eşler arasındaki mutluluğun sırrı....

4.913 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Gelelim karı koca ilişkisine.
Kur’ân, mehir ile ilgili hükümleri açıklarken iletişim ve huzurun en temel esprisini şöyle ifade ediyor: “Aranızdaki fazileti unutmayın (yani ihmal etmeyin)!” (Bakara Suresi, 237)

Eğer karı koca birbirlerinin kötü yanlarını görüyor ve fırsat buldukça da bunu dillendiriyorsa, aralarındaki sevgiden her defasında bir parçayı yok ediyorlar demektir.
Bir müddet sonra ortada sevgiyle paylaşacakları bir şey de kalmaz.
Onun için Kur’ân eşinin kusurlarını tamamen örtmeyi, onları dillendirmemeyi tavsiye ediyor. Hattâ birbirlerinin üstün yanlarını devamlı hatırlamalarını emrediyor.
Övücü sözlerle birbirlerini taltif etmelerini, üstün yanlarını dile getirmelerini, hattâ birbirlerinin üstün yanlarını taklit etmelerini dikkatlere sunuyor.
Zaten sevgi paylaşıldıkça artar. O zaman aile içinde sevgiyle paylaşılan çok şey olur. İletişim güçlenir ve aile içine huzur dolar.

“Ne mutlu o kocaya ki, kadınının diyanetine bakıp taklit eder; refikasını hayat-ı ebediyede kaybetmemek için mütedeyyin olur. Bahtiyardır o kadın ki, kocasının diyanetine bakıp ‘Ebedî arkadaşımı kaybetmeyeyim’ diye takvâya girer.” (Lem’alar, 24. Lem’a, s. 319, Söz Basım Yayın 2006.)
suheda2005

suheda2005

Yeni Üye · 1 mesaj

Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş selametle :H
imidik

imidik

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 379 mesaj

Nesil

Nesil

Hepimizin muradı tabiki sıcak bir yuva ile hayat sürmektir ve
Ümmet'i Muhammed'e s.a.v ye layık bir ümmet yetiştirmek inşallah.

Bir ayet'i kerimede ' Ey erkekler kadınlar ile kocanın'
'onlar sizin için bir ekin tarlası gibidir' bu ayet'i kerimede bir tarlaya ekin tarlası denebilmesi için o tarlanın verimli bir şekilde ekin vermesi gerekir ki ekin tarlası olsun' ,doğuma müsait kadınlar ile evlenin hadisi şerifide bu ayet'i kerimeyi izah eder.O halde erkeklerin İslam güneşi için bir nesil yetiştirebilmesi için yuva kuracağı eşini bu hususlara göre seçmeli.

Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır hadisine göre bayanların duygusal anlamda daha kırılgan olduğu anlaşılmakta ve buna göre erkek olan arkadaşların bu hadisi göz önünde bulundurarak daha anlayışlı olması gerekir.

'onlardan güzellik ile isteyiniz' burdada bayanlara karşı güzel davrananın güzellik ile karşılık alacağı anlaşılmaktadır.

'Erkekleri kadınlara göre bir derece üsütün kılmışızdır' ayetini bilen kadın ise erkeği her zaman evin reisi olarak görmeli ve bu ayeti kerimeyide unutmamalıdır.Bir evde iki çoban olmaz.Biri çoban ve diğeri ise çobanın yardımcısı olarak görmeli erkeği olmadığında çobanlık görevini üstlenmelidir.

Yukarıdaki yazınıza biraz destek olmak amacıyla yazdın faydası olur inşallah.

Slm ve Dua ile..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

suheda2005Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş selametle :H

ve aleyküm selam
Rabbimiz razı olsun inşaallah
hayırlı günler:H
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

selamun Aleyküm Ablacim..

Rabbim Razi Olsun..

Rabbime Emanet Ol Dua Ile..
gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

allah razı olsun güzel bir paylaşımdı bende hep eşimin iğneleyici taraflarını söyler dururdum bu sayede artık öyle davranmıyacam
dinimizin emrettiği şekilde ona yaklaşacam
a.e.o.selam ve dua ile
MANDALİNA

MANDALİNA

Üye · 10 mesaj

Herkesin eşiyle huzurlu olmasını bibirlerine karşı merhemet ve sevgiyle yaklaşmasını diliyorum...paygamberimizinde dediği gibi ...Siz yeryüzündekilere merhamat edinki gökyüzündekilerde size merhamet etsin.. slm ve dua ile.
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

Selamin Aleyküm...

Kardeşlerim Bu önemli Konuda Eşlere Karşilikli Fedakarlik Yapmak Düşüyor...fedakarlik Da Demiyelim ,inancimiza Uygun Davraniş Geliştirmeliyiz...

Eşinizin Ağzina Vereceğiniz Bir Lokmanin Sadaka Olduğu Bilinci...
Eşin Kocasinin Yüzüne Bakmasinin Güneşe Bakmak Gibi Olduğu Bilgi Donanimlarini Hayata Geçirmeliyiz...

Gayret Bizden Takdir-i Lutuf Cenab-i Mevladan...

Bütün Evli Kardeşlerimize Mutluluklar Diliyorum...
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

hepinizin paylaşımı çok güzel ama bunları evliliğin ilk günlerinden itibaren uygulamak lazım şimdi ben 10 yıllık evliyim eşimle çok büyük sorunlar yaşadım annesinin ağzına bakıp beni çok kırdı sokağa bile attı daha neler neler allah biliyo şimdi akıllandı ama ben o günleri unutamıyorum ve onu affetmiyorum nasıl herşeyi unutup böyle davranayım allaha emanet olun
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

keltepeselamun Aleyküm Ablacim..

Rabbim Razi Olsun..

Rabbime Emanet Ol Dua Ile..

aleyküm selam Ablam Rabbimiz razı olsun inşaallah:H
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gülderen özdemir, post: 549836, member: 70751allah razı olsun güzel bir paylaşımdı bende hep eşimin iğneleyici taraflarını söyler dururdum bu sayede artık öyle davranmıyacam
dinimizin emrettiği şekilde ona yaklaşacam
a.e.o.selam ve dua ile

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallah ders alan ibret alan kullarından eylesin inşallah hayırlı günler
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun aleyküm
Kardeşim Allah razı olsun Çok güzel bir paylaşım Rabbim bekar kardeşlerimize Mutlu huzurlu imanlı Yuvalar kurmayı nasip etsin evlilerde Bu Yazıyı Okuyup Eşlerine nasıl davrancaklarını öğrensinler :D

Allaha emanet ol selametle.........

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

imidikHepimizin muradı tabiki sıcak bir yuva ile hayat sürmektir ve
Ümmet'i Muhammed'e s.a.v ye layık bir ümmet yetiştirmek inşallah.

Bir ayet'i kerimede ' Ey erkekler kadınlar ile kocanın'
'onlar sizin için bir ekin tarlası gibidir' bu ayet'i kerimede bir tarlaya ekin tarlası denebilmesi için o tarlanın verimli bir şekilde ekin vermesi gerekir ki ekin tarlası olsun' ,doğuma müsait kadınlar ile evlenin hadisi şerifide bu ayet'i kerimeyi izah eder.O halde erkeklerin İslam güneşi için bir nesil yetiştirebilmesi için yuva kuracağı eşini bu hususlara göre seçmeli.

Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır hadisine göre bayanların duygusal anlamda daha kırılgan olduğu anlaşılmakta ve buna göre erkek olan arkadaşların bu hadisi göz önünde bulundurarak daha anlayışlı olması gerekir.

'onlardan güzellik ile isteyiniz' burdada bayanlara karşı güzel davrananın güzellik ile karşılık alacağı anlaşılmaktadır.

'Erkekleri kadınlara göre bir derece üsütün kılmışızdır' ayetini bilen kadın ise erkeği her zaman evin reisi olarak görmeli ve bu ayeti kerimeyide unutmamalıdır.Bir evde iki çoban olmaz.Biri çoban ve diğeri ise çobanın yardımcısı olarak görmeli erkeği olmadığında çobanlık görevini üstlenmelidir.

Yukarıdaki yazınıza biraz destek olmak amacıyla yazdın faydası olur inşallah.

Slm ve Dua ile..

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun katkılarınız için selametle inşaallah..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

MANDALİNA, post: 549900, member: 52157Herkesin eşiyle huzurlu olmasını bibirlerine karşı merhemet ve sevgiyle yaklaşmasını diliyorum...paygamberimizinde dediği gibi ...Siz yeryüzündekilere merhamat edinki gökyüzündekilerde size merhamet etsin.. slm ve dua ile.

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun hayırlı günler
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

erdal, post: 549931, member: 52157Selamin Aleyküm...

Kardeşlerim Bu önemli Konuda Eşlere Karşilikli Fedakarlik Yapmak Düşüyor...fedakarlik Da Demiyelim ,inancimiza Uygun Davraniş Geliştirmeliyiz...

Eşinizin Ağzina Vereceğiniz Bir Lokmanin Sadaka Olduğu Bilinci...
Eşin Kocasinin Yüzüne Bakmasinin Güneşe Bakmak Gibi Olduğu Bilgi Donanimlarini Hayata Geçirmeliyiz...

Gayret Bizden Takdir-i Lutuf Cenab-i Mevladan...

Bütün Evli Kardeşlerimize Mutluluklar Diliyorum...

aleyküm selam erdal abi Rabbimiz mutluluğunuzu daim eyler inşaallah inşaallah Rabbimiz bizleri kendine layık kul eylerde bütün insanlar mutlu mesut bir ömür süreriz Rabbimize emanet ol inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

cerennurumhepinizin paylaşımı çok güzel ama bunları evliliğin ilk günlerinden itibaren uygulamak lazım şimdi ben 10 yıllık evliyim eşimle çok büyük sorunlar yaşadım annesinin ağzına bakıp beni çok kırdı sokağa bile attı daha neler neler allah biliyo şimdi akıllandı ama ben o günleri unutamıyorum ve onu affetmiyorum nasıl herşeyi unutup böyle davranayım allaha emanet olun

selamun aleyküm Rabbimiz her zaman yar ve yardımcınız olsun inşaallah Rabbimiz dogru yoldan ayırmasın cümlemizi inşaaallah hayırlı günler
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.