***...Evlilikte Mutluluğun 9 Sırrı...***

3.450 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

1) Mutluluk ötelerde değil: Mutlu olanlar bunun için olması imkansız büyük şeyler beklemeyenlerdir. Bir demet çiçek alan eşine, tebessümle bakan kadın, eşinin şefkat ve sevgisiyle pişirdiği bir çorbaya teşekkür edebilen erkek mutlu olur.

2) “Adalet”i unutmayın: Yaşanan olaylar karşısında her şeyi iyi tahlil edin. Kendinize haksızlık ediliyormuş gibi bir pozisyona girmeyin. Kendinizi mazlum, eşinizi zalim sandalyesine oturtup “Ben bu evde neyim ki?” diye eşinizi itham etmeyin.

3) Alıngan olmayın: Sürekli “Niye öyle konuştun? Sen böyle demekle beni kast ediyorsun...” vb sözlerle hesap sormayın. Hiçbir eş, “Acaba bu sözümden ve davranışımdan yanlış bir mana çıkarır mı?” diye düşünen bir eşin yanında rahat olmaz.

4) Aranıza duvarlar örmeyin: Duvarlar örüp onu o duvarların arkasında yalnızlığa terk etmeyin. Ya da siz kendinizi öyle bir duvarın içine hapsedip yalnız başınıza yaşamayın. “Beni anlamayan bir eşim var, ne yapabilirim?” diye diyalog kapılarını kapamayın.

5) Eşinize kambur olmayın: Kendinize düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirin. “Ben yapmasam nasıl olsa eşim yapar” düşüncesiyle onun fedakarlığını istismar edip eşinize yük ve kambur olmayın. Nihayetinde o da bir insan, gün gelip o kamburdan kurtulmak isteyebilir.

6) Kendinizi peri, eşinizi cadı ilan etmeyin: Her şeyden bir haklılık payı çıkarıp, kendinizi tek akıllı olarak göstermeye çalışmayın. Kendinizi iyilik perisi eşinizi cadı ilan etmeyin. Unutmayın ki, eşler birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısıdır.

7) Eşinize akıl hocalığı yapmayın: Sürekli eşinize ‘şunu şöyle yap, bunu böyle yap’ diyerek akıl hocalığı yapmayın. Sanki onun aklı yokmuş da siz veriyormuşsunuz gibi davranmayın. Başaramadığı işler karşısında fırsatçılık yapmayın.

8) Tartışmak için bahane aramayın: Tartışmak için fırsat kollamayın. En küçük bir şey için sayıp dökmeyin. Mutlu olmak dururken ufak tefek şeylerle hayatı zindana çevirmeyin... Her tartışma mutluluk sarayından bir tuğla koparır. 9) Kameralarınızı güzelliklere çevirin: Aile hayatı içinde her şey olabilir. Bunlar kaderin cilvesidir. Bu sebeple alıcılarınızı eşinizin kötülüklerine değil iyiliklerine çevirin. Bahar günlerinde bile sağanakların olduğunu unutmayın. Zaman/Ailem
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

hafize

hafize

:H:H:evetSELAMÜN,0ALEYKÜÜM H,A0YIRLI CUMALAR

Mevlana'dan

Bana

BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

S.A.ÇOK GÜZEL EMEĞİNİZE SAĞLIK.ÖZETLERSEK AİLEDE MUTLULUĞUN TEMELİ SAYGI DİYEBİLİRİZ HERALDE SELAM VE DUA İLE KALIN
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

ALLAH razı olsun HAFİZE hanımefendiciğim...emeğinize sağlık...ALLAHım cümlemize İKİ cihanda da huzurlu bir yuva nasip eylesin...Hayırlı cumalar...
T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

EVET HAKLISIN KARDEŞİM GÜZEL BİR YAZI BENDE AİLEMle bu aralar bazı sorunlar yaşıyorum eşimle aram cok iyi ama benim annem hep bizi huzursuz ediyor haklısın yazdıkların cok güzel Allah razı olsun
hafize

hafize

T.NurEVET HAKLISIN KARDEŞİM GÜZEL BİR YAZI BENDE AİLEMle bu aralar bazı sorunlar yaşıyorum eşimle aram cok iyi ama benim annem hep bizi huzursuz ediyor haklısın yazdıkların cok güzel Allah razı olsun

O TÜR sorunları hep yaşadık ama hep sabrettik kendi yaşadıklarıma gelinime asla yaşatmıyorum oğlum bir şey söylese bile ona kızıyorum kırma üzme diye inan gelinim üzülünce hiç kıyamıyorum sabredin sabredin sabredin a.e.o

Mevlana'dan

Bana

T.Nur

T.Nur

Mübarek Üye · 939 mesaj

hafizeO TÜR sorunları hep yaşadık ama hep sabrettik kendi yaşadıklarıma gelinime asla yaşatmıyorum oğlum bir şey söylese bile ona kızıyorum kırma üzme diye inan gelinim üzülünce hiç kıyamıyorum sabredin sabredin sabredin a.e.o

TEŞEKKÜRLER NASİHATLERİNİZ İÇİN AMA İŞTE NE YAPALIM MECBUR SABREDECEZ ALLAH RAZI OLSUN
hafize

hafize

Im_muslim, post: 606363, member: 25977ALLAH razı olsun HAFİZE hanımefendiciğim...emeğinize sağlık...ALLAHım cümlemize İKİ cihanda da huzurlu bir yuva nasip eylesin...Hayırlı cumalar...

AMİN RABBİM EVİMDEKİ MUTLULUĞUMU EŞİMİ ÇOCUKLARIMI TORUNLARIMI AHİRETTE DE AYIRMASIN :evet

Mevlana'dan

Bana

umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

selamün aleyküm ablacım...

eline emeğne yürğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını iki cihanda versin inşaALLAH .
ablacım yine evliliğin devamı temelin sarsılmaması için biz gençlere güzel bir reçete sundum MEVLA bizlerede bu güzelim reçeteden istifade etmeyi aile sadeti ve mutluluğumuzu zedeleyecek hal ve hareketlerden kaçınmaya muaffak etsin inşaALLAH .

selam ve baki dua ile ALLAH a emanet ol
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

umeyye
selamün aleyküm ablacım...

eline emeğne yürğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını iki cihanda versin inşaALLAH .
ablacım yine evliliğin devamı temelin sarsılmaması için biz gençlere güzel bir reçete sundum MEVLA bizlerede bu güzelim reçeteden istifade etmeyi aile sadeti ve mutluluğumuzu zedeleyecek hal ve hareketlerden kaçınmaya muaffak etsin inşaALLAH .

selam ve baki dua ile ALLAH a emanet ol

amin amin amin.... Allah razı olsun çok güzel Bir konuya değinmişsiniz hafize anne ... Rabbim bizlere mutlu huzurlu imanlı yuvalar kurmayı nasip eylesin inşallah .. Alllaha emanet olun selam ve dua ile ....

hafize

hafize

gecekonduamin amin amin.... Allah razı olsun çok güzel Bir konuya değinmişsiniz hafize anne ... Rabbim bizlere mutlu huzurlu imanlı yuvalar kurmayı nasip eylesin inşallah .. Alllaha emanet olun selam ve dua ile ....

AMİN AMİN AMİN

Mevlana'dan

Bana

ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

selamün aleyküm emegize saglık faydalı bir paylaşım olmuş ...rabbim hepimizin yuvasını mutlu huzurlu etsin inşallah
hayırla kalın.....
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

hafize, post: 605794, member: 761441) Mutluluk ötelerde değil: Mutlu olanlar bunun için olması imkansız büyük şeyler beklemeyenlerdir. Bir demet çiçek alan eşine, tebessümle bakan kadın, eşinin şefkat ve sevgisiyle pişirdiği bir çorbaya teşekkür edebilen erkek mutlu olur.

2) “Adalet”i unutmayın: Yaşanan olaylar karşısında her şeyi iyi tahlil edin. Kendinize haksızlık ediliyormuş gibi bir pozisyona girmeyin. Kendinizi mazlum, eşinizi zalim sandalyesine oturtup “Ben bu evde neyim ki?” diye eşinizi itham etmeyin.

3) Alıngan olmayın: Sürekli “Niye öyle konuştun? Sen böyle demekle beni kast ediyorsun...” vb sözlerle hesap sormayın. Hiçbir eş, “Acaba bu sözümden ve davranışımdan yanlış bir mana çıkarır mı?” diye düşünen bir eşin yanında rahat olmaz.

4) Aranıza duvarlar örmeyin: Duvarlar örüp onu o duvarların arkasında yalnızlığa terk etmeyin. Ya da siz kendinizi öyle bir duvarın içine hapsedip yalnız başınıza yaşamayın. “Beni anlamayan bir eşim var, ne yapabilirim?” diye diyalog kapılarını kapamayın.

5) Eşinize kambur olmayın: Kendinize düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirin. “Ben yapmasam nasıl olsa eşim yapar” düşüncesiyle onun fedakarlığını istismar edip eşinize yük ve kambur olmayın. Nihayetinde o da bir insan, gün gelip o kamburdan kurtulmak isteyebilir.

6) Kendinizi peri, eşinizi cadı ilan etmeyin: Her şeyden bir haklılık payı çıkarıp, kendinizi tek akıllı olarak göstermeye çalışmayın. Kendinizi iyilik perisi eşinizi cadı ilan etmeyin. Unutmayın ki, eşler birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısıdır.

7) Eşinize akıl hocalığı yapmayın: Sürekli eşinize ‘şunu şöyle yap, bunu böyle yap’ diyerek akıl hocalığı yapmayın. Sanki onun aklı yokmuş da siz veriyormuşsunuz gibi davranmayın. Başaramadığı işler karşısında fırsatçılık yapmayın.

8) Tartışmak için bahane aramayın: Tartışmak için fırsat kollamayın. En küçük bir şey için sayıp dökmeyin. Mutlu olmak dururken ufak tefek şeylerle hayatı zindana çevirmeyin... Her tartışma mutluluk sarayından bir tuğla koparır. 9) Kameralarınızı güzelliklere çevirin: Aile hayatı içinde her şey olabilir. Bunlar kaderin cilvesidir. Bu sebeple alıcılarınızı eşinizin kötülüklerine değil iyiliklerine çevirin. Bahar günlerinde bile sağanakların olduğunu unutmayın. Zaman/Ailem

Allah razi olsun hafize ablam eline megine saglik :H
serdümen

serdümen

Yeni Üye · 7 mesaj

Selamlar beni tarif etmişsiniz eşimle beraber okuduk kafam şişti bak aynısını yapıyon v.s
diyor siz beni biryerden tanıyormusunuz !!!!
hafize

hafize

serdümen, post: 614451, member: 52157Selamlar beni tarif etmişsiniz eşimle beraber okuduk kafam şişti bak aynısını yapıyon v.s
diyor siz beni biryerden tanıyormusunuz !!!!

TABİ TANIYORUM SEN BENİM KARDEŞİM ARKADAŞIM DEĞİLMİSİN :K:HBİRDAHA YAPMA BİRBİRİNİZİ ÜZMEYİN OLDUMU

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

seher vakitAllah razi olsun hafize ablam eline megine saglik :H

mutlu olmak aslında o kadar zor değil. her şey de olduğu gibi sadece biraz emek...RABBİM SİZDEN DE RAZI OLSUN

Mevlana'dan

Bana

s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

ellerinize sağlık kardeşim.eğer gönül rızanız olursa sizden birşey rica edeceğim.TAHRİM SURESİ diye bir konu açtım,orayı okuyup yardım edermisiniz,tabii GÖNÜL RIZANIZLA.ALLAH razı olsun...
hafize

hafize

s.s.s, post: 614616, member: 61910ellerinize sağlık kardeşim.eğer gönül rızanız olursa sizden birşey rica edeceğim.TAHRİM SURESİ diye bir konu açtım,orayı okuyup yardım edermisiniz,tabii GÖNÜL RIZANIZLA.ALLAH razı olsun...

EĞER MONÜTÖRE ÇIKARSA BAKARIM TABİ GÖNÜL RIZASI NE DEMEK SEVE SEVE AMA ŞU AN ÇIKIYORUM AÇINCA İNŞ GÖRÜRÜM A.E.O

Mevlana'dan

Bana

nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

esselamü aleyküm annem
paylaşımınız güzeldi..Mevla Teala razı olsun sizden.. selametle kalın..B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.