hergün hadis

7.224 görüntülenme · 91 yanıt

Paylaş:
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

RE: hergün hadis

Islam'in dugmeleri dugme dugme cozulecek(Seriatin emirleri tek tek terkedilecek). Her dugme cozuldukce insanlar onu takibedendugmeyi cozmeye tesebbus edecekler. Bu cozulen dugmelerin ilki idari konular, sonuncusuda namazdir.
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

Emirleriniz hayirlilariniz, zenginleriniz hosgorululeriniz, isleriniz aranizda danismayla oldugunda yerin ustu sizin icin yerin altindan daha hayirlidir. Ama emirleriniz serlileriniz, zenginleriniz cimrileriniz, isleriniz kadinlarinizin elinde oldugunda yerin alti sizin icin yerin ustunden daha hayirlidir.
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Kim, benden sonra öldürülmüs olan bir sünnetimi ihya ederse beni seviyor demektir. Beni seven de benimle beraberdir."
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Cebrâil bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki;

ben (Allah Teâlâ) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.

Buhârî, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140, 141.
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM, HAYIRLI BAYRAMLAR.. SAĞOLUN BU GÜZEL PAYLAŞIMLARINIZ BİZİ MUTLU EDİYOR.. ALLAH'A EMANET OLUN.. DEVAMININ GELMESİ DUASIYLA ...
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM, HAYIRLI BAYRAMLAR.. SAĞOLUN BU GÜZEL PAYLAŞIMLARINIZ BİZİ MUTLU EDİYOR.. ALLAH'A EMANET OLUN.. DEVAMININ GELMESİ DUASIYLA ...
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.

Müslim, Îmân, 93; Tirmizî, Sıfâtu’l-Kıyâme, 56
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Zeyd b. Halid Cühenî'nin (r.a.) anlattığına göre:
Allah Resulü (a.s.) Hudeybiye'de geceleyin yağmış olan yağmurdan sonra kendilerine sabah namazı kıldırdı. Namazı bitirince yüzünü cemaate döndürdü ve: "Bilir misiniz, Rabbiniz ne buyurdu?" diye sordu. Allah ve Resulü en iyi bilendir, dediler. Allah Resulü: "Allah, kullarımdan kimi bana iman etmiş, kimi de kâfir olarak sabahladı. Her kim Allah'ın ihsanı ve rahmetiyle üzerimize yağmur yağdı dediyse işte o, bana iman etmiş, yıldıza iman etmemiştir. Her kim de şu şu sebeplerle üzerimize yağmur yağdı dediyse işte o, bana değil, yıldıza iman etmiştir, buyurmuştur" buyurdu.

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 104
politrade

politrade

Kıdemli Üye · 307 mesaj

RE: s.a

RE: s.a

2 melek vardır. Biri şiddeti emreder, diğeri yumuşaklığı... Her ikisi de haklıdır. Şiddeti emreden Cebrail, yumuşaklığı emreden Mikaildir. İki peygamber vardır. Biri yumuşaklığı emreder, diğeri şiddeti. Her ikisi de haklıdır. Yumuşaklığı emreden Hz. İbrahim, şiddeti emreden Hz. Nuh’tur. İki arkadaşım vardır. Biri yumuşaklığı emreder, diğeri şiddeti. Bunlar da haklıdır. Yumuşaklığı emreden Ebu Bekir, şiddeti emreden Ömer’dir.
Hadis (Taberani
guleryuz

guleryuz

Kıdemli Üye · 175 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN YUSUF KARDEŞİM
BİLDİKLERİNİ ESİRGEMEDİĞİN İÇİN
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

guleryuz yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN YUSUF KARDEŞİM
BİLDİKLERİNİ ESİRGEMEDİĞİN İÇİN

Çümlemizden razı olsun

231. Cafer bin Muhammed, dedesinden rivayet ediyor:
Bir kimse, bir mü?mini sevindirince, Allah verdiği bu sevinç sebebiyle, onun için bir melek yaratır.
Kul, kabrine vardığında, o Sevinç Meleği gelir ve ölen kişiye:
? Beni tanıyor musun? der. Ölen kişi:
? Sen kimsin? diye sorar.
Sevinç Meleği:
? Ben filancaya verdiğin sevinc(ten yaratılan melek)im. Bugün senin yalnızlığında sana dost olacağım ve sorgu meleklerine vereceğin cevapta sana telkinde bulunacağım. Kıyamet günü göreceğin dereceleri sana seyrettireceğim. Senin için Rabbinin yanında şefaatçilik yapacağım. Sana cennetteki yerini göstereceğim.? der.

(İbn-i Ebid-dünya/Sevap)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

RE: Şeytanın Zehirli Oku!

RE: Şeytanın Zehirli Oku!

“Namahreme bakmak, şeytanın oklarından zehirli bir oktur, (bakanın kalbine işler); öyleyse kim Allah-u Teala’dan korkarak namahreme bakmazsa, Allah-u Teala ona öyle bir iman verir ki, onun tadını kalbinde hisseder.”
Cami’us- Seadat, c. 2, s. 12.
hazan_gulu

hazan_gulu

Kıdemli Üye · 231 mesaj

selamun aleyküm yusuf kardeşim emeğine,yüreğine sağlk çok güsel bilgileri paylaşmışsın bizlerle ALLAHIM razı olsun inş.selametle
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Beni yerim göğüm almaz ancak mümin kulumun kalbi alır, ben hiç bir mekana sığmam ancak mümin kulumun kalbine sığarım.(s a v)
havvabahar

havvabahar

Aktif Üye · 52 mesaj

Peygamber efendimiz(Sallahu Aleyhi ve Sellem) soyle dua ederdi;
''korkakliktan,cimrilikten Allahim sana siginirim.''
yeliz

yeliz

Mübarek Üye · 790 mesaj

Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
Hadis (İbn-i Mace)

ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUAYLAB)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Munafigin alameti uctur: Konustugunda yalan soyler, vaad verdiginde yerine getirmez, emanet olundugunda hainlik eder.
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Birbirinize karşı mütevazi olmanızı, Allah bana vahiyle emretti. Öyle ki, hiç kimse, kimseye karşı övünmesin ve hiç kimse, hiç kimseye zulmetmesin.
Hadis (Müslim)
serife07

serife07

Kıdemli Üye · 446 mesaj

''İNSANOĞLUNUN BİR VADİ DOLUSU ALTINI OLSA, BİR VADİ DAHA İSTER.ONUN AĞZINI TOPRAKTAN BAŞKA BİRŞEY DOLDURMAZ.AMA ALLAH TÖVBE EDENİN TÖVBESİNİ KABUL EDER.'' (HADİS-İ ŞERİF)
yusufk

yusufk

Kıdemli Üye · 497 mesaj

Enes b. Mâlik (r.a)'dan :
Şöyle demiştir: Nebiyy-i Mükerrem salla'llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: (Kâmil) îmânın alâmeti Ensâr'a mehabbet, nifâkın alâmeti de Ensâr'a buğzetmektir
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.