'AN , kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir. ''
( Bakara - 2 )
( Bakara - 2 )
Ey Rabbimiz eger unutduk yada yanildiysak bizi tutup sorguya cekme!
Ey Rabbimiz bize bizden öncekilere yükledigin gibi agir yük yükleme!
Ey Rabbimiz bize gücümüzün yatmeyecegi yükü'de yükleme! bagisla bizi magfiret et bize! sensin bizim Mevlamiz .kafir kavimlere karsi yardim et bize!!
şefaatçimiz
"kur'an-ı kerim"
Ey Rabbimiz bize bizden öncekilere yükledigin gibi agir yük yükleme!
Ey Rabbimiz bize gücümüzün yatmeyecegi yükü'de yükleme! bagisla bizi magfiret et bize! sensin bizim Mevlamiz .kafir kavimlere karsi yardim et bize!!
şefaatçimiz
"kur'an-ı kerim"
Haberiniz olsun ki bu Kuran insanları en doğru yola hidayet eder ve salih ameller yapan müminlere kendilerine büyük bir ecir olduğunu müjde eder.
(İsra Suresi / 9)
(İsra Suresi / 9)
''O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir. ''
BAKARA-2
BAKARA-2
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/32686-bugun-kuran-i-kerim-okudunuz-mu · 10.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.