Bugün Kuran-ı Kerim Okudunuz mu..?
242.832 görüntülenme · 2.468 yanıt

"Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar
tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu
Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri hem de
gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitab, Allah'ın,
dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz"
(Zümer, 23)
kalbun_kesir[sıze=6][ımg]http://www.egitimseti.net/img/urun/kuran-sonsuz-nur-orta-5.jpg[/ımg][/sıze]
[sıze=6]bugün kuran'ı kerim okuduk mu?[/sıze]
[sıze=3]bir sayfa da olsa okuyalım inşaallah..[/sıze]
'' Resulüm ! Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak olan namaz , elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor. ''
( Ankebut - 45 )
( Ankebut - 45 )
“Hep birlikte Allah'ın ipine ( KUR'AN a ) sımsıkı yapışın; parçalanmayın.
Allah'ın size olan nimetini hatırlayın:
Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de , O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103)
Allah'ın size olan nimetini hatırlayın:
Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de , O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size ayetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”
( Âl -i İmran, 103)
"İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız"
(En'âm- 155).
(En'âm- 155).

İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız"
(En'âm: 155).
Bugün Kuran-i Kerim Okuduk Mu?
kardeleleYolcu!
Vaktin azalıyor...
Seni Allah'a vardıracak Kitabına sarıl...
ÇOK BEĞENDİM.....
Ben de çok beğeniyorum bu sözü.. Rabbim okuyup amel etmemızı nasip etsin inşaallah..
kardeleleOkudum.
Rabbim kabul eder inşallah.
Selametle kalın.
Rabbim kabul etsin inşaallah..
"Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah'ın kendisine Kur'an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri Allah'ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O'nun yolunda harcayan kimse."
(Buharı, 15: Müslim. Mushafın 266-263)
"Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah'ın kendisine Kur'an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri Allah'ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O'nun yolunda harcayan kimse."
PAYLAŞIMLARINIZIN HEPİSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ,
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK CANIM BENİM........
PAYLAŞIMLARINIZIN HEPİSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ,
EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK CANIM BENİM........
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/32686-bugun-kuran-i-kerim-okudunuz-mu · 10.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.