hergün hadis

7.224 görüntülenme · 91 yanıt

Paylaş:
enis1981

enis1981

Kıdemli Üye · 115 mesaj

RE: hergün hadis

B)allah razı olsun kardes allah herseyi gonlüne gore versin
B)
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

EL BEREKETÜ EKABİRİKÜM
bEREKET BÜYÜKLERİNİZLE BİRLİKTEDİR

EL BEREKETÜ MEA EKABİRİKÜM
Bereket büyüklerinizle birliktedir :D:D:D
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Seytan, sizden biriniz namaz kilarken gelir, karistirir. Hatta hangi rek'atte oldugunu da sasirtir. Boyle zamanlarda secde-i sehiv yapiniz.

Ravi: Hz. EbU Hureyre (r.a.)
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Duvarları örtmeyin. Kim kardeşinin mektubuna, onun izni olmadan bakarsa tıpkı ateşe bakmış gibi olur. Allah'tan avuçlarınızın içiyle isteyin, sırtlarıyla istemeyin; duayı tamamlayınca avucunuzu yüzlerinize sürün" (ebu davud)
sevvalmina

sevvalmina

Mübarek Üye · 1.747 mesaj

Resulullah (sav), secdelerinde şunları söylerdi: "Allahümmagfirli zenbi küllehu, dıkkahu ve cüllehu, evvelehu ve ahirehu, sırrahu ve alaniyyetehu (Allahım! Büyük-küçük birinci-sonuncu, gizli-açık, bütün günahlarımı mağfiret buyur) (muslim)
ireme

ireme

Mübarek Üye · 921 mesaj

B)Hz.Peygamber (sas) şöyle buyurdular: "Kim Allah'tan başka ilah olmadığına,Allah'ın bir ve şeriksiz olduğuna ve Muhammed'in O'nun kulu ve Resulü(elçisi) olduğuna,keza Hz.İsa'nın da Allah'ın kulu ve elçisi olup,Hz.Meryem'e attığı bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduğuna,keza cennet ve cehennemin hak olduğuna şehadet ederse,her ne amel üzere olursa olsun Allah onu cennetine koyacaktır."(Buhari)B)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Sadaka, Rabbin öfkesini söndürür ve kötü ölüme engel olur."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Rezîn.
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Ebu Hureyre (r.a)'den. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah için duadan daha kıymetli bir şey yoktur.(Tirmizi,3591)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Ebu Hureyre (r.a)'den, Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu: Mümin Allah katındaki azabı bilmiş olsaydı hiç kimse cenneti ümit etmezdi; kafir de Allah katında olan rahmeti bilmiş olsaydı cennetten ümidini kesmezdi.(Tirmizi,3772)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Muaviye bin Ebi Süfyan (r.a)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Allah kime iyilik dilerse onu dinde derin anlayışlı (fakih) kılar. Ben dağıtıcıyım, Allah ise verendir. Allah'ın emri gelene kadar bu ümmet, Allah'ın emri üzerine olacak, kendilerinin karşıtları onlara zarar veremeyecektir. (Buhari, Farzu'l-Humus 7)
rockn

rockn

Aktif Üye · 94 mesaj

COK SAOLUN.BILMIODUM
BUNLARI OGRENMS OLDUM:=)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

Tirmizî, İlm, 14