Okumadan Geçmeyin

6.705 görüntülenme · 68 yanıt

Paylaş:
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Bayramlik Kaban

Yaşli Adam Konfeksiyon Mağazasina Ait Vitrine Uzun Uzun Baktiktan Sonra Ilerde Yeşillikte Oynayan En Zayif Cocuğa Donerek:küçüüüük!die Seslendi.bana Biraz Yardimci Olur Musun ?
Cocuk Hafta Sonlarinda Yaptiklari Misket Oyununu Ilk Defa Kazanmiş Olmasina Rağmen Arkadaşlarini Birakip Geldi.

7-8 Yaşlarindaydi Uzerindeki Elbiseler Dokuluyordu.
Yaşli Adam Cocuğun Saçlarini Okşadiktan Sonra ''vitrindeki Elbiseyi Giymeni Isterim ''dedi.
Bakalim Uzerine Uyacak Mi ?''cocuk Bu Teklifi Ilk Once şaka Sandi.ama Adam Son Derece Ciddiydi.

Onunla Birlikte Mağazaya Girerken,ilk Once Ruyada Olup Olmadiğini Daha Sonra Da Simdiye Kadar Yeni Bir Elbise Giyip Giymediğini Duşundu.genellikle Ailedeki Buyuk Cocuğa Alinan Veya Komşular Tarafindan Verilen Giyecekler,elbiselerin Ona Dar Gelmesiyle Birlikte Ortanca Kardeşe Kalir.

Birkaç Sene Sonra Da Dizleri Aşinmiş Veya Delinmiş Vaziyette Kendisine Yamanirdi.ama ''her Zaman Hasta ''dedikleri Babasinin Ne Kadar Zor Para Kazandiğini Bildiğinden Bu Işe Bir Kere Bile Itiraz Etmemişti.şimdi Ise Ilk Defa Yeni Bir Elbisesi Olacakti.

üstelikte Bayrama 3 Gun Kala......cocuk,yaşli Adamin Gosterdiği Elbiseleri Giydiğinde Buyumuş Olduğunu Ilk Defa Farketti.cizgili Kadifeden Yapilmiş Pantolon Bacaklarin Ne Kadar Uzun Olduğunu Ortaya Koyarken,ceket Te Omuzlarini Geniş Gosteriyordu.fakat Hepsinin Uzerinde Giydiği Kaban Bir Bambaşkaydi.

Cocuk Biraz Once Kazandiği Misketleri Onun Cebine Biraktiğinda Iyice Keyiflendi.demek Ki Her Bir Cep En Az 50 Misket Alabilirdi.yaşli Adam, Cocuğu Sağa Sola Döndürdükten Sonra Elbiselerin Paketlenmesini Istedi.ve Iş Tamamlandiğinda Tezgahtara Donerek:''
''elbiseleri Torunuma Aliyorum ''dedi.onlari Bu Cocuğun Uzerinde Denedim,ikisininde Boyu Ayni ''dedi.cocuk Bir Anda Beyninden Vurulmuşa Dondu.ama Artik Buyuduğune Gore Birsey Belli Etmemeliydi .

Aynaya Son Defa Baktiktan Sonra Uzerindekileri Yavaşca Cikartarak Bir Kenara Firlattiği Eskileri Giydi.adam Elbiselerin Torununa Uyacağindan Emindi.yaptiği Hizmet Icin Cocuğa Bir Sakiz Parasi Vermek Istediğinde ,onu Yaninda Goremedi....

Cocuk Arkadaşlarinin Yanina Donduğunde Bir Kenara Cekilerek Onlari Seyretti.ve Tum Israrlara Rağmen Oynamadi.arkadaşlari ''niçin Oynamiyorsun ?en Guzel Misketleri Sen Kazanmiştin ''dediler.

çocuk ,inci Gibi Yaşlar Suzulen Gozlerini Arkadaşlarindan Kaçirmaya Calişirken''
''misketlerim,bu Elbiselere Yakişmayacak Kadar Guzeldi.bu Yuzden Onlari,bayramlik Kabanimin Cebine Sakladim ''

Alintidir Allaha Emanet Olun
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

''misketlerim,bu Elbiselere Yakişmayacak Kadar Guzeldi.bu Yuzden Onlari,bayramlik Kabanimin Cebine Sakladim ''

çok güzel.selam ve saygılarımla.
gülnisa

gülnisa

Allah Razi Olsun
Bugun Bu Hikayayi Okudum Kuzucuklarima

Hepsi Yorum Yaptilar Farkli Farkli....

Allaha Emanet Olun
afakisevda

afakisevda

Mübarek Üye · 578 mesaj

Selamün Aleyküm Hayırlı akşamlar emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı okurken yüreğim burkuldu RABBİM razı olsun bizleri yardıma muhtaç olanlara el uzatanlardan eylesin

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN
gülnisa

gülnisa

Allah Sizdende Razi Olsun

Allaha Emanet Olun
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

gülnisa

gülnisa

CEVDET-71SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

ALLAH SIZDEN DE RAZI OLSUN

ALLAHA EMANET OLUN
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

selamun Aleyküm Kardeşim...

çok Güzel Anlamli Bir Paylaşimdi..

Rabbim Razi Olsun..hayirli Akşamlar..
gülnisa

gülnisa

Sizden De Rabbim Razi Olsun Beğendiğinize Sevindim
Allaha Emanet Olun
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

selamün aleyküm kardeşim çok güzel bi paylaşımdı Mevla razı olsun ve cümlemize yetim çocuklara yardım etmeyi nasib etsin
son osm@nlı
gülnisa

gülnisa

Amin Kardeşim
Allah Sizden De Razi Olsun
Allaha Emanet Olun
gülnisa

gülnisa

Allah Hepimizin Gecesinin Hayirli Geçmesini Nasip Etsin Amin
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

selamün aleyküm...
bende hikayedeki çocuğun sevincine ortak olurken, ani bir hüzün dalgası sardı heryanı...:gulegule

ALLAHA EMANET OLUNUZ

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
DAĞLARKIZI

DAĞLARKIZI

Üye · 40 mesaj

ççook çook üzüldüm Yazmaya Gerek Yok Etraf Bu çocuklarla Dolu...ben Elimden Geldiğince Son Kuruşuma Kadar Yardim Ediyorum Rahat Uyumak Için....ama Bu Hikayeyi Okudum Yine Uyuyamayacağim..allah Bütün çocuklara Tüm Aç Susuzlara Tüm Soğukta Kalmiş Yataksiz Lara Yardim Etsin ...ammin Onlarin Hepsine Bir Fatiha Okuyalim ....
gülnisa

gülnisa

DAĞLARKIZI, post: 585254, member: 33601ççook çook üzüldüm Yazmaya Gerek Yok Etraf Bu çocuklarla Dolu...ben Elimden Geldiğince Son Kuruşuma Kadar Yardim Ediyorum Rahat Uyumak Için....ama Bu Hikayeyi Okudum Yine Uyuyamayacağim..allah Bütün çocuklara Tüm Aç Susuzlara Tüm Soğukta Kalmiş Yataksiz Lara Yardim Etsin ...ammin Onlarin Hepsine Bir Fatiha Okuyalim ....

allah razı olsun
EVET COCUKLARA YARDIMCI OLMAK EN BUYUK MUTLULUKLARDAN BIRI

ALLAHA EMANET OLUN
Rabia-Adeviye

Rabia-Adeviye

Kıdemli Üye · 319 mesaj

Allah(c.c)'razı olsun gülnisacığım.Kendi çocuklarımıza her şeyin en güzelini almaya çalışırken bu yavrularıda hatırlıyalım ki ahirette harcadıklarımızın hesabı kolay geçsin,inş.
gülnisa

gülnisa

Rabia-AdeviyeAllah(c.c)'razı olsun gülnisacığım.Kendi çocuklarımıza her şeyin en güzelini almaya çalışırken bu yavrularıda hatırlıyalım ki ahirette harcadıklarımızın hesabı kolay geçsin,inş.

SELAMUNALEYKUM KARDEŞIM

COK DOĞRU ASLINDA HERGUN ONLAR ICIN BIRSEYLER YAPILABILIR DIYE DUŞUNUYORUM.MADDI YETERSIZ KALINSA BILE MANEVI ACIDAN

ALLAH SIZDEN DE RAZI OLSUN
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

selamun aleyküm Yazının ortasında Çocuk mutlu olunca çok sevinmiştim ama Sonu çok kötü oldu :( Çocukları sevindirmek güzeldir fakiri sevindirmek daha güzel ... Rabbim Tüm fakir kardeşlerimize Aç susuzlara Yardım etsin inşallah ..

gülnisa

gülnisa

gecekonduselamun aleyküm Yazının ortasında Çocuk mutlu olunca çok sevinmiştim ama Sonu çok kötü oldu :( Çocukları sevindirmek güzeldir fakiri sevindirmek daha güzel ... Rabbim Tüm fakir kardeşlerimize Aç susuzlara Yardım etsin inşallah ..

AMIN KARDEŞIM
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAHA EMANER OL
gülnisa

gülnisa

ysmnkaos
selamün aleyküm...
bende hikayedeki çocuğun sevincine ortak olurken, ani bir hüzün dalgası sardı heryanı...:gulegule

ALLAHA EMANET OLUNUZ

ALLAH BUTUN OKSUZLERIN YARDIMCISI OLSUN
ALLAHA EMANET OLUN
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.